Κοινωνική Υπευθυνότητα 2018-08-27T17:06:19+00:00

Κοινωνική Υπευθυνότητα

αλληλεγγύη, solidarietà, solidaridad, solidariedade, солидарность, solidarity, dayanışma, solidaritet, 团结

Οι σχολές μας δημιουργήθηκαν το 1983 και από τότε δεν αναπτύχθηκαν μόνο σαν εκπαιδευτικός αλλά και σαν κοινωνικός οργανισμός.

Πάντα κοντά στους νέους, στις σπουδές τους και στις εκπαιδευτικές τους ανάγκες, προτιμούσαμε την άνευ όρων, οικονομικών και άλλων, προσφορά με σκοπό τη γνώση.

Η γνώση των ξένων γλωσσών είναι σημαντικό εφόδιο για τους ανθρώπους, πόσο μάλλον για τους σπουδαστές που είναι και το μέλλον της κοινωνίας μας.

Ονειρευτήκαμε και πετύχαμε να προσφέρουμε στους μαθητές μας, ανοιχτούς ορίζοντες, γνωρίζοντας πολλές φορές και μαζί τους, καινούργιες πρωτόγνωρες κοινωνίες, νοοτροπίες, τρόπους ζωής και επικοινωνίας άλλων λαών, κοντά αλλά και μακριά από τον δικό μας.

Σήμερα, λοιπόν, που αυτή η κοινωνία δοκιμάζεται, και για πολλούς έχει έρθει η σειρά των σημερινών νέων να προσφέρουν, είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να πούμε ότι ο σημερινός γιατρός ή ο ψυχολόγος, που προσφέρει, χωρίς αμοιβή, τις υπηρεσίες του σε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, ότι έμαθε ιταλικά σε εμάς και σπούδασε στην Ιταλία.

Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε απλά να μιλάμε για το πλούσιο σε δραστηριότητες παρελθόν μας, που είναι γνωστό στον χώρο της εκπαίδευσης. Αλλά οφείλουμε και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε, και στο μέλλον.

Εθελοντισμόςπροσφοράαφοσίωση είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στους σπουδαστές μας. Στοιχεία που, κι εμείς με τη σειρά μας, πήραμε από τους παλαιότερους.

Έτσι λοιπόν, δημιουργήθηκαν μικρές ομάδες σπουδαστών από τα τμήματα των σχολών μας, με σκοπό τη συμβολή στην προσφορά αγαθών, σε ανθρώπους και ιδρύματα που είχαν ανάγκη.

Όλα αυτά δεν ήταν μια ατομική προσπάθεια κι ούτε έγιναν όλα σε μια μέρα. Όπως άλλωστε ούτε κι ο κόσμος. Χρειάστηκαν άνθρωποι· οι καθηγητές μας, το διοικητικό μας προσωπικό, οι σπουδαστές μας, οι φίλοι μας και άλλοι πολλοί. Αλλά όλοι με όραμα και πίστη για ένα καλύτερο μέλλον.

Είμαστε υπερήφανοι για όλα αυτά.

Γιώτα Καπάτου

Τελευταία νέα & δράσεις

 • Σχολές Καπάτου Η Σικελία στο πέρασμα του χρόνου

  Η Σικελία στο πέρασμα του χρόνου

  Η Σικελία στο πέρασμα του χρόνου φέρει πολλά τοπωνύμια. Στα νοτιοδυτικά, υπάρχουν πολλά τοπωνύμια αραβικής καταγωγής. Είναι κατάλοιπα της αραβικής κυριαρχίας στο μεσαίωνα που διαδέχθηκε τη βυζαντινή. Σε επίπεδο τοπωνυμίων, το σικελικό μωσαϊκό συμπληρώνουν φοινικικές [...]

 • Σχολές Καπάτου Η Σικελία είναι μια άλλη Ελλάδα

  Η Σικελία είναι μια άλλη Ελλάδα

  Η Σικελία είναι μια άλλη Ελλάδα για έναν τουρίστα που τη βλέπει για πρώτη φορά. Ο καθένας από εμάς έχει από το σχολείο κάποιες στερεοτυπικές παραστάσεις. Βασικά, ως ένα σημείο είναι φυσιολογικό. Έτσι λοιπόν σ' [...]

 • Σχολές Καπάτου Ο ζαχαροπλάστης Χάρης Λένας

  Ο ζαχαροπλάστης Χάρης Λένας

  Ο ζαχαροπλάστης Χάρης Λένας, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο ήταν ο γιος του Φίλιππου Λένα. Ο ζαχαροπλάστης Χάρης Λένας ακολούθησε την τέχνη του πατέρα του και γνώρισε μεγάλη επαγγελματική καταξίωση στις μέρες του. Ο [...]