Κούβα, Λατινική Αμερική

Η χώρα της Κούβας είναι μια χώρα που περιλαμβάνει το νησί της Κούβας, Isla de la Juventud, καθώς και πολλά μικρά αρχιπελάγη. Η Κούβα βρίσκεται στη βόρεια Καραϊβική όπου συναντιούνται η Καραϊβική θάλασσα, ο Κόλπος του Μεξικού και ο Ατλαντικός Ωκεανός. Ανατολικά συνορεύει με το Μεξικό, νότια με τη Φλόριντα και τις Μπαχάμες, δυτικά με την Αϊτή και βόρεια με την Τζαμάικα και τα νησιά Καϊμάν. Η Αβάνα είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα. Άλλες μεγάλες πόλεις είναι το Σαντιάγο της Κούβας και το Καμαγιού. Το νησί της Κούβας είναι το μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής και το δεύτερο πιο πυκνοκατοικημένο μετά την Ισπανιόλα, με πάνω από 11 εκατομμύρια κατοίκους. Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι το όνομα προέρχεται από την ιθαγενή γλώσσα Taíno, ωστόσο η ακριβής του προέλευση είναι άγνωστη. Παρόλ’αυτά, μπορεί να μεταφραστεί ως «όπου η εύφορη γη είναι άφθονη» (cubao), ή ως  «εξαιρετικό μέρος» (coabana).

Η χώρα της Κούβας: ιστορία

Η περιοχή κατοικήθηκε από τον πληθυσμό Ciboney Taíno από την 4η χιλιετία π.Χ. μέχρι τον ισπανικό αποικισμό τον 15ο αιώνα. Από τον 15ο αιώνα μέχρι τον Ισπανικό-Αμερικανικό Πόλεμο του 1898 ήταν αποικία της Ισπανίας. Το 1902 καταλήφθηκε από τις Η.Π.Α. Το 1940 η χώρα προσπάθησε να αποκτήσει δημοκρατία αλλά τελικά οδηγήθηκε σε πραξικόπημα. Το 1952 επήλθε η δικτατορία του Fulgencio Batista. Στη συνέχεια, το 1959 το κίνημα της 26ης Ιουλίου τον εκδίωξε και καθιέρωσε άλλους κανόνες με αρχηγό το Φιντέλ Κάστρο ο οποίος απεβίωσε το 2016.

 

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.