Η μεξικάνικη πόλη Oaxaca και οι δρόμοι της

Η μεξικάνικη πόλη Oaxaca έχει έναν γνωστό πεζόδρομο, που ονομάζεται Talle Alcalá. Πράγματι, είναι ο πιο κεντρικός δρόμος της πόλης, με πολλά κτήρια αποικιακής αρχιτεκτονικής. Εκεί είναι ο τόπος συνάντησης των νέων της πόλης. Συγκεκριμένα, είναι γεμάτος με μπαρ, μαγαζιά και εστιατόρια.

Φυσικά, η μεξικάνικη πόλη Oaxaca προσφέρει τη δυνατότητα της απόλαυσης του παραδοσιακού μεξικάνικου φαγητού. Κυρίως με τις πικάντικες σάλτσες, που είναι ονομαστές σε όλον τον κόσμο. Φαγητό που συνοδεύεται με διάφορα ποτά, μπύρα ή την κλασσική τεκίλα.

Η μεξικάνικη πόλη Oaxaca κι ο πολιτισμός της

Διασχίζοντας το δρόμο, ο κάθε τουρίστας μπορεί να επισκεφτεί την εκκλησία Santo Domingo, το μουσείο, καθώς και τον Βοτανικό κήπο.

Ο πεζόδρομος ενώνει τη μεγάλη πλατεία Zócalo με την εκκλησία Santo Domingo de Guzman. Αξίζει τον κόπο να σταθεί κανείς και να θαυμάσει την πρόσοψή της, η οποία είναι σε στυλ μπαρόκ.

Δίπλα της, υπάρχει το μουσείο της πόλης, το Museo de las Culturas. Στο εσωτερικό του, το μουσείο φιλοξενεί το άγαλμα του Tlaloc, που ήταν ο θεός της βροχής. Επίσης, εδώ ο επισκέπτης θα θαυμάσει λίγα ευρήματα από τους θησαυρούς που ανακαλύφθηκαν κατά τις ανασκαφές στο κοντινό Monte Albán, το Βουνό των Θεών.

Στην κοιλάδα της περιοχής Oaxaca, τα παλιά χρόνια, ζούσαν οι ιθαγενείς που ονομαζόταν Ζαποτέκοι. Ένας προκολομβιανός πολιτισμός.

Η θρησκεία τους ήταν πολυθεϊκή. Οι κύριες θεότητες ήταν οι Cocijo και Coquihani. Συγκεκριμένα, η θεότητα Cocijo ήταν ο θεός της βροχής, όμοιος με το θεό των Αζτέκων Tlaloc. Η δε θεότητα Coquihani ήταν ο θεός του φωτός.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Encuentros Españoles και Español Enpráctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua española, A con jugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=wGSOGzzj8yo