Σουηδικά 2018-06-05T16:33:32+00:00

Σουηδικά Σχολές Καπάτου

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την εκμάθηση της σουηδικής γλώσσας. Αν αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό, ιδού η απάντηση.

Πολλοί από τους σπουδαστές, γνωρίζοντας ήδη παραπάνω από μία ξένες γλώσσες, αναζητούν μια γλώσσα διαφορετική, η οποία να συνδυάζεται με μια ενδιαφέρουσα κουλτούρα. Τα σουηδικά ανήκουν στην οικογένεια των γερμανικών γλωσσών, είναι μια κατά βάση φωνητική γλώσσα (ίδιοι συνδυασμοί φθόγγων αντιστοιχούν στον ίδιο ήχο), με σχετικά εύκολη γραμματική. Για κάποιον που ξέρει σουηδικά δε, είναι αρκετά εύκολο να κατανοήσει γραπτά κείμενα στα δανέζικα ή νορβηγικά. Παράλληλα, η γλώσσα συνδέεται με μια πλούσια κουλτούρα, άγνωστη στους περισσότερους, τη μαγεία της οποίας αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

ΣουηδικάΕπιπλέον, καθώς ζούμε σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης και νέων οικονομιών, η Σουηδία μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό προορισμό τόσο για σπουδές, όσο και για εργασία.

Τα σουηδικά πανεπιστήμια προσφέρουν εξαιρετικά υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης. Δεν είναι τυχαίο ότι 3 σουηδικά πανεπιστήμια συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Την εκπαίδευση στη Σουηδία διέπει ένα ανοιχτό κλίμα με ισχυρή έμφαση στην ομαδική δουλειά, και μια κουλτούρα στραμμένη προς το μέλλον. Στα μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρονται μοναδικές ευκαιρίες προκειμένου να μεταπηδήσει κάποιος από τη θεωρία στην πράξη, καθώς η συνεργασία των πανεπιστημίων με την ανθούσα σουηδική βιομηχανία αποτελεί κοινό τόπο.

 

 

Σχολές Καπάτου Βιβλιοθήκη του Μάλμε

Βιβλιοθήκη του Μάλμε

 

Προκειμένου να σπουδάσεις στην Σουηδία, παρόλο που τα αγγλικά μιλιούνται σε πολύ ευρεία κλίμακα, είναι απαραίτητο να έχεις γνώση της σουηδικής γλώσσας και να την αποδείξεις μέσω των εξετάσεων TISUS (πρόκειται για εξετάσεις επιπέδου C1, στις οποίες, εκτός από τις γνώσεις στη γλώσσα, περιλαμβάνονται και στοιχεία πολιτισμού).

Οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να εργάζονται, παράλληλα με τις σπουδές τους, στον τομέα που τους ενδιαφέρει, αποκτώντας έτσι πολύτιμη εμπειρία και χτίζοντας ένα βιογραφικό που θα διευκολύνει και θα ανοίξει νέους δρόμους στη σταδιοδρομία τους.

 

Εργασία στη Σουηδία

Καινοτομία, σύγχρονοι πόροι, εταιρείες υψηλού επιπέδου προσελκύουν πολλούς επαγγελματίες, οι οποίοι αναζητούν ένα περιβάλλον εργασίας που ευνοεί τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την ελεύθερη σκέψη.

 

Σxολές Καπάτου Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Τσάλμερς στο Γκέτενμποργκ

Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Τσάλμερς στο Γκέτενμποργκ

 

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς της πληροφορικής, της ηλεκτρονικής, των τηλεπικοινωνιών, των διαφόρων τομέων της μηχανικής, καθώς και των υπηρεσιών υγείας.

Ισχυρά εργασιακά δικαιώματα, πολύ καλή εταιρική ασφάλιση, φυλετική ισότητα χωρίς διακρίσεις και ευελιξία στα ωράρια προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να συνδυάζουν την εργασία με την οικογενειακή ζωή, είναι μερικά από τα προνόμια που απολαμβάνει κάποιος που εργάζεται στην Σουηδία. Στον εργασιακό χώρο, συχνά οι αποφάσεις είναι προϊόν συνεργασίας και η καλή γνώση της σουηδικής γλώσσας είναι το πρώτο βήμα για να ακουστεί η φωνή σου.

 

Ποιότητα ζωής

Σχολές Καπάτου semlor

semlor

Η Σουηδία είναι μια χώρα η οποία προσφέρει μια εξαιρετική ποιότητα ζωής στους κατοίκους της. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α. (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), η Σουηδία βρίσκεται σε υψηλές θέσεις, πολύ πάνω από το μέσο όρο, όσον αφορά την ποιότητα του περιβάλλοντος, την εκπαίδευση, τις συνθήκες διαβίωσης, την ικανοποίηση των πολιτών και τη συμμετοχή τους στα κοινά, την ικανοποιητική αμοιβή εργασίας και την κατάσταση της υγείας των κατοίκων της.

