Ιταλικά 2018-09-19T12:27:07+00:00

Ιταλικά Σχολές Καπάτου

Τα Ιταλικά είναι μια γλώσσα που ανέκαθεν ασκούσε μεγάλη γοητεία. Στο μυαλό όλων μας είναι συνδεδεμένα με τον πολιτισμό, την τέχνη και τη φινέτσα. Επιπλέον, χάρη στη γεωγραφική εγγύτητα της Ιταλίας με την Ελλάδα και τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών, ευνοείται ιδιαίτερα η επιχειρηματικότητα και ο τουρισμός.

ΚΑΠΑΤΟΥ: 100% made in Italy

Το όνομα Καπάτου έχει γίνει ταυτόσημο με την ιταλική γλώσσα, καθώς από το 1983 τη διδάσκουμε στους Έλληνες σπουδαστές με αφοσίωση και συνέπεια.

Προτεινόμενα τμήματα

Τα χειμερινά μαθήματα στις Σχολές μας αρχίζουν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, και υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές σε ημέρες και ωράρια, ενώ υπάρχει ευελιξία στην παρακολούθηση, προκειμένου να μη χάσεις ούτε ένα μάθημα! Τα οκτάμηνα αυτά μαθήματα είναι τα πλέον κατάλληλα για να καλύψεις με τον ιδανικότερο τρόπο την ύλη κάθε επιπέδου, αν όμως δεν καταφέρεις να γραφτείς σε ένα από αυτά, κατά τη διάρκεια του έτους προτείνονται εντατικά μαθήματα, καθώς επίσης και θερινά υπερεντατικά για όσους έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια το καλοκαίρι.

Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σου, κοντά μας θα βρεις ένα πρόγραμμα για Ιταλικά που θα σε εξυπηρετεί.

Στις Σχολές μας θα βρεις επίσης εξειδικευμένα ιδιαίτερα μαθήματα ανωτάτου επιπέδου για νομική, εμπορική, τουριστική ορολογία, καθώς και για κινηματογράφο, τέχνη κ.α. Δείτε περισσότερα εδώ

Αν θέλεις να εμβαθύνεις ακόμη περισσότερο στη μαγευτική κουλτούρα της Ιταλίας, η δημιουργός και διευθύντρια του Ομίλου Γιώτα Καπάτου μπορεί να σε οδηγήσει στο σωστό αποτέλεσμα σε σύντομο χρόνο, με το δικό της επιτυχημένο συγγραφικό έργο. Επικοινώνησε με τα κεντρικά γραφεία των Σχολών Καπάτου στο 210 3803355.

Ιταλικά Σχολές Καπάτου

Βενετία

Διδακτικό προσωπικό

Στις Σχολές μας θα βρεις καθηγητές, οι οποίοι εργάζονται χρόνια κοντά μας, με πολύχρονη διδακτική και συγγραφική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα ιταλικών, οι οποίοι θα είναι δίπλα σου σε κάθε σου βήμα. Επιπλέον, έχεις στη διάθεσή σου από την πρώτη κιόλας μέρα τον προσωπικό σου Σύμβουλο Σπουδών, για οτιδήποτε σχετίζεται με τη φοίτησή σου.

Πρόγραμμα σπουδών – βιβλία

Η εμπειρία μας στη διδασκαλία ξένων γλωσσών μας βοηθά να δημιουργούμε προγράμματα σπουδών που απαντούν στις ανάγκες των σπουδαστών, παρακολουθώντας κάθε σύγχρονη εξέλιξη στον τομέα της διδακτικής και των εξετάσεων πιστοποίησης. Στις Σχολές μας χρησιμοποιούμε τα βιβλία των εκδόσεών μας: textbook, βιβλίο ασκήσεων, γραμματική, ακουστικές ασκήσεις, λεξικό (δείτε εδώ τα βιβλία μας από τις εκδόσεις Primus), τα οποία είναι φτιαγμένα ειδικά για τους Έλληνες σπουδαστές, ενώ έχουν καταξιωθεί με τη χρήση τους σε κέντρα ξένων γλωσσών και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ιταλικά Σχολές Καπάτου

Cappuccino

Ιδιαίτερα μαθήματα για Ιταλικά και μαθήματα online μέσω Skype

Αν σκέφτεσαι να στραφείς σε ιδιαίτερα μαθήματα για Ιταλικά, εμπιστεύσου τους καθηγητές μας με την τεράστια εμπειρία τους και τα δοκιμασμένα στο χρόνο προγράμματα των Σχολών μας, είτε με φυσική παρουσία στις Σχολές μας, είτε online μέσω Skype. Θα έχεις έτσι εγγύηση επιτυχίας 100% για την απόκτηση των πιο αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων στην ιταλική γλώσσα, ακόμα και στα ανώτερα επίπεδα.

