Γερμανικά Σχολές Καπάτου (Deutsch)

Hallo! Wie geht’s?
Γεια σου! Τι κάνεις;

Die übung macht den meister.
Η εξάσκηση κάνει τον μάστορα.

Γερμανικά

Τα γερμανικά είναι μια ιδιαίτερη και πολύ σημαντική γλώσσα. Στο μυαλό των περισσότερων είναι συνδεδεμένη με τον Διαφωτισμό, με μεγάλους στοχαστές και δημιουργούς σε πολλούς τομείς των τεχνών, των επιστημών και της τεχνολογίας.

Οι γερμανόφωνοι αναλογούν στο 16% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περίπου 100 εκατομμύρια είναι οι φυσικοί ομιλητές  που ζουν στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ελβετία και στο Λουξεμβούργο. Είναι στη 2η θέση σε χρήση στο διαδίκτυο. Ενώ βρίσκεται στην 3η θέση παγκοσμίως και στη 2η στην Ευρώπη σε διδασκαλία ως ξένη γλώσσα. Στην Ελλάδα, είναι επίσης η 2η γλώσσα που μαθαίνεται μετά τα Αγγλικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

Γιατί να μάθω γερμανικά;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μάθει κανείς Γερμανικά, είτε αυτοί σχετίζονται με την εργασία, τον τουρισμό, τις σπουδές ή τον πολιτισμό.

Γιατί στις Σχολές ΚΑΠΑΤΟΥ;

Γιατί βασικό χαρακτηριστικό μας είναι η μακροχρόνια εμπειρία και η συνεχής προσήλωση στον μαθητή και στην ποιότητα της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών. Η επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλλεται από τους καθηγητές και από τη διεύθυνση των Σχολών μας είναι τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις των πιστοποιήσεων γλωσσομάθειας. Σε κάθε περίπτωση, κοντά μας θα προετοιμαστείτε με τον καλύτερο τρόπο. Με συμβουλές, διαρκή επίβλεψη και συνεχή παρακολούθηση της προόδου θα νιώσετε τη σιγουριά ότι κατέχετε και μιλάτε τη γλώσσα που έχετε επιλέξει.

Γερμανικά Σχολές Καπάτου

Δημοτική βιβλιοθήκη Στουτγκάρδης – Stadtbibliothek Stuttgart

Γερμανικά και εργασία

Αναμφίβολα πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους λόγους για τον οποίο μεγάλος αριθμός σπουδαστών μαθαίνουν γερμανικά σήμερα. Κι αυτό δικαιολογείται απολύτως, καθώς η Αυστρία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωζώνη. Η Ελβετία είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες και προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η Γερμανία, ως επίκεντρο της ευρωπαϊκής βιομηχανίας διαθέτει πολλές θέσεις εργασίας. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να εργαστεί κανείς σε μια γερμανόφωνη χώρα είναι η καλή γνώση της γλώσσας. Επιπλέον, οι προοπτικές εργασίας σε μια από τις πολλές γερμανικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται εμπορικά στην Ελλάδα, αυξάνονται σημαντικά για τους επαγγελματίες οι οποίοι μιλούν γερμανικά.

Επιπλέον, στον χώρο του τουρισμού, τα γερμανικά αποτελούν μεγάλο εφόδιο. Ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που επισκέπτονται την Ελλάδα προέρχονται από γερμανόφωνες χώρες.

Γερμανικά και σπουδές

Γερμανικά Σχολές Καπάτου

Πολυτεχνείο Μονάχου – Technische Universität München

Πολλά γερμανικά πανεπιστήμια χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης. Ιδιαίτερα σε τομείς όπως η μηχανική, οι θετικές επιστήμες και οι ανθρωπιστικές σπουδές. Κάποιος που θα ήθελε να ξεκινήσει ή να διευρύνει τις σπουδές του σε μια απο αυτές τις επιστήμες μπορεί να επωφεληθεί από τις υποτροφίες και τις διευκολύνσεις που παρέχει το γερμανικό κράτος στους ευρωπαίους σπουδαστές.

Πολλοί Έλληνες φοιτητές φοιτούν σε πανεπιστήμια της Γερμανίας, της Αυστρίας ή και της Ελβετίας σε επίπεδο προπτυχιακών ή και μεταπτυχιακών σπουδών. Έτσι αποκτούν ένα σημαντικό εφόδιο κατά την έξοδό τους στην αγορά εργασίας, είτε στην Ελλάδα, με την επιστροφή τους, είτε στην γερμανόφωνη χώρα όπου σπουδάζουν. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους παραπάνω στόχους είναι η καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας.

Για τους σπουδαστές στα ελληνικά πανεπιστήμια, η καλή γνώση των γερμανικών θα διευρύνει τους ορίζοντές τους, καθώς θα τους δώσει πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιογραφία που αφορά σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα.

Γερμανικά και πολιτισμός

Από τα παιδικά παραμύθια μέχρι τα πιο σπουδαία φιλοσοφικά δοκίμια, κι από τους μεγάλους μουσουργούς έως τους πλέον πρωτοπόρους σκηνοθέτες, όλοι, λίγο ή πολύ, έχουμε έρθει σε επαφή με τη γερμανική κουλτούρα.

