Η Serra da Estrela της Πορτογαλίας

Η Serra da Estrela είναι μια οροσειρά της Πορτογαλίας. Η ψηλότερη κορυφή της ονομάζεται Torre κι έχει ύψος 1993 μέτρα. Στην περιοχή αυτή, υπάρχουν πολλές φυσικές ομορφιές, που κάνουν ακόμα πιο επιβλητικό το ορεινό τοπίο της Ιβηρικής χερσονήσου.

Η Serra da Estrela είναι το βασίλειο της απόλυτης ησυχίας. Πράγματι, η ηρεμία διαταράσσεται μόνο από την παρουσία πολλών κοπαδιών που βόσκουν ανενόχλητα στις ψηλές βουνοκορφές.

Η Serra da Estrela κι η ονομασία της

Η παράδοση αναφέρει ότι ένας βοσκός, από τους τόσους της περιοχής, πήγαινε κάθε βράδυ στην κορυφή της Serra και αγνάντευε τα αστέρια. Επιθυμούσε να συναντήσει ένα αστέρι και να το κάνει φίλο του. Μια μέρα, η ιστορία αυτή έφτασε μέχρι το παλάτι και τράβηξε την προσοχή του ίδιου του βασιλιά. Έτσι, κάλεσε το βοσκό και του πρότεινε να κάνουν μια ανταλλαγή.

Συγκεκριμένα, η πρόταση του βασιλιά ήταν να ανταλλάξει ο βοσκός το αστέρι του με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Όμως, ο βοσκός του απάντησε ότι δεν θα μπορούσε με τίποτα να ανταλλάξει το αστέρι του. Συγκεκριμένα, του είπε ότι προτιμούσε να μείνει φτωχός σε όλη του τη ζωή, παρά να δεχθεί αυτή την ανταλλαγή.

Την επόμενη φορά που ο βοσκός πήγε στην κορυφή του βουνού, αντάμωσε το αστέρι του. Το αστέρι όμως, διέκρινε στα μάτια του έναν ενδοιασμό. Σαν να είχε μετανιώσει για την επιλογή του να απορρίψει την πρόταση του βασιλιά. Έτσι, του το ανέφερε. Τότε, ο βοσκός, του απάντησε : «ένας φίλος αξίζει πολύ περισσότερο από τα χρήματα».

Από εκείνη τη στιγμή, ονόμασε το βουνό Serra da Estrela. Μάλιστα, ακόμη και στις μέρες μας, υπάρχει ο μύθος ότι πάνω από τη Serra λάμπει ένα φωτεινό αστέρι, εντελώς διαφορετικό από τα άλλα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε, ότι τα παιδιά στην Πορτογαλία διαβάζουν αυτόν το μύθο, καθώς και πολλούς άλλους.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=6ON0Bi0KxPY