Κοινωνική Υπευθυνότητα 2018-08-27T17:06:19+00:00

Κοινωνική Υπευθυνότητα

αλληλεγγύη, solidarietà, solidaridad, solidariedade, солидарность, solidarity, dayanışma, solidaritet, 团结

Οι σχολές μας δημιουργήθηκαν το 1983 και από τότε δεν αναπτύχθηκαν μόνο σαν εκπαιδευτικός αλλά και σαν κοινωνικός οργανισμός.

Πάντα κοντά στους νέους, στις σπουδές τους και στις εκπαιδευτικές τους ανάγκες, προτιμούσαμε την άνευ όρων, οικονομικών και άλλων, προσφορά με σκοπό τη γνώση.

Η γνώση των ξένων γλωσσών είναι σημαντικό εφόδιο για τους ανθρώπους, πόσο μάλλον για τους σπουδαστές που είναι και το μέλλον της κοινωνίας μας.

Ονειρευτήκαμε και πετύχαμε να προσφέρουμε στους μαθητές μας, ανοιχτούς ορίζοντες, γνωρίζοντας πολλές φορές και μαζί τους, καινούργιες πρωτόγνωρες κοινωνίες, νοοτροπίες, τρόπους ζωής και επικοινωνίας άλλων λαών, κοντά αλλά και μακριά από τον δικό μας.

Σήμερα, λοιπόν, που αυτή η κοινωνία δοκιμάζεται, και για πολλούς έχει έρθει η σειρά των σημερινών νέων να προσφέρουν, είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να πούμε ότι ο σημερινός γιατρός ή ο ψυχολόγος, που προσφέρει, χωρίς αμοιβή, τις υπηρεσίες του σε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, ότι έμαθε ιταλικά σε εμάς και σπούδασε στην Ιταλία.

Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε απλά να μιλάμε για το πλούσιο σε δραστηριότητες παρελθόν μας, που είναι γνωστό στον χώρο της εκπαίδευσης. Αλλά οφείλουμε και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε, και στο μέλλον.

Εθελοντισμόςπροσφοράαφοσίωση είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στους σπουδαστές μας. Στοιχεία που, κι εμείς με τη σειρά μας, πήραμε από τους παλαιότερους.

Έτσι λοιπόν, δημιουργήθηκαν μικρές ομάδες σπουδαστών από τα τμήματα των σχολών μας, με σκοπό τη συμβολή στην προσφορά αγαθών, σε ανθρώπους και ιδρύματα που είχαν ανάγκη.

Όλα αυτά δεν ήταν μια ατομική προσπάθεια κι ούτε έγιναν όλα σε μια μέρα. Όπως άλλωστε ούτε κι ο κόσμος. Χρειάστηκαν άνθρωποι· οι καθηγητές μας, το διοικητικό μας προσωπικό, οι σπουδαστές μας, οι φίλοι μας και άλλοι πολλοί. Αλλά όλοι με όραμα και πίστη για ένα καλύτερο μέλλον.

Είμαστε υπερήφανοι για όλα αυτά.

Γιώτα Καπάτου

Τελευταία νέα & δράσεις

 • Σχολές Καπάτου Το μπισκότο της τύχης

  Το μπισκότο της τύχης

  Tο μπισκότο της τύχης, Fortune cookie! Το μπισκότο της τύχης είναι ένα τραγανό μπισκότο που φτιάχνεται από αλεύρι, ζάχαρη, βανίλια και λάδι. Το μπισκότο της τύχης είναι ένα μπισκότο που καταναλώνεται πολύ στην Κίνα και στην [...]

 • Σχολές Καπάτου Έθιμα της γιορτής Maslenitsa

  Έθιμα της γιορτής Maslenitsa

  Τα έθιμα της γιορτής Maslenitsa διαρκούν μια ολόκληρη εβδομάδα Τα έθιμα της γιορτής Maslenitsa ξεκινούν την Δευτέρα (vstrecha). Είναι η ημέρα της συνάντησης, ο ερχομός της γιορτής Maslenitsa. Αυτή την ημέρα, οι Ρώσοι ετοιμάζουν τα [...]

 • Σχολές Καπάτου Βραβεία Goya 2019

  Βραβεία Goya 2019

  Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου απονεμήθηκαν τα βραβεία Goya 2019, τα ισπανικά βραβεία κινηματογράφου. Η τελετή των βραβείων Goya διεξήχθη στο Palacio de Congresos y Exposiciones στην ισπανική πόλη Σεβίλλη. Μία από τις ταινίες με τις [...]