Η  Κινεζική Πρωτοχρονιά 2020

Στο Δυτικό κόσμο η Πρωτοχρονιά γιορτάστηκε πριν λίγες μέρες, ενώ αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αλλαγή του έτους στην Κίνα.

Πράγματι, η  Κινεζική Πρωτοχρονιά 2020 θα γιορταστεί φέτος στις 25 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο. Σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο έρχεται η χρονιά του αρουραίου. Αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε ότι ο αρουραίος είναι το πρώτο ζώο στον κινεζικό ζωδιακό κύκλο. Είναι γνωστό ότι  το δυτικό ζωδιακό σύστημα χωρίζεται σε 12 μήνες ενώ το κινεζικό ζωδιακό σύστημα χωρίζεται σε 12 χρόνια. Έτσι κάθε χρόνος αντιστοιχεί σε ένα ζώδιο.

Τα κινεζικά ζώδια και τα ζώα

Τα κινεζικά ζώδια είναι συνδεδεμένα με ζώα: αρουραίος, βόδι, τίγρης, κουνέλι, δράκος, φίδι, άλογο, πρόβατο, πίθηκος, κόκορας, σκύλος και γουρούνι. Το 2020 λοιπόν, η χρονιά του αρουραίου, προβλέπεται ως μια χρονιά κατά την οποία σε παγκόσμιο επίπεδο η οικονομία θα ανθίσει, η υγεία θα βελτιωθεί και θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς.

Πράγματι στον κινεζικό ζωδιακό κύκλο το 2020 ονομάζεται Γκενγκ Ζι. Χάρη στο όνομά του πιστεύεται ότι όλος ο κόσμος θα είναι πιο ήρεμος και πιο ειρηνικός χωρίς εντάσεις. Για τον λόγο αυτό στους δρόμους της κινεζικής πρωτεύουσας κυριαρχεί χαρά και  μεγάλη αισιοδοξία.

Η Κινεζική Πρωτοχρονιά γιορτάζεται όχι μία αλλά δεκαπέντε μέρες και λήγει με τη γιορτή των φαναριών. Τα τελευταία χρόνια η Κινέζικη Πρωτοχρονιά γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της χώρας μας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.