Ο πρώτος σομελιέ της ιστορίας και οι αρμοδιότητές του

Ο πρώτος σομελιέ της ιστορίας ήταν ο Ιταλός Sante Lancerio. Βασικά, ήταν ιστορικός και γεωγράφος. Κυρίως όμως, ήταν ο πλέον αρμόδιος για την τροφοδοσία του κρασιού του Πάπα Paolo III.

Ο καρδινάλιος Alessandro Farnese που έμεινε στην ιστορία σαν ο Papa Paolo III, υπήρξε Ποντίφικας (Pontifice) από το 1534 έως το 1549. Κατά τη διάρκεια αυτών των 15 χρόνων που πέρασε στο Βατικανό, είχε δίπλα του το στενό του συνεργάτη Sante Lancerio. Μάλιστα ήταν ο προσωπικός εμφιαλωτής των κρασιών του. Έτσι, δικαίως καταξιώθηκε ως ο πρώτος σομελιέ της ιστορίας.

Βασικά, επέλεγε τα επιτραπέζια κρασιά του Πάπα στο Βατικανό, αλλά και σε όλα τα ταξίδια του. Για αυτό το λόγο μπορούσε να εμβαθύνει στα χαρακτηριστικά και στη λεπτή γεύση του κρασιού. Επίσης, είχε άποψη σχετικά με τον τρόπο παραγωγής των κρασιών εκείνης της εποχής.

Ο πρώτος σομελιέ και τα κρασιά

Ήταν αυτός που κατέγραψε την ειδική ορολογία σχετικά με τα κρασιά. Επίσης, κατέγραψε 53 διαφορετικά είδη κρασιών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα είδος εγκυκλοπαίδειας των κρασιών. Ανάμεσα στα κρασιά που αναφέρει, εγκωμιάζει ιδιαίτερα τα εξής :

· Malvasia

· Nobile de Montepulciano

· Vernaccia de San Gemignano

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355