Μπορούμε επίσης να θαυμάσουμε τους μεγάλους μουσουργούς όπως ο Μπαχ, ο Μπετόβεν ή ο Βάγκνερ. Ακόμα και τους ζωγράφους όπως ο Ντύρερ, ο Κλέε ή ο Ερνστ. Γνωρίζοντας όμως σε βάθος τα γερμανικά μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση στο έργο μεγάλων κλασσικών λογοτεχνών και φιλοσόφων, όπως ο Γκαίτε, ο Κλάιστ, ο Έσε, ο Σίλερ, ο Μπρεχτ, ο Καντ, ο Νίτσε, αλλά και πιο σύγχρονων όπως η Γέλινεκ ή ο Γκρας. Υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να διαβάζει κανείς ένα έργο στο πρωτότυπό του; Να μπορεί έτσι να διακρίνει όλες εκείνες τις αποχρώσεις της γλώσσας που μαζί με το περιεχόμενο κάνουν το έργο μεγάλο;

Γερμανικά Σχολές Καπάτου

Χαϊδελβέργη – Heidelberg

Επιπλέον, στις γερμανόφωνες χώρες οι σύγχρονες τέχνες βρίσκονται σε άνθηση σε κάθε έκφανσή τους. Είτε πρόκειται για ζωγραφική, είτε για ψηφιακή τέχνη, για εννοιολογική τέχνη, για θέατρο, τέχνη του δρόμου, αρχιτεκτονική ή ντιζάιν. Από το διαδίκτυο ή τα διάφορα φεστιβάλ, όλοι όσοι αγαπούν τις τέχνες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μεγάλο καλλιτεχνικό πλούτο.

Για όλους όσοι αγαπούν λοιπόν τη λογοτεχνία και τις τέχνες, η γνώση της γερμανικής γλώσσας είναι σίγουρα μοναδικό εργαλείο.

Κουλτούρα και πολιτισμός

Για να εμβαθύνεις στην κουλτούρα και στον πολιτισμό της γερμανικής γλώσσας, διάβασε τα άρθρα των Σχολών μας στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.kapatou.gr/nea/

Διδακτικό προσωπικό

Στις Σχολές μας θα βρεις καθηγητές με μητρική γλώσσα την γερμανική και με πολύχρονη διδακτική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα γερμανικών. Επιπλέον, έχεις στη διάθεσή σου από την πρώτη κιόλας μέρα τον προσωπικό σου Σύμβουλο Σπουδών, για οτιδήποτε σχετίζεται με τη φοίτησή σου.

Γερμανικά για ενήλικες

Ο καθένας μπορεί να βρει έναν σημαντικό λόγο για τον οποίο να μάθει γερμανικά. Όταν όμως πάρει κανείς αυτή την απόφαση, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξει προσεκτικά το πού να απευθυνθεί.

Η τεράστια εμπειρία μας στη διδασκαλία ξένων γλωσσών από το 1983, οι άριστα εκπαιδευμένοι και έμπειροι καθηγητές μας και οι χιλιάδες απόφοιτοί μας, αποτελούν ασφαλή κριτήρια προκειμένου να επιλέξεις τις Σχολές μας.

Στο μυαλό πολλών ατόμων το να μάθει κανείς γερμανικά φαντάζει πολύ δύσκολο. Αυτό όμως που μπορεί να έχει κανείς κατά νου είναι ότι στο καθημερινό λεξιλόγιο συναντάμε πολλές λέξεις παρόμοιες με τα αγγλικά. Όσον αφορά πολλά δομικά τους στοιχεία, τα γερμανικά παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες με την ελληνική γλώσσα. Υπάρχουν τρία γένη, τα ουσιαστικά και τα επίθετα κλίνονται κλπ.. Ο μαθητής που γνωρίζει ελληνικά, ανεξάρτητα από ηλικία, με συστηματική και συνεπή δουλειά μπορεί να κάνει κτήμα του τα γερμανικά. Προχωρώντας στην εκμάθηση, θα ανακαλύπτει με ευχάριστη έκπληξη ότι του είναι πολύ πιο οικεία από ό,τι φανταζόταν. Η ίδια η δομή της γλώσσας, στα χέρια ενός μεθοδικού και έμπειρου δασκάλου μπορεί να γίνει ένα πολύ δυνατό εργαλείο για τη σωστή εκμάθησή της.

Τμήμα Υποψηφίων Γερμανικής Φιλολογίας

«Μαθητές μας σήμερα… καθηγητές αύριο»… Απευθύνεται σε μαθητές που θέλουν να προετοιμαστούν για την εισαγωγή τους στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις Σχολές Γερμανικής Φιλολογίας.

Παιδικά και εφηβικά τμήματα γερμανικών

Τα γερμανικά είναι ήδη στα σχολεία! Παιδικά και εφηβικά τμήματα λειτουργούν στις Σχολές μας, σε απογευματινά ωράρια. Στόχος των προγραμμάτων μας είναι, εκμεταλλευόμενοι την ικανότητα των παιδιών στην αφομοίωση, από πολύ μικρή ηλικία, να διδαχθούν μια γλώσσα η οποία θα αποτελέσει ισχυρό εφόδιο για το μέλλον τους.

Με ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών και των εφήβων σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Γιατί τα παιδιά ξέρουν να ζουν τις γλώσσες.

Εξετάσεις πιστοποίησης

Η γνώση της γερμανικής γλώσσας στα επίπεδα που προβλέπονται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (δείτε εδώ επίπεδα ΚΕΠΑ) πιστοποιείται από τους παρακάτω φορείς:

  • Ινστιτούτο Γκαίτε (όλα τα επίπεδα)
  • ÖSD (όλα τα επίπεδα)
  • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (διαβαθμισμένα τεστ για όλα τα επίπεδα)
  • Palso LAAS (επίπεδα Α1, Α2, Β1)
  • Τεστ DAF (πιστοποίηση γλωσσομάθειας για εισαγωγή σε γερμανικά πανεπιστήμια)

Οι πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας, ιδιαίτερα στα υψηλότερα επίπεδα, πέρα από ένα ισχυρό όπλο σε οποιοδήποτε βιογραφικό, θα σου δώσουν μόρια για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, καθώς και για την Σχολή Ξεναγών.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ!

Πρόσφατες προσφορές