Πορτογαλικά Σχολές Καπάτου (Português)

Olá! Como estás?
Γεια σου! Τι κάνεις;

Não se pode agradar gregos e troianos.
Δεν μπορείς να ευχαριστείς τους πάντες.

Πορτογαλικά

Μια νύχτα ξέφρενου καρναβαλιού στο Ρίο. Ένα μελαγχολικό φάδο στη Λισσαβόνα. Ένα ποίημα του Φερνάντο Πεσόα. Ένας σαγηνευτικός ρυθμός από το Πράσινο Ακρωτήρι. Αν αναρωτιέστε τι συνδέει όλα αυτά, η απάντηση είναι μία: η πορτογαλική γλώσσα. Τα πορτογαλικά, μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν μητρική γλώσσα 200 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Σήμερα είναι η επίσημη γλώσσα της Πορτογαλίας, της Βραζιλίας, της Αγκόλας, της Μοζαμβίκης, του Πράσινου Ακρωτηρίου και του Ανατολικού Τιμόρ. Μιλιέται επίσης στο Μακάο, σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας, καθώς και στις πορτογαλικές παροικίες στη Βενεζουέλα και των γειτονικών χωρών της Βραζιλίας. Μαζί με τα ισπανικά, μάλιστα, τα πορτογαλικά αποτελούν τις ευρωπαϊκές γλώσσες με τον μεγαλύτερο αριθμό φυσικών ομιλητών στον κόσμο. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι ιδιαίτερα για όσους σπουδαστές μιλούν ήδη ισπανικά, η εκμάθηση των πορτογαλικών μπορεί να γίνει ακόμη πιο εύκολη.

Προγράμματα Erasmus στην Πορτογαλία

Η Πορτογαλία είναι η χώρα που δέχεται στα πανεπιστήμιά της τους περισσότερους σπουδαστές Erasmus, μετά τη χώρα της Ισπανίας. Αξίζει να αναφέρουμε σχετικά ότι η Ισπανία κατέχει τα πρωτεία σε όλη την Ευρώπη.

Πέρα από τις μεγαλύτερες πόλεις της Πορτογαλίας, δηλαδή τη Λισσαβόνα (Lisboa) και το Πόρτο (Porto), 2 ακόμα πόλεις συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο αριθμό σπουδαστών. Συγκεκριμένα στην Κοΐμπρα (Coimbra), την τρίτη παλαιότερη ευρωπαϊκή πόλη μετά τη Μπολόνια (Bologna) και την Κρακοβία (Cracóvia), το 20% των κατοίκων της είναι σπουδαστές. Επίσης, η Πανεπιστημιούπολη του Αβέιρο, η ονομαζόμενη “Βενετία της Πορτογαλίας”, διαθέτει ό,τι μπορεί να χρειαστεί ένας φοιτητής ως προς την διαβίωσή του και τις σπουδές του. Κάθε κτήριό της είναι ξεχωριστό και είναι σχεδιασμένο από διάσημους Πορτογάλους αρχιτέκτονες.

Βέβαια, όποιο πανεπιστήμιο της Πορτογαλίας και να επιλέξεις, είναι σίγουρο ότι το Erasmus θα σου μείνει αξέχαστο. Σίγουρα, η καλή γνώση της πορτογαλικής γλώσσας, θα κάνει την εμπειρία σου ακόμα πιο πλήρη και συναρπαστική.

Κουλτούρα και πολιτισμός

Για να εμβαθύνεις στην κουλτούρα και στον πολιτισμό της πορτογαλικής γλώσσας, διάβασε τα άρθρα των Σχολών μας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.kapatou.gr/nea/

Μαθήματα πορτογαλικών

Οι Σχολές μας, με την επιτυχημένη και υπεύθυνη παρουσία τους στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης από το 1983, σας προσφέρουν την ευκαιρία να γνωρίσετε την πορτογαλική γλώσσα και να αποκτήσετε τα επίσημα διπλώματα των πορτογαλικών, τα οποία αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ. Επίσης η πορτογαλική γλώσσα μοριοδοτείται στη Σχολή Ξεναγών. Τα πορτογαλικά περιλαμβάνονται στις γλώσσες, οι οποίες δίνουν τον μέγιστο αριθμό μορίων (400 ) .
Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ!

