Ρωσικά 2018-06-05T16:33:34+00:00

Ρωσικά Σχολές Καπάτου

Μπορεί κάποιος να μάθει ρώσικα;

Οι μαθητές των Σχολών Καπάτου απαντούν “Да ” (ναι) !!!

Και πραγματικά αξίζει τον κόπο, γιατί τα ρώσικα είναι:

– μία από τις έξι επίσημες και ενεργές γλώσσες στον ΟΗΕ,
– η πέμπτη γλώσσα σε αριθμό ομιλητών στον πλανήτη (320.000.000) μετά τα κινέζικα, τα αγγλικά, τα χίντι και τα ισπανικά.

Η ρωσική γλώσσα ανέκαθεν προσέλκυε το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής διανόησης, καθώς σε αυτήν γράφτηκαν πολλά από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Το 1961, με το ταξίδι του Γιούρι Γκαγκάριν στο διάστημα τα ρώσικα ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο, και πολλοί νέοι σε ολόκληρη την Ευρώπη άρχισαν να τα μαθαίνουν.

Ρωσικά Σχολές Καπάτου - Ρωσικό Μπαλέτο

Ρωσικό Μπαλέτο

Η Ρωσία είναι σήμερα μια τεράστια οικονομική δύναμη. Έχει πρόσβαση σε 8 θάλασσες, συνορεύει με 14 χώρες, περισσότερες από κάθε άλλη, και για να την ταξιδέψεις από τη μία άκρη στην άλλη χρειάζονται 8 ώρες πτήσης! Τα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που εντοπίστηκαν πριν από δεκαετίες στην Κασπία Θάλασσα, αποτελούν πόλο έλξης επενδυτικών κεφαλαίων από ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας είναι καλύτερες από ποτέ και δημιουργούνται οι προοπτικές ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, προκειμένου να έχει ρόλο-κλειδί στην ενεργειακή σκακιέρα.

Είναι δύσκολα τα ρώσικα;

Όποιος έχει μάθει μια ξένη γλώσσα θα έχει διαπιστώσει ότι στη διαδικασία τής εκμάθησης υπάρχουν δυσκολίες και ευκολίες, ανάλογα με την μητρική γλώσσα του μαθητή και τις ξένες γλώσσες που ήδη μιλάει.

Το πρώτο στοιχείο με το οποίο έρχεται σε επαφή κάποιος όταν ξεκινά να μαθαίνει ρωσικά είναι το αλφάβητο. Όλοι λίγο πολύ αισθανόμαστε πιο άνετα με γλώσσες που γράφονται με λατινικό αλφάβητο και στην περίπτωση των ρωσικών βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση του κυριλλικού αλφαβήτου. Όμως, η αλήθεια είναι ότι από τη μία οι έλληνες σπουδαστές θα διαπιστώσουν ότι το κυριλλικό αλφάβητο περιέχει αρκετούς ελληνικούς χαρακτήρες, και από την άλλη, καθώς κάθε γράμμα δίνει πάντα τον ίδιο ήχο, μόλις μάθεις το αλφάβητο θα μπορείς να διαβάζεις αμέσως λέξεις και απλές προτάσεις και να καταλαβαίνεις μερικά στοιχειώδη πράγματα. Είναι απλώς θέμα εξάσκησης.

Σχολές Καπάτου Ρωσικό αλφάβητο

Ρωσικό αλφάβητο

Σχολές Καπάτου Ρωσικό, Ελληνικό και Λατινικό αλφάβητο

Ελληνικό και Λατινικό αλφάβητο

Όσον αφορά τη γραμματική, υπάρχουν πτώσεις, με τις οποίες όμως είμαστε εξοικειωμένοι χάρη στα ελληνικά, μια δυσκολία παρουσιάζουν τα ρήματα κίνησης, οι χρόνοι είναι πολύ λίγοι, ενώ δεν υπάρχουν άρθρα. Όπως και να χει, οι μεγαλύτερες δυσκολίες στη γραμματική καλύπτονται μέχρι το επίπεδο Α2, και μόλις κατακτήσεις αυτό το κομμάτι, μπορείς να αρχίσεις να απολαμβάνεις την ομορφιά της ρωσικής γλώσσας.

Επιπλέον, το πόσο δύσκολη μας φαίνεται τελικά μια γλώσσα συχνά κρίνεται και από την στάση μας απέναντί της. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πολύ μικρά παιδιά μπορούν να μάθουν οποιαδήποτε γλώσσα, καθώς δεν έχουν στο μυαλό τους καμιά προκατάληψη σχετικά με τη διάκριση «εύκολων» και «δύσκολων» γλωσσών. Βάλε λοιπόν κι εσύ όλη σου την καλή διάθεση και την όρεξη για δουλειά, και στις Σχολές μας θα βρεις τους καλύτερους καθηγητές και την κατάλληλη μεθοδολογία, πάντα με την εγγύηση Καπάτου,  για να κάνεις τον στόχο σου να μάθεις ρωσικά πραγματικότητα.

