Ισπανικά Σχολές Καπάτου (Español)

i Hola! ¿qué tal?
Γεια σου! Τι κάνεις?

En cuestiones de cultura y de saber solo se pierde lo que se guarda solo se gana lo que se da.
Σε ζητήματα πολιτισμού και γνώσης χάνεται μόνο ό,τι κρατάς για τον εαυτό σου, κερδίζεται μόνο ό,τι δίνεις.

Ισπανικά

Καθημερινά, 500 και πλέον εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επικοινωνούν, συνεργάζονται, δημιουργούν στα ισπανικά. Την επίσημη γλώσσα 21 χωρών, στις οποίες περιλαμβάνονται η Ισπανία, το Μεξικό, η Αργεντινή, η Κούβα, το Περού, η Κολομβία κ.α.

Τα ισπανικά, πέρα από το ότι καθημερινά αποδεικνύονται μια εξαιρετικά χρήσιμη γλώσσα λόγω του εύρους των ομιλητών της είναι πάνω από όλα μια γλώσσα που θα ερωτευτείς. Μια γλώσσα φορτωμένη εικόνες, πολιτισμούς, μουσικές, γεύσεις και αρώματα.

Το γεγονός επίσης ότι τα ισπανικά είναι γλώσσα 21 χωρών ανοίγει μεγάλες προοπτικές και στον επαγγελματικό τομέα.

Κουλτούρα και πολιτισμός

Για να εμβαθύνεις στην κουλτούρα και στον πολιτισμό της ισπανικής γλώσσας, διάβασε τα άρθρα των Σχολών μας στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.kapatou.gr/nea/

Ισπανικά Σχολές Καπάτου Guggenheim

Μουσείο Γκούγκενχαϊμ του Μπιλμπάο – Museo Guggenheim Bilbao

Ισπανικά προγράμματα Erasmus

Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους κάποιος μαθαίνει ισπανικά.

Η Ισπανία δέχεται κάθε χρόνο τους περισσότερους σπουδαστές Erasmus από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Συγκεκριμένα κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην επιλογή των ελλήνων φοιτητών για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Μάλιστα, σε μια έρευνα που πραγματοποίησε η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Le Monde, δύο ισπανικές πόλεις, η Βαλένθια και η Βαρκελώνη, βρίσκονται ανάμεσα στις 5 πιο οικονομικές πόλεις για να πραγματοποιήσει κάποιος το πρόγραμμα Erasmus (περισσότερα εδώ).  Επίσης αρκετοί φοιτητές συνεχίζουν τις σπουδές τους στην Ισπανία, στα πλαίσια κάποιου μεταπτυχιακού. Έτσι συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης με έναν τρόπο ζωής που κερδίζει αμέσως την καρδιά των ελλήνων σπουδαστών.

Ισπανική γλώσσα

Πάνω απ’ όλα όμως, τα ισπανικά είναι μια υπέροχη γλώσσα που μιλάει απευθείας στην καρδιά μας. Είναι μια γλώσσα πολύ προσιτή για τους έλληνες σπουδαστές, καθώς έχει μεγάλες φωνολογικές και συντακτικές ομοιότητες με τα ελληνικά, εύκολη προφορά και ορθογραφία. Επίσης, λόγω του ότι είναι λατινογενής γλώσσα, παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με γλώσσες όπως τα ιταλικά, τα πορτογαλικά και τα γαλλικά. Έτσι γίνεται πιο απλό το να μάθει κανείς και κάποια άλλη λατινογενή γλώσσα εφόσον κατέχει σε καλό επίπεδο τα ισπανικά. Βέβαια, όπως κάθε γλώσσα, έχει τις δικές της προκλήσεις, γι’ αυτό και είναι σημαντική η επιλογή του ιδανικού σχολείου.

Ισπανικά Σχολές Καπάτου Tapas

Tapas

Μαθήματα ισπανικών

Τα χειμερινά μαθήματα για ισπανικά στις Σχολές μας αρχίζουν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές σε ημέρες και ωράρια, ενώ υπάρχει ευελιξία στην παρακολούθηση, προκειμένου να μη χάσεις ούτε ένα μάθημα! Τα οκτάμηνα αυτά μαθήματα είναι τα πλέον κατάλληλα για να καλύψεις με τον ιδανικότερο τρόπο την ύλη κάθε επιπέδου. Αν όμως δεν καταφέρεις να γραφτείς σε ένα από αυτά, κατά τη διάρκεια του έτους προτείνονται εντατικά μαθήματα, καθώς επίσης και θερινά υπερεντατικά για όσους έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια το καλοκαίρι.

