Η θεότητα Flora είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένη με την αρχαία Ρώμη καθώς και με την πόλη της Φλωρεντίας.

Στη διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας, από τα πρώτα κιόλας μαθήματα, ο καθηγητής αναφέρεται στις ημέρες και στους μήνες. Επίσης, στις τέσσερις εποχές του χρόνου (le quattro stagioni dell’anno).

Βασικά, οι 4 εποχές στην ιταλική γλώσσα είναι :

· L’inverno = ο χειμώνας

· La primavera = η άνοιξη

· L’estate = το καλοκαίρι

· L’autunno = το φθινόπωρο

Μια λοιπόν από τις 4 εποχές είναι και η άνοιξη (la primavera στα ιταλικά). Φυσικά, πολλοί γνωρίζουν την ονομασία αυτή από τον ομώνυμο πίνακα του διάσημου Ιταλού ζωγράφου Sandro Botticelli. Μάλιστα, ο πίνακας εκτίθεται στο μουσείο Uffizi της Φλωρεντίας.

Η ονομασία primavera προέρχεται από την αρχαία ρωμαϊκή θεότητα, που είναι γνωστή ως η θεότητα Flora. Η λέξη flora προέρχεται από το λατινικό flos-floris (λουλούδι). Στα ιταλικά, fiore = λουλούδι .

Πράγματι, η θεότητα Flora ήταν συνδεδεμένη με την άνθιση των λουλουδιών και κυρίως των δημητριακών. Στην αρχαία Ρώμη ο εορτασμός της θεότητας καθιερώθηκε το 241 π.Χ. Συγκεκριμένα, λατρεύονταν από τους Latini, Sabelli και Oschi. Έτσι, διοργανώνονταν οι γιορτές Ludi Floreales (στα λατινικά, Floralie), στις 27 ή 28 Απριλίου. Μάλιστα, η θεότητα Flora είχε την τιμητική της για 6 ολόκληρες ημέρες. Ο εορτασμός περιλάμβανε και διάφορα παιχνίδια που γίνονταν στο Circo Massimo.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η θεότητα Flora έδωσε το όνομά της στην πόλη της Φλωρεντίας, την ονομαζόμενη Florentia Romana.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355