Προτεινόμενα τμήματα για Ρωσικά

Τα τμήματα απευθύνονται σε ενήλικες που επιθυμούν να μάθουν ρώσικα σε σύντομο χρονικό διάστημα, είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με ένα σπάνιο εφόδιο.
Λόγω της αντικειμενικά μεγάλης ζήτησης, από το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 τα μαθήματα για ρωσικά δε θα γίνονται μόνο στα Κεντρικά, αλλά σε όλες τις Σχολές μας, με αρκετές προτάσεις σε ημέρες και ωράρια.

Ρωσικά Σχολές Καπάτου - Μετρό Μόσχας

Μετρό Μόσχας

Διδακτικό προσωπικό

Στις Σχολές μας διδάσκουν καθηγητές με πολύχρονη διδακτική εμπειρία, είτε με μητρική γλώσσα τη Ρωσική, είτε απόφοιτοι ρωσικής φιλολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στη Ρωσία.

Πρόγραμμα σπουδών για ρωσικά

Όλα τα προγράμματά μας  για ρωσικά διαπνέονται από τη φιλοσοφία που από το 1983 πρεσβεύει η Γιώτα Καπάτου, και που θέτει ως πρωταρχικό μέλημα την παρουσίαση της κάθε γλώσσας με τον πιο απλό και άμεσο τρόπο, ώστε να μην αποθαρρύνεται ο μαθητής, κυρίως στα πρώτα βήματα, τα οποία είναι και τα πιο δύσκολα σε μια τόσο ιδιαίτερη γλώσσα όπως τα ρωσικά.

Τα βιβλία επιλέγονται με κριτήριο την ευελιξία και την αμεσότητα στην παρουσίαση της ύλης, ώστε σε κάθε σχολικό έτος να καλύπτονται τα προβλεπόμενα επίπεδα σπουδών, και ανανεώνονται συνεχώς παρακολουθώντας τις εξελίξεις της διεθνούς βιβλιογραφίας.

Ρωσικά Σχολές Καπάτου - Κοζάκοι

Κοζάκοι

Τμήματα Business για ρωσικά

Ο αριθμός ρεκόρ αφίξεων ρωσόφωνων τουριστών στην Ελλάδα αυξάνει την ανάγκη εξειδικευμένων γνώσεων πάνω στη γλώσσα και την ορολογία για μια σειρά επαγγελματιών, όπως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι ξεναγοί και γενικότερα όσοι εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού, ιδιαίτερα καθώς κατά κανόνα οι Ρώσοι δε μιλούν αγγλικά.

Προτείνεται, λοιπόν, πρόγραμμα Business 80 ωρών για ρωσικά, στη χρονική περίοδο Νοεμβρίου- Μαρτίου, το οποίο θα παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για την κάλυψη των αναγκών όσων συναλλάσσονται με ρωσόφωνους τουρίστες. Στο τέλος του προγράμματος θα χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Ιδιαίτερα μαθήματα Ρωσικών

Στις Σχολές μας μπορείς  να κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα Ρωσικών, προσαρμοσμένα ακριβώς στις ανάγκες σου. Έτσι, εάν επαγγελματικοί ή προσωπικοί λόγοι σε πιέζουν να μάθεις γρήγορα ρωσικά, μπορείς μέσω ιδιαίτερων μαθημάτων να καλύψεις άμεσα και με απόλυτη επιτυχία το επίπεδο που επιθυμείς.

Μαθήματα Ρωσικών μέσω Skype

Για όσους δεν βρίσκονται κοντά σε κάποιο παράρτημα των Σχολών μας ή απλά προτιμούν να κάνουν μάθημα από την άνεση του σπιτιού τους, γίνονται και μαθήματα μέσω Skype προσαρμοσμένα απόλυτα στις ανάγκες τους. Σε όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκεσαι, μπορείς  να καλύψεις το επίπεδο που θέλεις ή να αποκτήσεις τις γλωσσικές δεξιότητες που χρειάζεσαι μέσα στο διάστημα που επιθυμείς.

Ζητήστε σήμερα να μάθετε περισσότερα για τα μαθήματα online εδώ!

Πιστοποιήσεις Γλωσσομάθειας

Για τη ρωσική γλώσσα διενεργούνται στην Ελλάδα εξετάσεις πιστοποίησης από διάφορους φορείς για όλα τα επίπεδα. Οι έμπειροι καθηγητές σου θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις ποια είναι η ιδανική πιστοποίηση για εσένα, ανάλογα με τις προσωπικές σου ανάγκες

Μάθε λοιπόν ρώσικα! Κάνε το βιογραφικό σου να ξεχωρίζει!

Πρόσφατες προσφορές