Κινεζικά Σχολές Καπάτου ( 汉语 Hànyŭ )

你好 Nĭ hão! 你好吗? Nĭ hão ma?
Γεια σου! Τι κάνεις;

万事如意  wàn shì rú yì
Όλα τα όνειρα να πραγματοποιηθούν!

Μία γλώσσα, πολλές διάλεκτοι.

Περίπου το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κάποια μορφή της κινεζικής ως μητρική γλώσσα.

Υπάρχουν πολλές μορφές και διάλεκτοι της κινεζικής γλώσσας, οι οποίες συχνά διαφέρουν τόσο, όσο διαφέρουν μεταξύ τους δύο λατινογενείς γλώσσες όπως τα ιταλικά ή τα γαλλικά. Η διάλεκτος που έχει επικρατήσει είναι τα μανδαρίνικα, τα οποία διδάσκονται και στις Σχολές μας και για το οποία κάποιος μπορεί να αποκτήσει πιστοποίηση γλωσσομάθειας.

Είναι δύσκολα τα κινεζικά;

Όλοι λίγο πολύ έχουμε χρησιμοποιήσει την έκφραση «μου ακούγονται κινέζικα» για να αναφερθούμε σε κάτι εξαιρετικά δυσνόητο. Η εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας φαντάζει για πολλούς ακατόρθωτη. Πράγματι, η γραφή παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες, καθώς η χρήση ιδεογραμμάτων είναι ένας καινούργιος κόσμος. Επιπλέον, καθώς οι περισσότερες λέξεις αποτελούνται από λίγες συλλαβές είναι πολύ σημαντική η χρήση των διαφορετικών ηχητικών τονισμών.

Σχολές Καπάτου Κινεζικά χειρόγραφο από το μουσείο της Σαγκάης

Χειρόγραφο από το μουσείο της Σαγκάης

Σχολές Καπάτου οι τόνοι στα κινέζικα

οι τόνοι στα κινέζικα

Από την άλλη όμως, τα κινέζικα παρουσιάζουν και αρκετές ευκολίες, μιας και δεν υπάρχουν γένη, άρθρα, χρόνοι, εγκλίσεις, πληθυντικός αριθμός ή πτώσεις. Επίσης, το λεξιλόγιο της κινεζικής γλώσσας έχει μια πολύ λογική δομή. Μόλις μάθεις κάποιες βασικές λέξεις, θα δεις ότι η πρόοδος σου θα επιταχύνεται, αφού θα διαπιστώσεις ότι πολλές καινούριες λέξεις είναι δημιουργικοί συνδυασμοί λέξεων που ήδη γνωρίζεις.

Πράγματι, είναι μεγάλη η  έκπληξη των μαθητών μας όταν ανακαλύπτουν ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπορούν να ανταποκριθούν σε απλές συζητήσεις σε μια γλώσσα, που οι ίδιοι θεωρούσαν μέχρι πριν λίγο, πολύ δύσκολη.

Κουλτούρα και πολιτισμός

Για να εμβαθύνεις στην κουλτούρα και στον πολιτισμό της κινεζικής γλώσσας, διάβασε τα άρθρα των Σχολών μας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.kapatou.gr/nea/

Κινεζικά και εργασία

Η εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας αποτελεί πλέον ένα πολύτιμο εφόδιο για την εύρεση μιας προνομιακής θέσης στον ανταγωνιστικό χώρο εργασίας. Συγκεκριμένα, από τη μία οι κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα αυξάνονται ολοένα, αλλά παράλληλα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για άνοιγμα των ελληνικών επιχειρήσεων στην τεράστια αγορά της Κίνας.

Ήρθε η ώρα λοιπόν, να επενδύσεις στον εαυτό σου και στο μέλλον σου!

Κινεζικά και τουρισμός

Υπολογίζεται ότι σταθερή και ανοδική θα είναι η τάση στον αριθμό κινέζων επισκεπτών στη χώρα μας. Ο κινεζικός λαός προέρχεται από έναν αρχαιότατο πολιτισμό. Φυσικό είναι λοιπόν, να ενδιαφέρεται για έναν πολιτισμό όπως τον δικό μας, εξίσου παλιό και με ιδιαίτερη άνθιση. Υπολογίζεται πως μέσα στα επόμενα χρόνια ο αριθμός των κινέζων τουριστών θα φτάσει τα 100.000.000!