Πορτογαλικά Σχολές Καπάτου Lisboa Tranvia

Lisboa Tranvia

Τμήματα πορτογαλικών στα κεντρικά των Σχολών

Λειτουργούν τμήματα πορτογαλικής γλώσσας  ειδικά διαμορφωμένα για ενήλικες που επιθυμούν να μάθουν αυτή τη γλώσσα. Εφαρμόζεται εξειδικευμένο πρόγραμμα από πορτογάλο καθηγητή που στοχεύει στην εξοικονόμηση χρόνου παρακολούθησης διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα σπουδών, σύμφωνα πάντα με τα standards των Σχολών μας.

Πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας για την πορτογαλική γλώσσα

Οι σπουδαστές στην Ελλάδα μπορούν να πιστοποιήσουν  τις γνώσεις τους μέσω των εξετάσεων που οργανώνονται από το CAPLE (Centro de Avaliação e Certificação de Português Língua Estrangeira), για λογαριασμό του  Πανεπιστημίου της Λισσαβόνας.

Στις Σχολές μας θα προετοιμαστείς με τον καλύτερο τρόπο προκειμένου να αποκτήσεις την πιστοποίηση που επιθυμείς.

ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΕΠΑ**                              ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

Βασική γνώση                      Α2            CIPLE ( Certificado Inicial de Português Língua Estrangeira )

Μέτρια γνώση                      Β1            DEPL ( Diploma Elementar de Português Língua Estrangeira )

Καλή γνώση                          Β2            DIPLE ( Diploma Intermedio de Português Língua Estrangeira )

Πολύ καλή γνώση                C1            DAPLE ( Diploma Avançado de Português Língua Estrangeira )

Άριστη γνώση                       C2            DUPLE ( Diploma Universitario de Português Língua Estrangeira )

**ΚΕΠΑ: Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες (ακολούθησε τον σύνδεσμο για να δεις μια αναλυτική περιγραφή όλων των επιπέδων ΚΕΠΑ εδώ)

Πορτογαλικά Σχολές Καπάτου Ribeira_do_porto

Ribeira do porto

Ιδιαίτερα μαθήματα Πορτογαλικών και μαθήματα μέσω Skype

Στις Σχολές μας μπορείς να κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα πορτογαλικών, προσαρμοσμένα ακριβώς στις ανάγκες σου. Έτσι, εάν επαγγελματικοί ή προσωπικοί λόγοι σε πιέζουν να μάθεις γρήγορα πορτογαλικά, μπορείς μέσω ιδιαίτερων μαθημάτων να καλύψεις άμεσα και με απόλυτη επιτυχία το επίπεδο που επιθυμείς.

Για όποιο λόγο θέλεις να μάθεις πορτογαλικά, το σίγουρο είναι ότι οι Σχολές μας είναι η καλύτερη επιλογή. Το κύρος του ονόματος Καπάτου, οι έμπειροι και καταξιωμένοι καθηγητές μας, η διαμόρφωση προγραμμάτων που σέβονται τις ανάγκες των σπουδαστών και το ενδιαφέρον για τους στόχους και τις προσδοκίες καθενός από τους σπουδαστές μας, αποτελούν την εγγύηση που χρειάζεσαι.

Αν αυτό που χρειάζεσαι είναι ιδιαίτερα μαθήματα πορτογαλικών, ή αν λόγω της απόστασης δεν μπορείς να παρακολουθήσεις τα τμήματά μας, στις Σχολές μας θα φτιάξεις το πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, με τη μορφή ιδιαιτέρων μαθημάτων ή μαθημάτων μέσω Skype, με τη σιγουριά και το κύρος του ονόματος «Καπάτου».

Ζητήστε να μάθετε σήμερα περισσότερα για τα online μαθήματα εδώ!

Πρόσφατες προσφορές