Η πόλη Lund, η δεύτερη πιο παλιά πόλη της Σουηδίας.

Η πόλη Lund φημίζεται για το πανεπιστήμιο της. Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 100 καλύτερες σχολές του κόσμου.  Το πανεπιστήμιο του Lund ιδρύθηκε το 1666.  Είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας. Καθημερινά, υποδέχεται ένα αρκετά σημαντικό όγκο φοιτητών, παρά το γεγονός ότι η πόλη θεωρείται μικρή.

Η πόλη Lund βρίσκεται στην επαρχία Scania της Σουηδίας, στο νότιο τμήμα της. Απέχει 18 χλμ από την πόλη Malmo, 300 χλμ από το Goteborg και 602 χλμ από την πρωτεύουσα.

Η πόλη Lund και η ίδρυσή της

Η πόλη Lund ιδρύθηκε το 1020 από τον Canuto τον Μεγάλο, ηγεμόνα της Δανίας, της Αγγλίας και της Νορβηγίας, όταν η περιοχή ήταν ακόμα υπό την κυριαρχία των Δανών.

Συγκεκριμένα ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι η πόλη ιδρύθηκε από τον δανό βασιλιά Sweyn I Forkbeard.

Έτσι, οι Σουηδοί το 1990 γιόρτασαν την χιλιοστή επέτειό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στην επιφάνεια μια από τις παραδοσιακές ξύλινες σκανδιναβικές εκκλησίες, η οποία υπολογίζεται ότι χτίστηκε το 990.

Το 1658 όλη η επαρχία της Scania παραχωρήθηκε από τη Δανία στην Σουηδία, σύμφωνα με την Συνθήκη του Roskilde.

Συγκεκριμένα όμως στις 4 Δεκεμβρίου του 1676, αυτή η συνθήκη εδραιώθηκε ακόμα περισσότερο με τη μάχη στην πόλη Lund, μια από τις πιο αιματηρές που διεξήχθησαν ποτέ στην Σκανδιναβική χερσόνησο.

Η καρδιά της πόλης Lund είναι πολύ καλά διατηρημένη και ξεχωρίζουν οι δρόμοι της που θυμίζουν μεσαίωνα, όπως επίσης και ο καθεδρικός της ναός.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=QOkfCHkAdL8