Η κινεζική πόλη Xian, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της κινεζικής ιστορίας

Η κινεζική πόλη Xian είναι πόλη στη βόρεια κεντρική Κίνα, πρωτεύουσα της επαρχίας Shaanxi. Είναι από τις αρχαιότερες πρωτεύουσες της κινέζικης αυτοκρατορίας. Παράλληλα θεωρείται και η ανατολική αφετηρία του δρόμου του μεταξιού με ιστορία 1.300 χρόνων.

Συγκεκριμένα, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των τεσσάρων μεγαλύτερων πόλεων της αρχαίας Κίνας. Υπήρξε πρωτεύουσα δεκατριών δυναστειών και είναι η πιο γνωστή πόλης της Κίνας, μία πόλη σύμβολο λόγω του αρχαίου πολιτισμού της.

Η κινεζική πόλη Xian περιλαμβάνεται στη λίστα της UNESCO από το 1987 ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Βασικά, θεωρείται ιστορικό και πολιτισμικό σημείο αναφοράς της κινέζικης κουλτούρας και ιστορίας.

Η ιστορία της κινεζικής πόλης Xian ανέρχεται στην εποχή της πέτρας 3.000 χρόνια πριν, όταν η δυναστεία Zhou την έκανε πρωτεύουσα. Είναι μία πυκνοκατοικημένη πόλη και βρίσκεται στη μέση μιας πεδιάδας η οποία έχει δημιουργηθεί από οκτώ ποταμούς που ρέουν στα περίχωρα τους. Εκεί έχουν βρεθεί πολλά χάλκινα ευρήματα, τα οποία βρίσκονται στο μουσείο του Shaanxi.

Η κινεζική πόλη Xian, τα τείχη και ο Πήλινος Στρατός

Η κινεζική πόλη Xian περικλείεται από πέτρινα τείχη οχύρωσης, τα οποία είναι τα μεγαλύτερα, τα παλαιότερα και περισσότερο καλοδιατηρημένα τείχη της Κινέζικης ιστορίας. Τα τείχη αυτά είναι χτισμένα τον 14 αιώνα και έχουν μήκος 14 χιλιομέτρων. Τα τείχη αυτά μπορεί να τα εξερευνήσει κανείς είτε με μία βόλτα με τα πόδια που διαρκεί 4 ώρες είτε με ποδήλατο.

Σημαντικό αξιοθέατο της πόλης Xiaan είναι φυσικά ο Πήλινος Στρατός (Στρατός από Τερακότα) όπου βρίσκεται το μαυσωλείο του πρώτου κινέζου αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ. Το μνημείο αυτο, αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες και βρίσκεται σε οδική απόσταση περίπου μιας ώρας, έξω από την πόλη. Ακόμη ένα αξιοθέατο είναι η μουσουλμανική συνοικία η οποία φιλοξενεί πάνω από 20.000 μουσουλμάνους και καλύπτει αρκετά τετράγωνα. Η συνοικία αυτή, σου δίνει τη δυνατότητα να φας στο δρόμο κλασικό παραδοσιακό φαγητό και να αγοράσεις σουβενίρ και μπαχαρικά.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=5eNjyTcagXI