Ζητήστε να μάθετε περισσότερα σήμερα για τα μαθήματα online εδώ!

Πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας για την ιταλική γλώσσα

ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΕΠΑ**                   ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

Στοιχειώδης γνώση          Α1            ΚΠΓ Α*

Βασική γνώση                   Α2            CELI 1/ ΚΠΓ Α*

Μέτρια γνώση                   Β1            CELI 2/ ΚΠΓ Β*

Καλή γνώση                       Β2            CELI 3/ ΚΠΓ Β*

Πολύ καλή γνώση             C1            CELI 4/ ΚΠΓ Γ *

Άριστη γνώση                    C2            CELI 5/ ΚΠΓ Γ*

**ΚΕΠΑ: Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες (ακολούθησε τον σύνδεσμο για να δεις μια αναλυτική περιγραφή όλων των επιπέδων: επίπεδα ΚΕΠΑ)

* Τα τεστ για τα συγκεκριμένα επίπεδα είναι διαβαθμισμένα. Αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα,  αν ένας υποψήφιος δώσει εξετάσεις ΚΠΓ επίπεδο Β, ανάλογα με το τελικό σκορ που θα επιτύχει στις εξετάσεις μπορεί να αποκτήσει την πιστοποίηση για το επίπεδο Β1 ή Β2.

Στις Σχολές μας, σε συνεργασία  με τους καθηγητές σου, θα αποφασίσεις ποια πιστοποίηση καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις δικές σου ανάγκες. Το προσεκτικά σχεδιασμένο πλάνο σπουδών, οι καταξιωμένοι καθηγητές μας με την πολύχρονη εμπειρία στην προετοιμασία των εξετάσεων και τα βιβλία μας για ιταλικά, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς ώστε να ανταποκρίνονται στις εκάστοτε προδιαγραφές των εξετάσεων, θα είναι τα όπλα σου προκειμένου να κατακτήσεις την πιστοποίηση που επιθυμείς.

Οι πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας, ιδιαίτερα στα υψηλότερα επίπεδα, πέρα από ένα ισχυρό όπλο σε οποιοδήποτε βιογραφικό, θα σου δώσουν μόρια για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, καθώς και για την Σχολή Ξεναγών.

Ποσοστά επιτυχίας

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υπεροχής των Σχολών μας στην προετοιμασία των σπουδαστών για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ιταλικών είναι ότι, ενώ ο μέσος όρος επιτυχίας στο  CELI 3   στην Ελλάδα είναι περίπου 60%, οι Σχολές μας δεν έχουν πέσει ποτέ κάτω από το 90%, ενώ πολύ συχνά φτάνουν ακόμα και το 100%.

Τμήματα συνομιλίας ιταλικών

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ο χρόνος των μαθημάτων κατανέμεται στην ανάπτυξη όλων των δεξιοτήτων που περιλαμβάνει η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Διδάσκονται νέα γραμματικά φαινόμενα, νέο λεξιλόγιο και οι στρατηγικές ανάπτυξης του γραπτού και του προφορικού λόγου. Οι μαθητές ενθαρρύνονται πάντα να χρησιμοποιούν όλα αυτά που μαθαίνουν προκειμένου να φτάσουν στο στόχο τους, ο οποίος είναι να χειρίζονται με επάρκεια τη γλώσσα που μαθαίνουν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε αυτή. Όλοι θα συμφωνούσαμε όμως ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο προφορικός λόγος.

Γι αυτό, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, προτείνονται ολιγόωρα θερινά τμήματα συνομιλίας για τα ιταλικά. Σε αυτά τα τμήματα δεν διδάσκεται τίποτα καινούργιο όσον αφορά τη γραμματική και το λεξιλόγιο. Αντίθετα, το μάθημα επικεντρώνεται στη χρήση των ήδη διδαγμένων δομών στην παραγωγή προφορικού λόγου. Η παρακολούθηση ενός τέτοιου τμήματος  θα σε βοηθήσει να αφομοιώσεις ακόμη καλύτερα το λεξιλόγιο και τις συντακτικές δομές της γλώσσας και να αναπτύξεις ακόμα περισσότερο τις προφορικές σου δεξιότητες, ενώ θα μειώσει το χρονικό διάστημα που βρίσκεσαι μακριά από την τάξη και τη γλώσσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κάνοντας ακόμα πιο εύκολη τη συνέχιση των σπουδών σου.

