Η συνοικία San Bartolomé (El barrio de San Bartolomé).

Η συνοικία San Bartolomé είναι το ιστορικό κέντρο της ισπανικής πόλης της Σεβίλλης, στην Ανδαλουσία. Τα άσπρα σπίτια της με τα μπαλκονάκια και τους ανθισμένους κήπους την κάνουν πραγματικά ξεχωριστή.

Εξάλλου, η συνοικία San Bartolomé προσελκύει πολλούς επισκέπτες, γιατί έχει πολλά αξιοθέατα :

La Casa de Pilatos είναι ένα αριστοκρατικό παλάτι αναγεννησιακής τέχνης, του 15ου αιώνα. Κατασκευάστηκε από τον Don Fadrique de Castilla, νόθο παιδί του βασιλιά Αλφόνσο ΧΙ της Καστίλλης (1527-1564). Για την κατασκευή του, εμπνεύστηκε από το σπίτι του Πόντιου Πιλάτου στην Ιερουσαλήμ.

Το μοναστήρι San Leandro βρίσκεται στην πλατεία San Ildefonso της Σεβίλλης. Παλιά, φιλοξενούσε κόρες αριστοκρατικών οικογενειών της πόλης.

Η συνοικία San Bartolomé διαθέτει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του στυλ μπαρόκ της Σεβίλλης. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην εκκλησία της Santa María La Blanca, που αρχικά ήταν συναγωγή, πριν γίνει εκκλησία τον 16ο αιώνα. Βασικά, το εσωτερικό της στολίζεται από μαρμάρινες κολόνες σε ροζ χρώμα και από πολλές ανάγλυφες αναπαραστάσεις. Σημαντικά έργα είναι η απεικόνιση της Piedad (1564) του Luis de Vargas και ο Μυστικός Δείπνος του Murillo, που φυλάσσονται στο εσωτερικό του ναού.

Μια ακόμη εκκλησία από τις πολλές που βρίσκει κανείς στη συνοικία (El barrio) de San Bartolomé είναι η Santa María Magdalena. Βασικά, είναι και αυτή κτισμένη σε στυλ μπαρόκ και είναι πολύ πλούσια διακοσμημένη. Συγκεκριμένα, το στοιχείο που υπερέχει είναι το χρυσό σκαλιστό ξύλο.

Η καρδιά της Σεβίλλης είναι η Plaza de San Francisco, όπου διοργανώνονται γιορτές, διάφορες εκδηλώσεις, καθώς και ταυρομαχίες.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε το Palacio del Ayuntamiento που είναι το Δημαρχείο, με αναγεννησιακή πρόσοψη.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.