Μαθήματα Κινεζικών

Συνεχίζοντας να λειτουργούμε σύμφωνα με την φιλοσοφία που είχαμε όταν ξεκινήσαμε, το 1983, πρωτοπορούμε για μία φορά ακόμα με την διδασκαλία της κινέζικης γλώσσας από το 2007.

Το στοιχείο που μας ξεχωρίζει είναι ένα πρωτότυπο σύστημα διδασκαλίας, το οποίο περιλαμβάνει μια πρωτοποριακή μέθοδο κινεζικών (δείτε περισσότερα εδώ), ειδικά διαμορφωμένη για Έλληνες  που αποφασίζουν να μάθουν την γλώσσα γρήγορα, ευχάριστα και εύκολα. Το διδακτικό προσωπικό απαρτίζεται από μια ομάδα Κινέζων και Ελλήνων καθηγητών με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας και στις πιστοποιήσεις. Χάρη στον εξειδικευμένο τρόπο διδασκαλίας που ακολουθούμε στις σχολές μας και παρά την ιδιαιτερότητα της γλώσσας, ο βαθμός ικανοποίησης και αποτελέσματος είναι ιδιαίτερα υψηλός, από τους πρώτους κιόλας μήνες μαθημάτων.

Ανταποκρινόμενοι στη μεγάλη ζήτηση, προτείνουμε σε όλες τις Σχολές μας, τμήματα κινεζικών σε ωράρια που διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών μας.

Τη γνώση της κινεζικής γλώσσας πιστοποιεί το δίπλωμα HSK, για το οποίο διενεργήθηκαν εξετάσεις για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2006. Η πιστοποίηση επιπέδου HSK3 αναμφίβολα προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα σε ένα βιογραφικό. Τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών μας από το 2007 αγγίζουν κάθε χρονιά το 100%.

Παιδικά και εφηβικά τμήματα κινεζικών

Στις Σχολές μας το ταξίδι της κινεζικής γλώσσας αρχίζει από πολύ μικρή ηλικία. Η ικανότητα των παιδιών να συνδέουν ιδεογράμματα με λέξεις είναι εντυπωσιακή, και η ελαστικότητα των φωνητικών τους χορδών τα κάνει να αναπαράγουν με επιτυχία τα φωνήματα αυτής της τραγουδιστής γλώσσας. Τα παιδιά έχουν έτσι τον απαραίτητο χρονικό ορίζοντα για να ολοκληρώσουν έναν πλήρη κύκλο σπουδών στην ιδανική ηλικία.

Με λίγες μόνο ώρες την εβδομάδα και ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, τα παιδιά που παρακολουθούν Κινεζικά στις Σχολές μας ενθουσιάζονται και ενθουσιάζουν με όσα μαθαίνουν σε μια τόσο ιδιαίτερη γλώσσα. Ζωντανό παράδειγμα αποτελούν τα παιδικά μας τμήματα στη σχολή του Περιστερίου. Οι μικροί μας μαθητές μαθαίνουν κινεζικά με μεγάλο ενθουσιασμό και συμμετέχουν με απόλυτη επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης YCT για παιδιά.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στην Κίνα τμήματος των Σχολών μας

Εξετάσεις πιστοποίησης

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi Test), οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6. Διεξάγονται κάθε χρόνο το Μάρτιο, το Μάιο, τον Ιούνιο, τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT (Youth Chinese Test), οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα και διεξάγονται μία φορά τον χρόνο, κάθε Μάιο.

Η απόλυτη επιτυχία των μικρών και μεγάλων μαθητών μας στις εξετάσεις πιστοποίησης, αποτελεί εγγύηση επιτυχίας και για σένα.

Ιδιαίτερα μαθήματα και μαθήματα μέσω Skype

Αν οι περιστάσεις δεν σου επιτρέπουν να παρακολουθήσεις κάποιο τμήμα στις Σχολές μας, δε χρειάζεται να ψάχνεις στα τυφλά κάποιο ιδιαίτερο μάθημα, συχνά αμφίβολης ποιότητας. Οργάνωσε το ιδιαίτερο μάθημα ή το μάθημα μέσω Skype σε μέρες και ώρες που σε εξυπηρετούν, με έμπειρους, εγκεκριμένους καθηγητές, έχοντας τη σιγουριά και την ασφάλεια του προγράμματος των Σχολών Καπάτου.

Ζητήστε να μάθετε σήμερα περισσότερα για τα μαθήματα online εδώ!

Πρόσφατες προσφορές