Γιατί να σπουδάσει κανείς στην Ιταλία;

Η Ιταλία διαδραματίζει, ιστορικά, έναν σημαντικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στη Μπολόνια ιδρύθηκε το πρώτο Πανεπιστήμιο του κόσμου το 1088. Εκτός από λίκνο αρχαίων πολιτισμών, η Ιταλία στο παρελθόν υπήρξε δραστήριο κέντρο πανεπιστημιακών σπουδών, οι καλλιτεχνικοί θησαυροί της είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο στους τομείς της αρχιτεκτονικής, της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της λογοτεχνίας καθώς και σε πολλούς άλλους. Σήμερα η Ιταλία είναι από τους πρωτεργάτες της Διακήρυξης της Σορβόννης.

Το Ιταλικό Σύστημα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα ο Πανεπιστημιακός τομέας συμπεριλαμβάνει πολλά ιδρύματα χωρισμένα σε:

κρατικά Πανεπιστήμια από τα οποία, Πολυτεχνεία και Πανεπιστήμια για ξένους (Università per Stranieri di Siena – Università per Stranieri di Perugia) και μη κρατικά Πανεπιστήμια νομίμως αναγνωρισμένα, καθώς επίσης ανώτερες σχολές και τηλεματικά πανεπιστήμια.

Πολλά ιδρύματα υψηλής καλλιτεχνικής και μουσικής κατάρτισης Afam: κρατικές ακαδημίες Καλών Τεχνών, μη κρατικές αλλά νομίμως αναγνωρισμένες, εθνική ακαδημία δραματικής τέχνης “Silvio D’Amico”, εθνική ακαδημία χορού, πάρα πολλά ωδεία, μουσικά ιδρύματα.

Εθνική Σχολή Κινηματογράφου, Στρατιωτικές ακαδημίες και Ιδρύματα αστυνομίας, Κέντρα / Σχολές / Ιδρύματα Επαγγελματικής Κατάρτισης

Κάθε ένας από εμάς φέρει τη δική του πνευματική καλλιέργεια, που σίγουρα διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο και η οποία προσδιορίζει τις γνώσεις μας, βάσει των οποίων αξιολογούμαστε. Ένας καλός λόγος λοιπόν για να βρεθούμε σε ένα πανεπιστημιακό περιβάλλον είναι η διεύρυνση των γνώσεών μας.

Εύρεση της ιδανικής εργασίας

Το πτυχίο μας επιτρέπει την εξειδίκευση σε συγκεκριμένες γνώσεις, που μπορούν να μας ανοίξουν ορίζοντες για την ιδανική για εμάς εργασία, η οποία μας προσφέρει ικανοποίηση και χρήματα, αλλά αυτό που σου χρειάζεται για να μπεις σε αυτό το περιβάλλον εργασίας είναι, φυσικά, ένα πτυχίο.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τη δουλειά που πάντα ονειρευόσασταν, δεν πρέπει να απογοητεύεστε, γιατί ένας υψηλός τίτλος σπουδών, επιτρέπει να σας επιλέξουν ευκολότερα σε θέσεις εργασίας ή σε διαγωνισμούς. Παρά το ότι κυκλοφορούν φήμες ότι οι πτυχιούχοι παραμένουν άνεργοι, είναι αποδεδειγμένο στατιστικά πως όποιος είναι κάτοχος πτυχίου διευκολύνεται ως προς την εύρεση εργασίας.

Οι σπουδές μας επιτρέπουν να έχουμε μια διαφορετική και πιο αισιόδοξη άποψη για τον κόσμο. Αυτές, λοιπόν, οι σπουδές μας επιτρέπουν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και αποτελεσματικότεροι και να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο.

Η διεύρυνση των γνώσεων μας κάνει πιο ενδιαφέροντες ως ανθρώπους και πιο έτοιμους για περισσότερες συζητήσεις.

Το Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο μελέτη, είναι και γνωριμίες και διασκέδαση. Κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών κάνουμε πολλούς φίλους, που μπορούν να μας βοηθήσουν στη μετέπειτα πορεία.

Οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο απαιτούν χρόνο, κόπο και χρήματα, αλλά όλη αυτή η προσπάθεια θα μας επιτρέψει να είμαστε πιο υπεύθυνοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε εμπόδιο μας παρουσιαστεί στη ζωή, καθώς και να αποκτήσουμε φήμη και καταξίωση στο κοινωνικό περιβάλλον.

Οι Σχολές μας είναι από τους πρωτοπόρους στη διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας. Από το 1983 διδάσκουν με αγάπη και αφοσίωση τα ιταλικά και προετοιμάζουν μαθητές για την εισαγωγή τους στα ιταλικά πανεπιστήμια. Με την καθοδήγηση της διευθύντριας των Σχολών Γιώτας Καπάτου και την υποστήριξη εξειδικευμένου tutor, κάθε υποψήφιος σπουδαστής θα πάρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για τον τομέα που τον ενδιαφέρει, θα επιλέξει το πανεπιστημιακό ίδρυμα που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του, θα μάθει σωστά ιταλικά, τόσο όσον αφορά τη γλώσσα αυτή καθαυτή, όσο και όσον αφορά την ειδική ορολογία που απαιτείται για τις σπουδές του και θα διεκπεραιώσει τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται για τη συμμετοχή του στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Αν σκέφτεσαι λοιπόν σπουδές στην Ιταλία, δε χρειάζεται να ψάχνεις. Κάλεσέ μας στο 210 3803355 και πάρε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.