Η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν αναπτύξει μια σημαντική σχέση μεταξύ τους πολύ δυνατή και δημιουργική, που έχει ρίζες στα αρχαία χρόνια. Η γεωγραφική γειτνίαση των δύο χωρών, τα κοινά σημεία στην κουλτούρα, τον πολιτισμό εδραίωσαν μια στέρεη, στενή σχέση.

Σημειώνουμε ότι, βασικός παράγοντας αυτής της έντονης αλληλεπίδρασης είναι το μεσογειακό ταμπεραμέντο των δύο λαών. Επίσης, η αισιόδοξη οπτική για τη ζωή, η αγάπη για το φαγητό, τη θάλασσα, τα παθιασμένα συναισθήματα κλπ.

Άλλος παράγοντας που προώθησε τη διάδοση, τη διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας στην Ελλάδα είναι η ύπαρξη κοινών λέξεων στα ιταλικά και τα ελληνικά.

Ένα ταξίδι στην Ιταλία αποτελεί εμπειρία ζωής. Έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα ιταλικής γλώσσας, στην πορεία του ταξιδιού αναγκαστικά ο ταξιδιώτης θα καταφύγει στα ιταλικά. Όπως για να πάρει το κλειδί στο ξενοδοχείο, να παραγγείλει cappuccino στο ιταλικό Caffè Gilli της Φλωρεντίας (λημέρια του Αριστοτέλη Ωνάση) ή καφέ ristretto στη μεσαιωνική Siena.

Και όταν έρθει η ώρα του φαγητού θα θελήσει να παραγγείλει. Πιθανότατα, μια pizza capricciosa, απόλυτη φαντασίωση της γεύσης, με ένα ποτήρι ιταλικού κρασιού στο χέρι. Ξεχάστε τη δίαιτα, απολαύστε το ιταλικό παγωτό (gelato italiano) με την ποικιλία των τόσων γεύσεων.

Επίσης, ο ταξιδιώτης θα περπατήσει πάρα πολύ ρίχνοντας πάντα μια ματιά στις καλόγουστες, φίνες βιτρίνες των ιταλικών μαγαζιών. Διάφορες βιτρίνες με δημιουργίες στην ένδυση, αξεσουάρ επώνυμων Ιταλών μόδιστρων, σχεδιαστών.

Έτσι, θα γίνουν αγορές μέχρι τελικής πτώσης στους εμπορικούς δρόμους, όπως Via del Corso στην ιταλική πρωτεύουσα. Αξέχαστες βόλτες σε κήπους μέσα στην απόλυτη ηρεμία του πράσινου.

Στις Σχολές Καπάτου λειτουργούν ειδικά προγράμματα online που αφορούν στην ιταλική, ισπανική, τουρκική και κινεζική γλώσσα, για όσους σπουδαστές διαμένουν εκτός Αθηνών και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στις σχολές μας με φυσική παρουσία. Στα κεντρικά μας στην Αθήνα (Ομήρου 13), στο Περιστέρι, στη Γλυφάδα, στη Νέα Σμύρνη και στο Μαρούσι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα online μαθήματα, μπορείτε να καλείτε στο 210 57 67 740.