Η τουρκική γλώσσα είναι μια συγκολλητική γλώσσα και ως τέτοια διέπεται από διαφορετικούς κανόνες απ’ ότι οι ινδοευρωπαϊκές γλώσσες.

Αυτό δεν αφορά μόνο στη μορφολογία, δηλαδή στο πώς είναι δομημένες οι λέξεις, αλλά και στον τρόπο προφοράς και τη μελωδία των προτάσεων.

Πράγματι, η τουρκική γλώσσα υπακούει σε δυο φωνηεντικές αρμονίες. Αυτή ακριβώς η διαφορετικότητα από τις περισσότερο διαδεδομένες ξένες γλώσσες στην Ελλάδα, κάνει την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας μια γοητευτική περιπέτεια.

 

Κίνητρα για την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας

Τα τελευταία χρόνια, η Κωνσταντινούπολη έχει εξελιχθεί σε περιφερειακό κέντρο του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος. Ως εκ τούτου δημιουργήθηκαν και εξακολουθούν να δημιουργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας για εξειδικευμένο προσωπικό.

Για του λόγου το αληθές υπάρχουν αναρίθμητοι ουρανοξύστες που αναδύθηκαν σε μικρή απόσταση από το ιστορικό κέντρο, προς όλες τις κατευθύνσεις. Επίσης, και το νέο, γιγαντιαίων διαστάσεων αεροδρόμιο. Στη σχετική ιστοσελίδα (http://www.ataturkairport.com/en-EN/Pages/Main.aspx), υπάρχει η πληροφορία ότι θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

 

Παράλληλα, σημαντική παρουσία έχει και η ακόμα πιο κοντινή μας Σμύρνη. Είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Τουρκίας. Με πάνω από τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους, έχει εξελιχθεί σε κέντρο νέων τεχνολογιών και είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη πόλη.

Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Σμύρνης (έτος ίδρυσης 1992) είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο ερευνητικό κέντρο και πανεπιστήμιο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κάμπους των δυτικών χωρών.

Επίσης, στη φήμη της Σμύρνης ως κέντρο νέων τεχνολογιών, συνέβαλε και το Διαστημικό Κέντρο. Ουσιαστικά προσφέρει πολλαπλά προγράμματα εξοικείωσης με τη διαστημική τεχνολογία και την εξερεύνηση του σύμπαντος, τόσο στην αγγλική όσο και στην τουρκική γλώσσα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ότι ιδρύθηκε από έναν πρώην μηχανικό διαστημοπλοίων.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=Bu8hcDyf8nw