Η κινεζική πόλη των δέντρων είναι μία προσπάθεια να επιβραδυνθούν οι κλιματολογικές αλλαγές

 Η κινεζική πόλη των δέντρων είναι μία προσπάθεια να επιβραδυνθούν οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών. Η πόλη αυτή είναι η ονομαζόμενη Liuzhou. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κίνας και στο ορεινό μέρος της περιοχής Guangxi. Εκεί, έχει σχεδιαστεί μία ξεχωριστή πόλη.

Σε μία μεγάλη έκταση κατά μήκος του ποταμού Liujiang θα φυτευθούν περισσότερα από 40.000 δέντρα με το ύψος τους να φτάνει στα 3 έως 9 μέτρα.

Αυτό το πράσινο θα δώσει οξυγόνο, θα χαρίσει σκιά στους πολίτες και θα τους βοηθήσει πάρα πολύ στις μεγάλες βροχές. Γενικά, η έντονη παρουσία πράσινου θα καλυτερεύσει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Παράλληλα είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, θα απορροφά 10.000 τόνους διοξείδιο του άνθρακα και 57 τόνους ρύπους ετησίως.

Επίσης, η κινεζική πόλη των δέντρων θα εμπλουτισθεί με πάνω από 1.000.000 φυτά και από 100 διαφορετικά είδη. Συγκεκριμένα, θα είναι ένας μοναδικός χώρος για τα πουλιά και τα ζωάκια που ζουν στη περιοχή.

Η κινεζική πόλη των δέντρων θα φιλοξενήσει 30.000 κατοίκους και θα διαθέτει σπίτια, γραφεία, ξενοδοχεία, σχολεία και ένα νοσοκομείο. Τα πάντα θα συμπεριλαμβάνονται σε ένα κάθετο σύνολο πράσινου, που θα υψώνεται στον ουρανό. Ενώ η πόλη θα συνδέεται σιδηροδρομικά με τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η κινεζική πόλη των δέντρων, μία λύση σε ένα βασικό πρόβλημα

Ο δημιουργός της πόλης είναι ο Ιταλός αρχιτέκτονας και ρυμοτόμος Stefano Boeri μαζί με όλη την ομάδα του. Αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο πόλης, ο αρχιτέκτονας Boeri το έχει εφαρμόσει και σε άλλες πόλεις όπως για παράδειγμα στην ιταλική πόλη, Μιλάνο.

 Στόχος του είναι η βλάστηση να εισδύσει στα κέντρα της πόλης δάσους. Με τον τρόπο αυτό θα δωθεί λύση σε ένα από τα βασικότερα προβλήματα που ταλανίζουν την Κίνα, τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Το συγκεκριμένο σχέδιο πόλης είναι ολοκληρωτικά «Made in Italy» και αποβλέπει βασικά στην έντονη παρουσία πράσινου στη πόλη.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=sOtFtbMhCQg