Κοινωνική Υπευθυνότητα 2018-08-27T17:06:19+00:00

Κοινωνική Υπευθυνότητα

αλληλεγγύη, solidarietà, solidaridad, solidariedade, солидарность, solidarity, dayanışma, solidaritet, 团结

Οι σχολές μας δημιουργήθηκαν το 1983 και από τότε δεν αναπτύχθηκαν μόνο σαν εκπαιδευτικός αλλά και σαν κοινωνικός οργανισμός.

Πάντα κοντά στους νέους, στις σπουδές τους και στις εκπαιδευτικές τους ανάγκες, προτιμούσαμε την άνευ όρων, οικονομικών και άλλων, προσφορά με σκοπό τη γνώση.

Η γνώση των ξένων γλωσσών είναι σημαντικό εφόδιο για τους ανθρώπους, πόσο μάλλον για τους σπουδαστές που είναι και το μέλλον της κοινωνίας μας.

Ονειρευτήκαμε και πετύχαμε να προσφέρουμε στους μαθητές μας, ανοιχτούς ορίζοντες, γνωρίζοντας πολλές φορές και μαζί τους, καινούργιες πρωτόγνωρες κοινωνίες, νοοτροπίες, τρόπους ζωής και επικοινωνίας άλλων λαών, κοντά αλλά και μακριά από τον δικό μας.

Σήμερα, λοιπόν, που αυτή η κοινωνία δοκιμάζεται, και για πολλούς έχει έρθει η σειρά των σημερινών νέων να προσφέρουν, είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να πούμε ότι ο σημερινός γιατρός ή ο ψυχολόγος, που προσφέρει, χωρίς αμοιβή, τις υπηρεσίες του σε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, ότι έμαθε ιταλικά σε εμάς και σπούδασε στην Ιταλία.

Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε απλά να μιλάμε για το πλούσιο σε δραστηριότητες παρελθόν μας, που είναι γνωστό στον χώρο της εκπαίδευσης. Αλλά οφείλουμε και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε, και στο μέλλον.

Εθελοντισμόςπροσφοράαφοσίωση είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στους σπουδαστές μας. Στοιχεία που, κι εμείς με τη σειρά μας, πήραμε από τους παλαιότερους.

Έτσι λοιπόν, δημιουργήθηκαν μικρές ομάδες σπουδαστών από τα τμήματα των σχολών μας, με σκοπό τη συμβολή στην προσφορά αγαθών, σε ανθρώπους και ιδρύματα που είχαν ανάγκη.

Όλα αυτά δεν ήταν μια ατομική προσπάθεια κι ούτε έγιναν όλα σε μια μέρα. Όπως άλλωστε ούτε κι ο κόσμος. Χρειάστηκαν άνθρωποι· οι καθηγητές μας, το διοικητικό μας προσωπικό, οι σπουδαστές μας, οι φίλοι μας και άλλοι πολλοί. Αλλά όλοι με όραμα και πίστη για ένα καλύτερο μέλλον.

Είμαστε υπερήφανοι για όλα αυτά.

Γιώτα Καπάτου

Τελευταία νέα & δράσεις

 • Σχολές Καπάτου Lotería de Navidad

  Lotería de Navidad

  Για τους Ισπανούς τα Χριστούγεννα είναι η πιο σημαντική εορτή του χρόνου. Η Lotería de Navidad η διάσημη λοταρία των Χριστουγέννων είναι μια παράδοση, βαθιά ριζωμένη σε αυτές τις ημέρες. Η καταγωγή της χρονολογείται από [...]

 • Σχολές Καπάτου Due serie italiane

  Due serie italiane

  Ci sono due serie italiane da vedere. Oggi, tutti più o meno, siamo diventati appassionati di serie TV. Ne parliamo con gli amici, ne consigliamo alcune, è riceviamo a nostra volta dei consigli. Pensiamo a [...]

 • Σχολές Καπάτου Η ιταλική φάτνη

  Η ιταλική φάτνη

  Η ιταλική φάτνη και τα ιταλικά Χριστούγεννα Η ιταλική φάτνη διακοσμεί όλα τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα. Η ιταλική φάτνη αποτελεί παράδοση για τους Ιταλούς. Βασικά, η τέχνη της φάτνης αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του 1700 σε [...]