Όποιες κι αν είναι οι περιστάσεις σου, κοντά μας θα βρεις ένα πρόγραμμα που θα σε εξυπηρετεί.

Παιδικά και εφηβικά τμήματα ισπανικών

Συχνά οι γονείς αναρωτιούνται ποιες γλώσσες θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες και να λειτουργήσουν ως εφόδιο για τα παιδιά τους. Τα ισπανικά αξίζουν δικαιωματικά μια από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα σε αυτές τις γλώσσες. Μιλιούνται από περισσότερους από 500 εκατομμύρια φυσικούς ομιλητές σε όλον τον κόσμο. Είναι μια γλώσσα που δεν παρουσιάζει δυσκολίες στην προφορά. Η  εκμάθησή της είναι πολύ ευχάριστη και διασκεδαστική, με έμπειρους καθηγητές και μεθόδους ειδικά διαμορφωμένες για την παιδική και εφηβική ηλικία.

Πιστοποιήσεις

Επιπλέον, για παιδιά και εφήβους 11-17 υπάρχουν οι ειδικές εξετάσεις DELE Escolar για το επίπεδο Α1 και για τα επίπεδα Α2/Β1. Οι συγκεκριμένες εξετάσεις έχουν την ίδια ισχύ με τις υπόλοιπες εξετάσεις DELE, έχουν όμως θεματολογία κατάλληλη για παιδιά αυτής της ηλικίας.

Ισπανικά Σχολές Καπάτου Madrid

Μαδρίτη – Madrid

Διδακτικό προσωπικό

Στις Σχολές μας θα βρεις καθηγητές ισπανικών, ισπανόφωνους και έλληνες. Εργάζονται χρόνια κοντά μας, με πολύχρονη διδακτική και συγγραφική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα, οι οποίοι θα είναι δίπλα σου σε κάθε σου βήμα. Επιπλέον, έχεις στη διάθεσή σου από την πρώτη κιόλας μέρα τον προσωπικό σου Σύμβουλο Σπουδών, για οτιδήποτε σχετίζεται με τη φοίτησή σου.

Valencia Πόλη των τεχνών και των επιστημών

Πρόγραμμα σπουδών- βιβλία για Ισπανικά

Η εμπειρία μας στη διδασκαλία ξένων γλωσσών μας βοηθά να δημιουργούμε προγράμματα σπουδών που απαντούν στις ανάγκες των σπουδαστών, παρακολουθώντας κάθε σύγχρονη εξέλιξη στον τομέα της διδακτικής και των εξετάσεων πιστοποίησης. Στις Σχολές μας χρησιμοποιούμε τα βιβλία των εκδόσεών μας (δείτε εδώ Εκδόσεις Primus), τα οποία είναι φτιαγμένα ειδικά για τους Έλληνες σπουδαστές, ενώ έχουν καταξιωθεί με τη χρήση τους σε κέντρα ξένων γλωσσών και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας για την ισπανική γλώσσα

ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΕΠΑ**                      ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

Στοιχειώδης γνώση          Α1            DELE A1/ DELE A1 Escolar/ ΚΠΓ Α*

Βασική γνώση                   Α2            DELE A2/ DELE A2-Β1*  Escolar/ ΚΠΓ Α*

Μέτρια γνώση                   Β1            DELE B1/ DELE A2-Β1*  Escolar/ ΚΠΓ Β*

Καλή γνώση                       Β2            DELE B2/ ΚΠΓ Β*

Πολύ καλή γνώση             C1            DELE C1/ ΚΠΓ Γ *

Άριστη γνώση                    C2            DELE C2/ ΚΠΓ Γ*

**ΚΕΠΑ: Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες (ακολούθησε τον σύνδεσμο για να δεις μια αναλυτική περιγραφή όλων των επιπέδων: επίπεδα ΚΕΠΑ)

* Τα τεστ για τα συγκεκριμένα επίπεδα είναι διαβαθμισμένα. Αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα,  αν ένας υποψήφιος δώσει εξετάσεις ΚΠΓ επίπεδο Β, ανάλογα με το τελικό σκορ που θα επιτύχει στις εξετάσεις μπορεί να αποκτήσει την πιστοποίηση για το επίπεδο Β1 ή Β2.

