ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ <

Πιστεύουμε λοιπόν ότι η εκπαίδευση στις ξένες γλώσσες αλλάζει τη ζωή του ανθρώπου και του παρέχει εφόδια για μια καλύτερη σταδιοδρομία. Η αγάπη μας για την Ιταλία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της, μας ώθησαν να βοηθήσουμε στην ολοκλήρωση της κατάρτισης όσων εργάζονται ή θα εργαστούν στον τουριστικό κλάδο αλλά και στον τομέα των μεταφορών καθώς στους τομείς της μόδας και της γαστρονομίας.

Έτσι, λοιπόν, εδώ και χρόνια παρέχουμε τμήματα ειδικής ορολογίας Business με έναν συγκεκριμένο αριθμό ωρών σε ενδιαφερόμενους με τις παραπάνω ειδικότητες.

Πρόκειται για μαθήματα πάνω στην γραπτή και την προφορική επικοινωνία. Στο τέλος ο σπουδαστής μας θα έχει καλύψει το επίπεδο Β1 και θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί την ορολογία του κλάδου με μεγάλη ευχέρεια, έχοντας διεισδύσει στην ιταλική κουλτούρα.

Η ιταλική γλώσσα στον τουριστικό τομέα

La lingua italiana nel settore turistico

Η αγάπη μας για την Ιταλία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της, μας ώθησαν να βοηθήσουμε στην ολοκλήρωση της κατάρτισης όσων εργάζονται ή θα εργαστούν στον τουριστικό κλάδο όπως: ξεναγοί – guide turistiche, συνοδοί γκρουπ – accompagnatori turistici, τουριστικοί πράκτορες – tour operators, εργαζόμενοι στην εστίαση – ristorazione, οδηγοί ταξί – tassisti.

Στα τμήματά μας διδάσκονται μαθήματα πάνω στην επικοινωνία:

  • γραπτή επικοινωνία: αποστολή e-mail, συμπλήρωση εντύπων, σύνταξη επίσημων κειμένων, εμπορική αλληλογραφία, έκδοση / ακύρωση εισιτηρίων κ.α.

  • προφορική επικοινωνία: συναντήσεις – meeting, παρουσίαση γεγονότων και συμβάντων, διαπραγματεύσεις, εκφορά παραπόνων και επιθυμιών, ανταπόκριση σε πληροφορίες που σχετίζονται με κρουαζιέρες – crociere, εκδρομές – gite, κ. α.

Επίσης πάνω στον τουριστικό τομέα με εξειδικευμένη ορολογία όπως η ξενοδοχειακή, η αεροπορική, η ναυτιλιακή, η ταξιδιωτική, κ. α.

Η ιταλική γλώσσα στον τομέα των μεταφορών
La lingua italiana nel settore dei trasporti

Διδάσκοντας με επιτυχία την ιταλική γλώσσα, αποκτήσαμε, μέσα στα χρόνια, την εμπειρία να δημιουργούμε και να εμπλουτίζουμε, κάθε φορά, εξειδικευμένα προγράμματα διδασκαλίας ειδικής ορολογίας. Ένα από αυτά τα προγράμματα αφορά  στον τομέα των μεταφορών. Πιστεύουμε λοιπόν ότι η εκπαίδευση στις ξένες γλώσσες αλλάζει τη ζωή του ανθρώπου και του παρέχει εφόδια για μια καλύτερη σταδιοδρομία.

Trasporto, caricare / scaricare la merce, movimentazione, imballaggio, assicurazione, deposito, stabilimento, gestione, partenze nazionali / internazionali, ritardo di consegna, spedire, ricevere, consegnare in tempo, είναι μόνο μερικά από τα λήμματα και από τις εκφράσεις που θα συναντήσετε και θα αναλύσουμε μαζί κατά την ώρα του μαθήματος.

Η ιταλική γλώσσα στους τομείς μόδας και γαστρονομίας
La lingua italiana nei settori della moda e gastronomia

Η μόδα και η γαστρονομία είναι αναπόσπαστα κομμάτια του πολιτισμού και της καθημερινότητας μιας χώρας. Πόσο μάλλον της γειτονικής μας Ιταλίας, η οποία έχει αναπτύξει τους δυο αυτούς τομείς σε επίπεδο τόσο υψηλό. Είναι πια ένα εξαγώγιμο για τους Ιταλούς είδος είτε σε έμψυχο είτε σε άψυχο υλικό. Δε θα μπορούσε λοιπόν αυτή η πραγματικότητα παρά να μας οδηγήσει στην ανάγκη να δημιουργήσουμε εκπαιδευτικά εξειδικευμένα προγράμματα. Ελάτε λοιπόν να ανακαλύψουμε τα μυστικά αλλά και την ιστορία της ιταλικής μόδας και γαστρονομίας.”