Η εκπαίδευση στην Κίνα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία.

Βασικά, η σχολική χρονιά χωρίζεται σε 2 εξάμηνα. Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο διαρκεί από το Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και το δεύτερο από το Μάρτιο μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η εκπαίδευση στην Κίνα ορίζει ότι οι διακοπές περιλαμβάνουν :

· Μια εβδομάδα στις αρχές Οκτωβρίου για την εθνική γιορτή της χώρας

· Ένα μήνα το Φεβρουάριο για την κινέζικη Πρωτοχρονιά

· Δυο μήνες το καλοκαίρι

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 8 το πρωί. ΟΙ δε μαθητές παραμένουν στο σχολείο μέχρι τις 5.30 το απόγευμα. Μέσα σε αυτό το διάστημα, περιλαμβάνεται μια ώρα για το γεύμα. Επίσης, μια ώρα εξωσχολικής δραστηριότητας. Συγκεκριμένα, υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ποδόσφαιρο, γυμναστική, πινγκ-πονγκ, μπάσκετ, κιθάρα και τραγούδι.

Εξάλλου, επειδή ο ανταγωνισμός για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια είναι ιδιαίτερα μεγάλος, πολλά σχολεία κάνουν επιπλέον μαθήματα. Έτσι, οι μαθητές εξειδικεύονται π.χ. στη φυσική ή στα μαθηματικά το Σάββατο το πρωί, για 3 ή 4 ώρες.

Η εκπαίδευση στην Κίνα προβλέπει εισαγωγικές εξετάσεις στα Πανεπιστήμια, που ονομάζονται Gaokao. Διεξάγονται μια φορά το χρόνο, στις αρχές Ιουνίου και διαρκούν 2 ημέρες. Όλοι οι μαθητές προετοιμάζονται εντατικά. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, η χώρα σχεδόν παραλύει. Αξίζει να αναφέρουμε ότι όποιος υποψήφιος επιχειρήσει να αντιγράψει, αποκλείεται για τρεις συνεχείς χρονιές από τις εξετάσεις.

Οι εξετάσεις Gaokao

Οι εξετάσεις Gaokao αποτελούνται από 4 πρόβες με μια συγκεντρωτική βαθμολογία 750 μορίων ;

· Επεξεργασία γραπτού κειμένου στην κινέζικη γλώσσα (150 μόρια)

· Μια ξένη γλώσσα (αγγλικά, ρώσικα, ιαπωνικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά) (150 μόρια)

· Μαθηματικά (150 μόρια)

· Ιστορία, πολιτικές επιστήμες και γεωγραφία ή φυσική, χημεία και βιολογία (300 μόρια)

Οι ερωτήσεις είναι πολλαπλής επιλογής. Οι δε μαθητές, εστιάζουν τη δυσκολία τους στην κινέζικη γλώσσα.

Τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια της Κίνας είναι τα εξής :

· Το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου που ιδρύθηκε το 1898

· Το Πανεπιστήμιο Hangzhou (1952)

· Το Πανεπιστήμιο Fudan της Σαγκάης (1905)

· Το Πανεπιστήμιο Nankai της Tianjin (1919)

· Το Πανεπιστήμιο της Nanchino (1902)

· Το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Κίνας στη Hefei (1958)

Τέλος, σημειώνουμε ότι τα κυριότερα κέντρα της κινέζικης κουλτούρας είναι το Πεκίνο, η Σαγκάη και η Canton όπου φιλοξενούνται και καλλιτεχνικά ινστιτούτα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.