Στις Σχολές μας, σε συνεργασία  με τους καθηγητές σου, θα αποφασίσεις ποια πιστοποίηση καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις δικές σου ανάγκες.

Επιτυχία στις εξετάσεις

Στις σχολές μας θα βρεις

  • Προσεκτικά σχεδιασμένο πλάνο σπουδών.
  • Καταξιωμένους καθηγητές με πολύχρονη εμπειρία στην προετοιμασία των εξετάσεων.
  • Τα βιβλία ισπανικών, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς ώστε να ανταποκρίνονται στις εκάστοτε προδιαγραφές των εξετάσεων

Όλα αυτά θα είναι τα όπλα σου προκειμένου να κατακτήσεις την πιστοποίηση που επιθυμείς, όπως δηλώνουν τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών μας στις εξετάσεις.

Οι πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας, ιδιαίτερα στα υψηλότερα επίπεδα, πέρα από ένα ισχυρό όπλο σε οποιοδήποτε βιογραφικό, θα σου δώσουν μόρια για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, καθώς και για την Σχολή Ξεναγών.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ!

Valencia

Ιδιαίτερα μαθήματα και μαθήματα μέσω Skype

Στις Σχολές μας πιστεύουμε απόλυτα στην αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών σε τμήματα. Η πολύχρονη εμπειρία μας μάς έχει αποδείξει ότι το ομαδικό πνεύμα και η αλληλεπίδραση των μαθητών κάνουν την εκμάθηση της γλώσσας πιο ενδιαφέρουσα και ευχάριστη.

Για κάποιους μαθητές όμως, η παρακολούθηση ενός τμήματος είναι απαγορευτική, είτε επειδή τα ωράρια εργασίας ή οι προσωπικές περιστάσεις  δεν το επιτρέπουν, είτε επειδή ζουν μακριά.

Οι Σχολές μας παρέχουν τη δυνατότητα εκμάθησης της γλώσσας μέσω ιδιαιτέρων μαθημάτων ή μαθημάτων μέσω Skype.

Αν οι ανάγκες σου επιβάλλουν ιδιαίτερα μαθήματα για ισπανικά, μη ψάχνεις στα τυφλά. Οι έμπειροι καθηγητές μας, η άρτια οργάνωση και, πάνω απ’ όλα, η εγγύηση του ονόματος «Καπάτου» είναι ό,τι χρειάζεσαι για να έχεις 100% επιτυχία στους στόχους σου.

Μάθε περισσότερα για τα online μαθήματα τώρα εδώ!

Τμήματα συνομιλίας ισπανικών

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ο χρόνος των μαθημάτων κατανέμεται στην ανάπτυξη όλων των δεξιοτήτων που περιλαμβάνει η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Διδάσκονται νέα γραμματικά φαινόμενα, νέο λεξιλόγιο και οι στρατηγικές ανάπτυξης του γραπτού και του προφορικού λόγου. Οι μαθητές ενθαρρύνονται πάντα να χρησιμοποιούν όλα αυτά που μαθαίνουν προκειμένου να φτάσουν στο στόχο τους, ο οποίος είναι να χειρίζονται με επάρκεια τη γλώσσα που μαθαίνουν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε αυτή. Όλοι θα συμφωνούσαμε όμως ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο προφορικός λόγος.

Γι αυτό, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, προτείνονται ολιγόωρα θερινά τμήματα συνομιλίας για τα ισπανικά. Σε αυτά τα τμήματα δεν διδάσκεται τίποτα καινούργιο όσον αφορά τη γραμματική και το λεξιλόγιο. Αντίθετα, το μάθημα επικεντρώνεται στη χρήση των ήδη διδαγμένων δομών στην παραγωγή προφορικού λόγου. Η παρακολούθηση ενός τέτοιου τμήματος  θα σε βοηθήσει να αφομοιώσεις ακόμη καλύτερα το λεξιλόγιο και τις συντακτικές δομές της γλώσσας. Να αναπτύξεις ακόμα περισσότερο τις προφορικές σου δεξιότητες και θα μειώσει το χρονικό διάστημα που βρίσκεσαι μακριά από την τάξη και τη γλώσσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κάνοντας ακόμα πιο εύκολη τη συνέχιση των σπουδών σου.

