Κοινωνική Υπευθυνότητα 2018-06-05T16:33:31+00:00

Κοινωνική Υπευθυνότητα

αλληλεγγύη, solidarietà, solidaridad, solidariedade, солидарность, solidarity, dayanışma, solidaritet, 团结

Οι σχολές μας δημιουργήθηκαν το 1983 και από τότε δεν αναπτύχθηκαν μόνο σαν εκπαιδευτικός αλλά και σαν κοινωνικός οργανισμός.

Πάντα κοντά στους νέους, στις σπουδές τους και στις εκπαιδευτικές τους ανάγκες, προτιμούσαμε την άνευ όρων, οικονομικών και άλλων, προσφορά με σκοπό τη γνώση.

Η γνώση των ξένων γλωσσών είναι σημαντικό εφόδιο για τους ανθρώπους πόσο μάλλον για τους σπουδαστές που είναι και το μέλλον της κοινωνίας μας.

Ονειρευτήκαμε και πετύχαμε να προσφέρουμε στους μαθητές μας, ανοιχτούς ορίζοντες, γνωρίζοντας, πολλές φορές και μαζί τους, καινούργιες πρωτόγνωρες κοινωνίες, νοοτροπίες, τρόπους ζωής και επικοινωνίας άλλων λαών κοντά αλλά και μακρυά από τον δικό μας.

Σήμερα, λοιπόν, που αυτή κοινωνία δοκιμάζεται και για πολλούς έχει έρθει η σειρά των σημερινών νέων να προσφέρουν, είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να πούμε ότι ο σημερινός γιατρός ή ο ψυχολόγος, που προσφέρει χωρίς αμοιβή τις υπηρεσίες του σε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, ότι έμαθε ιταλικά σε εμάς και σπούδασε στην Ιταλία.

Παρ’όλα αυτά δεν μπορούμε απλά να μιλάμε για το πλούσιο σε δραστηριότητες παρελθόν μας, που είναι γνωστό στον χώρο της εκπαίδευσης. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε με όποιον τρόπο μπορούμε και στο μέλλον.

Εθελοντισμός, προσφορά, αφοσίωση είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στους σπουδαστές μας, στοιχεία που πήραμε κι εμείς με τη σειρά μας πήραμε από τους παλαιότερους.

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν μικρές ομάδες σπουδαστών μας από τα τμήματα γλωσσών των σχολών με σκοπό τη συμβολή προσφοράς αγαθών σε ανθρώπους και ιδρύματα που είχαν ανάγκη.

Όλα αυτά δεν ήταν μια ατομική προσπάθεια κι ούτε έγιναν όλα σε μια μέρα, όπως ο κόσμος άλλωστε. Χρειάστηκαν άνθρωποι, οι καθηγητές μας, το διοικητικό μας προσωπικό, οι σπουδαστές μας, οι φίλοι μας και άλλοι πολλοί, αλλά όλοι με όραμα και πίστη για ένα καλύτερο μέλλον.

Είμαστε υπερήφανοι για όλα αυτά.

Γιώτα Καπάτου

Τελευταία νέα & δράσεις

 • Σχολές Καπάτου Η σπηλιά του Zhong

  Η σπηλιά του Zhong

  Η σπηλιά του Zhong βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, στην επαρχία Guizhou. Στα βάθη των βουνών της Κίνας υπάρχουν πολλές σπηλιές. Η σπηλιά του Zhong έχει 250 μέτρα βάθος, 115 μέτρα φάρδος και 50 [...]

 • Σχολές Καπάτου Emilia-Romagna είναι η καρδιά της Ιταλίας

  Emilia-Romagna είναι η καρδιά της Ιταλίας

  Η Emilia-Romagna είναι η καρδιά της Ιταλίας. Πόσες φορές έχουμε σκεφτεί να ετοιμάσουμε τη βαλίτσα μας, να κλειδώσουμε το σπίτι μας και να αναχωρήσουμε για έναν ταξιδιωτικό προορισμό; Θα λέγαμε ότι πολλοί από εμάς το [...]

 • Σχολές Καπάτου Τα νέα ηφαίστεια στη Μεσόγειο

  Τα νέα ηφαίστεια στη Μεσόγειο

  Τα νέα ηφαίστεια στη Μεσόγειο καθιστούν την περιοχή σεισμογενή και αρκετά επικίνδυνη. Λόγω αυτής της ευαισθησίας, διάφορα κράτη της Μεσογείου, μεταξύ αυτών και η Ιταλία, διεξάγουν διαρκώς έρευνες. Τα νέα ηφαίστεια της Μεσογείου φανέρωσαν μια [...]