Σουηδικά Σχολές Καπάτου (Svenska)

Hej ! Hur är det?
Γεια σου! Τι κάνεις;

En lång resa börjar alltid med ett litet steg.
Ένα μακρύ ταξίδι αρχίζει πάντα με το πρώτο βήμα.

Το βασίλειο της Σουηδίας, όπως ονομάζεται η Σουηδία, είναι ένα κράτος της Σκανδιναβικής χερσονήσου. Έχει επιφάνεια 449.964 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 9 εκατομμύρια κατοίκους. 

Σουηδική γλώσσα

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την εκμάθηση της σουηδικής γλώσσας.  Αν αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό, ιδού η απάντηση.

Πολλοί από τους σπουδαστές, γνωρίζοντας ήδη παραπάνω από μία ξένες γλώσσες, αναζητούν μια γλώσσα διαφορετική, η οποία να συνδυάζεται με μια ενδιαφέρουσα κουλτούρα. Τα σουηδικά ανήκουν στην οικογένεια των γερμανικών γλωσσών, είναι μια κατά βάση φωνητική γλώσσα (ίδιοι συνδυασμοί φθόγγων αντιστοιχούν στον ίδιο ήχο), με σχετικά εύκολη γραμματική. Για κάποιον που ξέρει σουηδικά , είναι αρκετά εύκολο να κατανοήσει γραπτά κείμενα στα δανέζικα ή νορβηγικά. Παράλληλα, η γλώσσα συνδέεται με μια πλούσια κουλτούρα, άγνωστη στους περισσότερους, τη μαγεία της οποίας αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

ΣουηδικάΕπιπλέον, καθώς ζούμε σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης και νέων οικονομιών, η Σουηδία μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό προορισμό τόσο για σπουδές, όσο και για εργασία.

Σπουδές σε σουηδικά πανεπιστήμια

Τα σουηδικά πανεπιστήμια προσφέρουν εξαιρετικά υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης. Δεν είναι τυχαίο ότι 3 σουηδικά πανεπιστήμια συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου (Stockholms universitet, Uppsala universitet, Linköpings universitet).Την εκπαίδευση στη Σουηδία διέπει ένα σύγχρονο σύστημα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ομαδική δουλειά. Στα μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρονται μοναδικές ευκαιρίες. Έτσι μπορεί εύκολα να μεταπηδήσει κάποιος από τη θεωρία στην πράξη.

Προκειμένου να σπουδάσεις στην Σουηδία, παρόλο που τα αγγλικά μιλιούνται σε πολύ ευρεία κλίμακα, είναι απαραίτητο να έχεις γνώση της σουηδικής γλώσσας και να την αποδείξεις μέσω των εξετάσεων TISUS .

Οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να εργάζονται, παράλληλα με τις σπουδές τους, στον τομέα που τους ενδιαφέρει, αποκτώντας έτσι πολύτιμη εμπειρία και χτίζοντας ένα βιογραφικό που θα διευκολύνει και θα ανοίξει νέους δρόμους στη σταδιοδρομία τους.

Πιστοποιήσεις  γλωσσομάθειας για την  Σουηδική γλώσσα 

Προσφέρουμε μαθήματα Σουηδικών που σκοπεύουν στην πιστοποίηση της Σουηδικής γλώσσας, SWEDEX στα επίπεδα  Α2, Β1, Β2, και TISUS C1 ( TEST  IN SWEDISH FOR STUDIES ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ) πρόκειται για εξετάσεις επιπέδου C1, στις οποίες, εκτός από τις γνώσεις στη γλώσσα, περιλαμβάνονται και στοιχεία πολιτισμού. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται 3-4 φορές τον χρόνο. Επίσης η Σουηδική γλώσσα μοριοδοτείται στην Σχολή Ξεναγών.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ

Σχολές Καπάτου Βιβλιοθήκη του Μάλμε

Βιβλιοθήκη του Μάλμε – Stadsbiblioteket i Malmö

Εργασία στη Σουηδία

Καινοτομία, σύγχρονοι πόροι, εταιρείες υψηλού επιπέδου προσελκύουν πολλούς επαγγελματίες, οι οποίοι αναζητούν ένα περιβάλλον εργασίας που ευνοεί τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την ελεύθερη σκέψη.

Σxολές Καπάτου Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Τσάλμερς στο Γκέτενμποργκ

Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Τσάλμερς στο Γκέτενμποργκ – Chalmers Teknologiska Institutet

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς της πληροφορικής, της ηλεκτρονικής, των τηλεπικοινωνιών, των διαφόρων τομέων της μηχανικής, καθώς και των υπηρεσιών υγείας.