Ισπανική Φιλολογία

«Μαθητές μας σήμερα… καθηγητές αύριο». Κοντά μας θα προετοιμαστείς με τον πλέον κατάλληλο τρόπο για τις εξετάσεις του ειδικού μαθήματος των Ισπανικών για την εισαγωγή στην Ισπανική Φιλολογία.

Το Τμήμα της Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) ιδρύθηκε το 2009. Έχει ως αντικείμενο τη γλώσσα, τη λογοτεχνία  και τον πολιτισμό της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής. Η γλωσσολογία, η ψυχολογία και η παιδαγωγική αποτελούν βασικά μαθήματα της σχολής. Τα προγράμματα σπουδών είναι έτσι δομημένα ώστε οι φοιτητές να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου γνώσεις της ισπανικής γλώσσας. Οι πτυχιούχοι της Ισπανικής γλώσσας και φιλολογίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ισπανική γλώσσα για διδακτικούς και επιστημονικούς σκοπούς. Μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής παιδείας.

Επιπλέον, αν είσαι ήδη φοιτητής της Ισπανικής Φιλολογίας, κοντά μας μπορείς να βελτιώσεις το επίπεδο των ισπανικών σου, καθώς για την επιτυχή παρακολούθηση των περισσότερων μαθημάτων απαιτείται πολύ καλή γνώση της γλώσσας.
(ακολούθησε τον σύνδεσμο και δες το πρόγραμμα σπουδών της Ισπανικής Φιλολογίας εδώ).

Ισπανική Φιλολογια – Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ο εκσυγχρονισμός της παιδείας και της τεχνολογίας οδήγησαν στη δημιουργία Ανοικτού Πανεπιστημίου. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στη μόρφωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Πολλοί απο αυτούς επιλέγουν να φοιτούν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο λόγω φόρτου εργασίας και έντονου τρόπου ζωής. Τα μαθήματα μπορούν να γίνουν απο το σπίτι επιλέγοντας ο ίδιος ο σπουδαστής τον χρόνο και το ρυθμό φοίτησης. Ένα απο τα τμήματα του  Ανοικτού Πανεπιιστημίου είναι και η Ισπανική Φιλολογία. Για την παρακολούθηση του τμήματος δεν υπάρχουν εισαγωγικές εξετάσεις. Ο απόφοιτος του Ανοικτού Πανεπιστημίου του τμήματος της φιλολογίας έχει την δυνατότητα διδασκαλίας της ισπανικής γλώσσας.

Για το πρόγραμμα σπουδών της Ισπανικής Φιλολογίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου ακολουθήστε τον σύνδεσμο.

Τμήματα Business Ισπανικών

Τα ισπανικά μπορεί να αποδειχτούν μια εξαιρετικά χρήσιμη γλώσσα στον επαγγελματικό στίβο, είτε πρόκειται για τον επιχειρηματικό ή εμπορικό τομέα, είτε για τον τομέα του τουρισμού. Στις Σχολές μας, παράλληλα με την γενική εκμάθηση της γλώσσας μπορείς να παρακολουθήσεις κάποιο από τα σεμινάρια ειδικής ορολογίας. Για να αποκτήσεις  σε σύντομο χρονικό διάστημα σφαιρική κατάρτιση σε θέματα ορολογίας, σε τομείς όπως η επαγγελματική αλληλογραφία, οι βασικές τραπεζικές συναλλαγές, ο τουρισμός, το Internet κ.α.

Στο τέλος των σεμιναρίων χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Τεστ κατάταξης

Αν δεν είσαι τελείως αρχάριος αλλά δε γνωρίζεις ακριβώς το επίπεδό σου στα ισπανικά, ή αν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έκανες μαθήματα ισπανικών, επικοινώνησε με τις Σχολές μας. Κλείσε μια συνάντηση προκειμένου να κάνεις εντελώς δωρεάν και χωρίς καμιά απολύτως δέσμευση ένα τεστ κατάταξης. Με τη βοήθεια των καθηγητών μας θα μάθεις αμέσως πού βρίσκεσαι και θα μπορέσεις να σχεδιάσεις με τον καλύτερο τρόπο την περαιτέρω πορεία σου στην εκμάθηση των ισπανικών.

Πρόσφατες προσφορές