Η σουηδική πόλη Norrköping στα ανατολικά της χώρας

Η σουηδική πόλη Norrköping βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Συγκεκριμένα, είναι μία πυκνοκατοικημένη πόλη στο εσωτερικό της επαρχίας Östergötland. Πράγματι, αριθμεί περίπου 130.000 κατοίκους. Πρόκειται για ένα μεγάλο βιομηχανικό κέντρο, σε απόσταση 170 χιλιομέτρων νότια της σουηδικής πρωτεύουσας.

Η σουηδική πόλη Norrköping αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες, λόγω του φυσικού πλούτου της περιοχής. Είναι κτισμένη ανάμεσα στη λίμνη Glan, το βαθύ φιόρδ του Bråviken και τις όχθες του ποταμού Motala (Motala ström). Το φυσικό περιβάλλον κατά μήκος του ποταμού, καθώς και το ίδιο το ποτάμι με τα διαυγή νερά του, καθιστούν το τοπίο πολύ ευχάριστο. Μάλιστα, η πληθώρα εργοστασίων που υπάρχουν στην περιοχή, δεν καταφέρνουν να χαλάσουν την ωραία αυτή εικόνα. Ο ποταμός Motala χρησίμευε παλιά στη μεταφορά εμπορευμάτων προς τα λιμάνια της Βαλτικής θάλασσας. Στα μέσα του 19ου αιώνα δημιουργήθηκαν τα πρώτα υφαντουργεία που χρησιμοποιούσαν την ενέργεια από τα νερά του ποταμού.

Η σουηδική πόλη Norrköping και το ιστορικό κέντρο

Η σουηδική πόλη Norrköping έχει ένα ιστορικό κέντρο που κτίστηκε την εποχή του 1800. Γενικά στην πόλη υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα κτίρια. Ενδεικτικά αναφέρουμε ένα υπέροχο κάστρο του 1613, με μία πύλη-πύργο. Την εκκλησία Hedvigs kyrka που κτίστηκε το 1673, καθώς και την εκκλησία Sankt Olai kyrka, με ένα καμπαναριό ύψους 68 μέτρων. Επίσης, το κτήριο του Δημαρχείου Rådhuset, η ανέγερση του οποίου ολοκληρώθηκε το 1910.

Εξάλλου, η σουηδική πόλη Norrköping έχει μια υπέροχη, παλιά πλατεία, που ονομάζεται Gamla Torget. Εδώ ο επισκέπτης θα δει το μνημείο του Louis de Geer (1587-1652), Ολλανδού βιομήχανου που αναβάθμισε την πόλη. Επίσης, το μουσείο Konstmuseum, όπου εκτίθενται τα έργα διαφόρων Σουηδών καλλιτεχνών του 20ου αιώνα. Συγκεκριμένα, από το 1945 μέχρι τις μέρες μας.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε το πάρκο Himmelstalund, που απλώνεται στο βόρειο τμήμα της πόλης. Εδώ οι κάτοικοι της πόλης έχουν την ευκαιρία να κάνουν τον περίπατό τους μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.