Το παγερότερο μέρος του κόσμου, το Oymyakon (Оймякон)

Ανάμεσα στις κατοικημένες περιοχές του πλανήτη, το παγερότερο μέρος του κόσμου βρίσκεται στη Ρωσία. Συγκεκριμένα, στο χωριό Oymyakon (Оймякон) της Σιβηρίας, η θερμοκρασία φτάνει συνήθως τους -50 βαθμούς. Μάλιστα, το 1924, σημειώθηκε ρεκόρ χαμηλότερων θερμοκρασιών. Τότε, το θερμόμετρο έδειξε τους -71 βαθμούς Κελσίου. Εδώ, αν κάποιος μείνει σε εξωτερικό χώρο χωρίς ρούχα για 60 μόλις δευτερόλεπτα, πεθαίνει. Ακόμα και κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, η θερμοκρασία φτάνει μόλις στους 3 βαθμούς.

Στο παγερότερο μέρος του κόσμου, στο χωριό Oymyakon υπάρχει μια πηγή που αναβλύζει ζεστό νερό. Τα σπίτια του χωριού ζεσταίνονται με ξύλα και άνθρακα. Βασικά, οι κάτοικοι ασχολούνται με την εκτροφή ταράνδων, το κυνήγι και το ψάρεμα. Μάλιστα, τρέφονται μόνο με κρέας ταράνδου και αλόγου. Φυσικά, η διατροφή τους δεν περιλαμβάνει καθόλου λαχανικά, αφού, οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν τους επιτρέπουν να τα καλλιεργήσουν.

Επίσης, στο χωριό λειτουργεί ένα κατάστημα που διαθέτει τα βασικά προϊόντα. Έτσι, καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες των κατοίκων. Το σχολείο του χωριού κλείνει μόνο όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους -52 βαθμούς.

Το παγερότερο μέρος του κόσμου κι η επικοινωνία

Στο παγερότερο μέρος του κόσμου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας, αφού ακόμη και τα κινητά τηλέφωνα δε μπορούν να λειτουργήσουν κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι κοντά στο χωριό Oymyakon, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ρωσίας, βρίσκεται και η πιο κρύα πρωτεύουσα του κόσμου, που ονομάζεται Yakutsk. Αν και οι συνθήκες ζωής είναι αντίξοες λόγω των ακραίων θερμοκρασιών, η πόλη αριθμεί 300.000 κατοίκους. Μάλιστα, για να ζεσταθούν, πίνουν το ρωσικό τσάι, δηλαδή βότκα. Επίσης, τα αυτοκίνητα φυλάσσονται σε θερμαινόμενα γκαράζ, ώστε να μην παραμένουν εκτεθειμένα στο κρύο. Εδώ, το χειμώνα οι ώρες με φως είναι μόνο τρεις, ενώ το καλοκαίρι είναι 21.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=eZFB7iVOL5c