Η κινεζική επαρχία Qinghai 青海

Η κινεζική επαρχία Qinghai, όπου ανακαλύφθηκαν αρχαίοι πίνακες ζωγραφικής, είναι το θέμα του σημερινού μας άρθρου. Σχετικά με την ονομασία αναφέρουμε ότι, η κινεζική επαρχία Qinghai προέρχεται από τη γλώσσα των Μογγόλων και σημαίνει πράσινη θάλασσα.

Πράγματι, αρχαίες ζωγραφιές σπηλαίων ανακαλύφθηκαν σε 8 αρχαιολογικούς χώρους, κατά μήκος του ποταμού Tongtian, στην επαρχία Qinghai. Οι πίνακες αυτοί ανακαλύφθηκαν πρόσφατα και χρονολογούνται πριν από περίπου 2600 χρόνια.

Συγκεκριμένα, αυτοί οι πίνακες είναι διάσπαρτοι σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες. Βρίσκονται κατά μήκος του Tongtian, στην περιοχή από την οποία υψώνεται ο ποταμός Yangtze, στον αυτόνομο νομό Yusu του Θιβέτ, της επαρχίας Qinghai.

Η κινεζική επαρχία Qinghai και οι πίνακες

Οι παραστάσεις περιλαμβάνουν ανθρώπινες μορφές, μέσα μεταφοράς, ζώα και διάφορα σύμβολα . “Οι μοναδικές εικόνες και τα σύμβολα, συμπεριλαμβανομένων πύργων και πολεμιστών με εντυπωσίασαν βαθιά”, δήλωσε ο Jamyang Nyima, διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ιστορίας και Πολιτισμού του Yushu.

Ο Κινέζος ειδικός πρόσθεσε ότι αυτή η ανακάλυψη θα συμβάλει σε μελέτες για την ανθρώπινη ιστορία, την τέχνη, τον πολιτισμό και τη θρησκεία, στο αρχαίο οροπέδιο Qinghai-Θιβέτ. Η ενδοχώρα του οροπεδίου Qinghai-Θιβέτ, στη νοτιοδυτική Κίνα, πριν από 26 εκατομμύρια χρόνια ήταν μια καυτή και υγρή πεδιάδα, που διέσχιζε ο πυρωμένος  αέρας του Ινδικού Ωκεανού. Αυτό αναφέρθηκε σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Chinese Science Bulletin.

Σύμφωνα με αρχαιολόγους, μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυφθεί 59 διαφορετικές τοποθεσίες με 3.400 διάφορα παραδείγματα τοιχογραφιών, κατά μήκος του ποταμού Τόνγκιαν.

Βρέθηκαν διαφορετικά απολιθώματα ζώων και φυτών στην Αυτόνομη Περιοχή του Qinghai – Θιβέτ, που έζησαν εκεί περίπου 23 εκατομμύρια χρόνια πριν. Αυτή η έρευνα διεξήχθη μεταξύ του Ινστιτούτου Παλαιοντολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας των Σπονδυλωτών και του Τροπικού Βοτανικού Κήπου Xishuangbanna και της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

Επίσης, μελετήθηκαν διατηρημένα απολιθώματα ψαριών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ψάρια, περίπου 34-23 εκατομμύρια χρόνια πριν, ζούσαν σε ζεστές περιοχές σε χαμηλά υψόμετρα. Εντελώς διαφορετικά από τα ψάρια του σημερινού οροπεδίου. Επιπλέον, περισσότεροι από 50 τύποι φυτικών απολιθωμάτων έχουν δείξει ότι τα φυτά ζούσαν σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές χαμηλού υψομέτρου του οροπεδίου Qinghai-Θιβέτ.

Η κινεζική επαρχία Qinghai με το τρέχον οικοσύστημα του οροπεδίου Qinghai-Θιβέτ αποτελείται από ζώα και φυτά που προσαρμόζονται στο παγωμένο αλπικό περιβάλλον ή στην κρυόσφαιρα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.