Είναι επίσης μια χώρα που ευνοεί τη δημιουργία οικογένειας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι πολιτικές που ευνοούν την εγκυμοσύνη στον εργασιακό χώρο, καθώς η άδεια μητρότητας φτάνει τις 480 ημέρες, η προγεννητική φροντίδα παρέχεται δωρεάν, η σχολική εκπαίδευση είναι δωρεάν, ενώ η φροντίδα υγείας έχει ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Επιπλέον, η Σουηδία είναι μια από τις χώρες που σέβονται ιδιαίτερα το περιβάλλον. Ανακύκλωση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προστασία του περιβάλλοντος είναι όροι που έχουν περάσει στη συνείδηση των Σουηδών, οι οποίοι απολαμβάνουν τη φύση στην καθημερινότητά τους.

 

Κουλτούρα

Η Σουηδία, μια χώρα μόλις 9 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταφέρει να βρίσκεται συχνά στο πολιτιστικό προσκήνιο. Με σκηνοθέτες όπως ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, συγγραφείς όπως η  Άστριντ Λίντγκρεν ή ο υπεύθυνος για το «μπουμ» της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας Στιγκ Λάρσον, μια ευρεία ποπ κουλτούρα και μια τεράστια καινοτομία στο ντιζάιν, η Σουηδία κατάφερε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της παγκοσμίως.

Οι Σουηδοί είναι πολύ πιστοί στις παραδόσεις τους, οι οποίες συχνά συνδέονται με την πλούσια φύση τους, και αγαπάνε πολύ το τραγούδι. Επιπλέον, μια από τις πρώτες λέξεις που θα μάθεις στη Σουηδία είναι η λέξη “fika”, η οποία αναφέρεται στη συνήθεια των σουηδών να κάνουν ένα ή περισσότερα διαλείμματα μέσα στην ημέρα για να απολαύσουν τον καφέ τους, τον οποίο συνοδεύουν με ένα από τα παραδοσιακά τους γλυκά όπως τα ρολά κανέλας ή το Semlor τους χειμερινούς μήνες (φωτο semlor).

 

Σχολές Καπάτου Παραδοσιακή γιορτή Midssomar

Παραδοσιακή γιορτή Midssomar

Ακόμα κι αν δεν σκέφτεσαι όμως να επισκεφτείς ή να ζήσεις στην Σουηδία, σίγουρα το να μάθεις  σουηδικά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή.

Τα σουηδικά ανήκουν στην οικογένεια των γερμανικών γλωσσών, είναι μια κατά βάση φωνητική γλώσσα (ίδιοι συνδυασμοί φθόγγων αντιστοιχούν στον ίδιο ήχο), μελωδική, με σχετικά εύκολη γραμματική. Για κάποιον που ξέρει σουηδικά δε, είναι αρκετά εύκολο να κατανοήσει γραπτά κείμενα στα δανέζικα ή νορβηγικά. Καθώς δε θα μαθαίνεις τη γλώσσα, θα αναγνωρίζεις πολλές λέξεις από τα αγγλικά.

Για όποιο λόγο θέλεις να μάθεις Σουηδικά, το σίγουρο είναι ότι οι Σχολές μας είναι η καλύτερη επιλογή. Το κύρος του ονόματος Καπάτου, οι έμπειροι και καταξιωμένοι καθηγητές μας, η διαμόρφωση προγραμμάτων που σέβονται τις ανάγκες των σπουδαστών και το ενδιαφέρον για τους στόχους και τις προσδοκίες καθενός από τους σπουδαστές μας, αποτελούν την εγγύηση που χρειάζεσαι.

Αν θέλεις να μάθεις Σουηδικά και οι περιστάσεις σου δεν σου επιτρέπουν να παρακολουθήσεις κάποιο από τα τμήματά μας ή αν μένεις μακριά από τις Σχολές μας, αυτό δεν σε εμποδίζει να μάθεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη γλώσσα που αγαπάς. Επικοινώνησε με τις Σχολές μας και ξεκίνησε μαθήματα μέσω Skype με εξειδικευμένους καθηγητές, μέθοδο που θα σε βοηθήσει να μάθεις τη γλώσσα με ευχάριστο και όσο το δυνατόν πιο απλό τρόπο και, το σημαντικότερο, πάντα με την ποιότητα και την εγγύηση των Σχολών Καπάτου.

Πρόσφατες προσφορές