Οι Καταρράκτες Ιγκουασού, Cataratas do Iguaçu

Οι Καταρράκτες Ιγκουασού (Cataratas do Iguaçu στα πορτογαλικά Βραζιλίας ή  Cataratas del Iguazú στα ισπανικά) είναι μία ομάδα από καταρράκτες που δημιουργούνται από τον ποταμό Ιγκουασού, στη Λατινική Αμερική. Βρίσκονται ανάμεσα στη Βραζιλία και την Αργεντινή. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μια τοποθεσία στα σύνορα της πολιτείας Παρανά (Paraná), που ανήκει στη Βραζιλία (20%), και της επαρχίας Μισιόνες (Misiones), που ανήκει στην Αργεντινή (80%). Επίσης, οι Καταρράκτες Ιγκουασού  αποτελούν μέρος δύο φυσικών πάρκων. Του Εθνικού Πάρκου Καταρρακτών Ιγκουασού στη Βραζιλία και του αντίστοιχου στην Αργεντινή.  Και τα δύο αυτά Εθνικά Πάρκα συμπεριελήφθησαν τη δεκαετία του 1980  από την UNESCO στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

” Garganta do Diabo”

Συνολικά στην περιοχή σχηματίζονται 275 καταρράκτες! Το συνολικό μήκος τους είναι 2,7 χιλιόμετρα. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς φτάνουν σε ύψος τα 82 μέτρα! Ωστόσο, η πλειοψηφία τους έχει ύψος περίπου 64 μέτρα. Ο πιο εντυπωσιακός από αυτούς ονομάζεται «ο λαιμός του Διαβόλου» (Garganta del Diablo στα ισπανικά ή Garganta do Diabo στα πορτογαλικά). Έχει ύψος 82 μέτρα, μήκος 700 μέτρα και πάχος 150 μέτρα! Το ενδιαφέρον είναι ότι ο συγκεκριμένος καταρράκτης αποτελεί και σύνορο των δύο χωρών και είναι το λιγότερο εντυπωσιακός! Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Καταρράκτες Ιγκουασού θεωρούνται ένα από τα φυσικά θαύματα του κόσμου!

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.