Pretest CELI- Σχολές Καπάτου

Το 2007 το Università per stranieri di Perugia, ο υπεύθυνος πανεπιστημιακός φορέας για τα διπλώματα CELI σε όλο τον κόσμο, επέλεξε τις Σχολές Καπάτου ως πρότυπο σχολείο, λόγω του υψηλού αριθμού σπουδαστών και της ποιότητας σπουδών και από τότε κάθε χρόνο συν-διοργανώνονται εξετάσεις PRETEST CELI, αποκλειστικά για τους μαθητές των Σχολών.

Παιδικά τμήματα

Τα ιταλικά είναι ήδη στα σχολεία! Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία για τα παιδιά σας να αποκτήσουν ένα ακόμα εφόδιο μαθαίνοντας ιταλικά στις Σχολές μας εύκολα και ευχάριστα, με λίγες μόνο ώρες παρακολούθησης την εβδομάδα.

Ιταλική Φιλολογία

«Μαθητές μας σήμερα… καθηγητές αύριο»… Από το 1983 έχουμε ταυτίσει την επιτυχία της εισαγωγής στην ιταλική φιλολογία με το όνομα Καπάτου.

Δείτε αναλυτικά όσα για τα προγράμματα Ιταλικής Φιλολογίας στις Σχολές Καπάτου.

Επιπλέον, πέρα από τα μαθήματα προετοιμασίας για την εισαγωγή στην ιταλική φιλολογία, στις Σχολές μας παρέχονται ενισχυτικά μαθήματα για φοιτητές (ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο και μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα σπουδών Ιταλικής Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών). Διδάσκει η διευθύντρια της σχολής Γιώτα Καπάτου.

Τμήματα BUSINESS Ιταλικών

Σεμινάρια ειδικής ορολογίας Business για όσους επιθυμούν να έχουν σε σύντομο χρόνο μία σφαιρική κατάρτιση σε θέματα ορολογίας σχετικά με τομείς όπως ο τουρισμός, η εστίαση, οι μεταφορές  κ.α. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο, δείτε εδώ προκειμένου να μάθεις περισσότερα σχετικά.

Στο τέλος των σεμιναρίων χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Ιταλικά Σχολές Καπάτου

Pizzeria

Σπουδές σε ιταλικά πανεπιστήμια

Οι σπουδές στα ΑΕΙ Ιταλίας είναι μια πραγματικότητα μέσω των Σχολών ΚΑΠΑΤΟΥ.

Σήμερα η επιλογή να σπουδάσεις στην Ιταλία μπορεί να είναι η σωστή λύση. Λόγω του επιπέδου των ιταλικών Πανεπιστημίων εδώ και χρόνια σπουδάζουν πολλοί Έλληνες σε σχολές όπως: Ιατρική, Οδοντιατρική, Αρχιτεκτονική, Πολυτεχνείο, Φαρμακευτική, Νομική, Οικονομικά, Design κλπ.

Η εισαγωγή στα Ιταλικά Πανεπιστήμια δεν συνδέεται με τον απολυτήριο βαθμό του λυκείου, έτσι ο καθένας μπορεί να επιλέξει τη σχολή που επιθυμεί. Τέλος, το κόστος ζωής στην Ιταλία δε διαφέρει σημαντικά από εκείνο των μεγάλων πόλεων στην Ελλάδα.

Κλείνοντας μια συνάντηση με την κα. Καπάτου και τον tutor σπουδών προετοιμασίας υποψηφίων για τα ΑΕΙ Ιταλίας των Σχολών μας μπορείτε να μάθετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις των ιταλικών πανεπιστημίων. Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες επίσης για τα αγγλόφωνα πανεπιστήμια της Ιταλία αφού στις μέρες μας ανοίγουν όλο και περισσότερα.

Τα περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας, επαγγελματισμού, φροντίδας, ενημέρωσης και υποστήριξης χιλιάδων μαθητών μας που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στην Ιταλία, μπορούν να σας δώσουν τη σιγουριά ότι θα βρείτε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για να διαλέξετε την κατάλληλη σχολή και την κατάλληλη πόλη, ακόμη και αν είστε από αυτούς που δεν έχουν το βαθμό πρόσβασης στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Δείτε επίσης: Σπουδές στην Ιταλία

Στις Σχολές μας παρέχεται επίσης υπηρεσία tutor για σύνταξη πτυχιακής διατριβής (tesi) για όλες τις πανεπιστημιακές σχολές.

Πρόσφατες προσφορές