Η ιστορία της πόλης Kang Bashi

Η πόλη Kang Bashi βρίσκεται στην Κίνα, στην ομώνυμη επαρχία. Συγκεκριμένα, είναι μια περιφέρεια του νομού Ordos, στην αυτόνομη περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας. Επίσης, απέχει 500 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας, το Πεκίνο.

Η πόλη Kang Bashi κτίστηκε μεταξύ του 2005 και του 2010. Σκοπός ήταν η δημιουργία ενός νέου πολιτιστικού και οικονομικού κέντρου. Όμως, αυτό δε συνέβη. Έτσι, η πόλη Kang Bashi θεωρείται ως μια από τις πόλεις – φάντασμα της Κίνας.

Βασικά, τα μεγάλα κτίρια της πόλης συμβάλλουν στην εικόνα ενός σουρεαλιστικού τοπίου. Ο επισκέπτης, βλέποντας αυτό το θέαμα, δεν μπορεί να πιστέψει ότι βρίσκεται στην Κίνα. Στην ουσία, οι τεράστιοι ουρανοξύστες δεν κατάφεραν να φιλοξενήσουν τόσους κατοίκους όσους περίμενε το κινεζικό κράτος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απογραφή του 2017, η πόλη αριθμούσε μόλις 153.000 κατοίκους.

Η πρόσβαση στην πόλη είναι εφικτή είτε με τρένο, είτε με αεροπλάνο. Μάλιστα, υπάρχουν δυο σιδηροδρομικοί σταθμοί. Το δε αεροδρόμιο βρίσκεται στο νότιο μέρος της πόλης.

Η πόλη Kang Bashi διαθέτει πολλούς χώρους πράσινου και τεράστιες πλατείες, ανάμεσα σε τεράστιες λεωφόρους. Ο πιο γνωστός είναι ο κήπος Mulan Mulun τον οποίο διασχίζει ο ομώνυμος ποταμός πριν χυθεί στην ομώνυμη λίμνη. Επίσης, στον κήπο αυτόν, υπάρχουν διάφορα παραδοσιακά κτίσματα.

Αντίθετα, στο κέντρο της πόλης, θα δει κανείς κτίρια του 21ου αιώνα που κτίστηκαν σύμφωνα με τους κανόνες της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Τα αξιοθέατα της πόλης Kang Bashi

Τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης είναι τα εξής :

  • Η όπερα, που είναι κτισμένη σε σχήμα μογγολικού καπέλου
  • Η βιβλιοθήκη, που έχει τη μορφή τριών κεκλιμένων βιβλίων
  • Το μουσείο του Ordos, που έχει εμπνευστεί από ένα μπλοκ άνθρακα
  • Η μεγάλη κρεμαστή γέφυρα Kang Bashi, που έχει μήκος 1005 μέτρα και κολόνες ύψους 129 μέτρων.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το υπέδαφος στην γύρω περιοχή περιέχει μεγάλες ποσότητες κάρβουνου. Μάλιστα, αντιπροσωπεύουν το 1/6 της συνολικής παραγωγής στην Κίνα. Επίσης, η πόλη Kang Bashi φιλοξενεί ένα τμήμα του Πανεπιστημίου του Πεκίνου. Έτσι, πολλά από τα σπίτια φιλοξενούν φοιτητές.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.