Ισχυρά εργασιακά δικαιώματα, πολύ καλή εταιρική ασφάλιση, φυλετική ισότητα χωρίς διακρίσεις και ευελιξία στα ωράρια. Οι εργαζόμενοι  μπορούν να συνδυάζουν την εργασία με την οικογενειακή ζωή. Συγκεκριμένα, αυτά είναι μερικά από τα προνόμια που απολαμβάνει κάποιος που εργάζεται στη Σουηδία. Στον εργασιακό χώρο, συχνά οι αποφάσεις είναι προϊόν συνεργασίας και η καλή γνώση της σουηδικής γλώσσας είναι το πρώτο βήμα για να ακουστεί η φωνή σου.

Κουλτούρα

Η Σουηδία έχει καταφέρει να βρίσκεται συχνά στο πολιτιστικό προσκήνιο. Με σκηνοθέτες όπως ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, συγγραφείς όπως η  Άστριντ Λίντγκρεν, λογοτέχνες όπως ο  Στιγκ Λάρσον, μια ευρεία ποπ κουλτούρα με το πασίγνωστο συγκρότημα ABBA, η Σουηδία κατάφερε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της παγκοσμίως.

Οι Σουηδοί είναι πολύ πιστοί στις παραδόσεις τους, οι οποίες συχνά συνδέονται με την πλούσια φύση τους, και αγαπάνε πολύ το τραγούδι. Επιπλέον, μια από τις πρώτες λέξεις που θα μάθεις στη Σουηδία είναι η λέξη “fika”. Αναφέρεται στη συνήθεια των Σουηδών να κάνουν ένα ή περισσότερα διαλείμματα μέσα στην ημέρα για να απολαύσουν τον καφέ τους, τον οποίο συνοδεύουν με ένα από τα παραδοσιακά τους γλυκά, όπως τα ρολά κανέλας ή το Semlor τους χειμερινούς μήνες .

Κουλτούρα και πολιτισμός

Για να εμβαθύνεις στην κουλτούρα και στον πολιτισμό της σουηδικής γλώσσας, διάβασε τα άρθρα των Σχολών μας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.kapatou.gr/nea/

Ποιότητα ζωής

Σχολές Καπάτου semlor

semlor

Η Σουηδία είναι μια χώρα η οποία προσφέρει μια εξαιρετική ποιότητα ζωής στους κατοίκους της. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α. (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), η Σουηδία βρίσκεται σε υψηλές θέσεις, πολύ πάνω από το μέσο όρο. Κυρίως όσον αφορά στην ποιότητα του περιβάλλοντος, στην εκπαίδευση, στις συνθήκες διαβίωσης, στην ικανοποίηση των πολιτών και στη συμμετοχή τους στα κοινά, στην ικανοποιητική αμοιβή εργασίας και στην κατάσταση της υγείας των κατοίκων της.

Είναι επίσης μια χώρα που ευνοεί τη δημιουργία οικογένειας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι πολιτικές που ευνοούν την εγκυμοσύνη στον εργασιακό χώρο, καθώς η άδεια μητρότητας φτάνει τις 480 ημέρες, η προγεννητική φροντίδα παρέχεται δωρεάν και η σχολική εκπαίδευση είναι δωρεάν.

Επιπλέον, η Σουηδία είναι μια από τις χώρες που σέβονται ιδιαίτερα το περιβάλλον. Ανακύκλωση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προστασία του περιβάλλοντος είναι όροι που έχουν περάσει στη συνείδηση των Σουηδών, οι οποίοι απολαμβάνουν τη φύση στην καθημερινότητά τους.

Ιδιαίτερα μαθήματα Σουηδικών και μαθήματα online μέσω Skype

Στις Σχολές μας μπορείς να κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα Σουηδικών, προσαρμοσμένα ακριβώς στις ανάγκες σου. Έτσι, εάν επαγγελματικοί ή προσωπικοί λόγοι σε πιέζουν να μάθεις γρήγορα Σουηδικά, μπορείς μέσω ιδιαίτερων μαθημάτων να καλύψεις άμεσα και με απόλυτη επιτυχία το επίπεδο που επιθυμείς.

Παρέχουμε επίσης, τη δυνατότητα εκμάθησης της σουηδικής γλώσσας με μαθήματα μέσω Skype. Οι έμπειροι καθηγητές μας, η άρτια οργάνωση και, πάνω απ’ όλα, η εγγύηση του ονόματος «Καπάτου» είναι ό,τι χρειάζεσαι για να έχεις 100% επιτυχία στους στόχους σου.

Σχολές Καπάτου Παραδοσιακή γιορτή Midssomar

Παραδοσιακή γιορτή Midsommar

Για όποιο λόγο θέλεις να μάθεις Σουηδικά, το σίγουρο είναι ότι οι Σχολές μας είναι η καλύτερη επιλογή. Το κύρος του ονόματος Καπάτου, οι έμπειροι και καταξιωμένοι καθηγητές μας, η διαμόρφωση προγραμμάτων που σέβονται τις ανάγκες των σπουδαστών και το ενδιαφέρον για τους στόχους και τις προσδοκίες καθενός από τους σπουδαστές μας, αποτελούν την εγγύηση που χρειάζεσαι.

Πρόσφατες προσφορές