Η σουηδική λέξη tretår και η χρήση της

Η σουηδική λέξη tretår δεν έχει καμία αντίστοιχη σημασία σε γλώσσες άλλων λαών. Πολλές από τις λέξεις που εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο της σουηδικής γλώσσας δεν έχουν καμία αντίστοιχη σημασία σε άλλες γλώσσες. Έτσι, θα αναφερθεί σαν σχετικό παράδειγμα στο σημερινό μας άρθρο.

Η σουηδική λέξη tretår εκφράζει πλήρως τον σουηδικό λαό, καθώς και τις χαρακτηριστικές συνήθειες της καθημερινότητάς του. Με λίγα λόγια, χρησιμοποιείται για να εκφράσει μια μέρα πολύ κουραστική και μάλιστα, εξαντλητική. Βασικά, πρόκειται για μια σύνθετη λέξη. Πράγματι, το πρώτο συνθετικό tre- σημαίνει τον αριθμό τρία. Το δεύτερο συνθετικό –tår δηλώνει τη διάρκεια, η οποία εκφράζεται σε ώρες.

Η σουηδική λέξη tretår κι η σημασία της

Η σουηδική λέξη tretår, λοιπόν, υποδηλώνει το γέμισμα της κούπας του καφέ για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ιδιαίτερη αγάπη των Σουηδών για τον καφέ είναι παγκοσμίως γνωστή. Μάλιστα, η κατανάλωση του καφέ στη Σουηδία είναι σχεδόν διπλάσια από το μέσο όρο στην Ευρώπη. Εξάλλου, είναι γνωστός και ο όρος fika, που σημαίνει την παύση των Σουηδών για να πιουν τον καφέ τους με την ησυχία τους. Με λίγα λόγια, να τον απολαύσουν.

Τέλος, είναι βέβαιο ότι ο κάθε σπουδαστής που παρακολουθεί τα μαθήματα σουηδικών, εμβαθύνει παράλληλα και στις συνήθειες του λαού. Έτσι, η συνήθεια αυτή, σαφώς προκύπτει και στη δική του καθημερινότητα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.