Δεν αργεί να φτάσει η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Ισπανία.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Ισπανία ή «Η Νύχτα, η παλιά» (Nochevieja), όπως συνηθίζεται να την αποκαλούν οι Ισπανοί. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, η παραμονή των Χριστουγέννων είναι αφιερωμένη στην οικογένεια.

Σε αντίθεση με την παραμονή του νέου έτους που όλοι οι Ισπανοί τη γιορτάζουν με φίλους, γνωστούς, εξολοκλήρου έξω από το σπίτι. Τα διάφορα μπαρ, οι καφετέριες και τα εστιατόρια δέχονται για την αλλαγή του χρόνου υπεράριθμους επισκέπτες, Ισπανούς και τουρίστες.

Η παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Ισπανία γιορτάζεται σε όλες τις πλατείες της χώρας.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς (Nochevieja) η ονομαστή κεντρική πλατεία της Μαδρίτης, η Puerta del Sol, έχει την τιμητική της. Είναι ένας πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο για να μπορέσουν να υποδεχθούν όλοι μαζί το νέο έτος.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Ισπανία κι όλοι συμμετέχουν σε ένα ξέφρενο πανηγύρι, που θυμίζει περισσότερο καρναβάλι. Αυτός ο εορτασμός του νέου έτους, συνήθως διαρκεί μέχρι πρωίας. Πολλοί φορούν εκείνη τη νύχτα κόκκινα εσώρουχα, γιατί πιστεύουν ότι αυτό θα τους φέρει γούρι τη νέα χρονιά.

Ακόμα και η κρατική τηλεόραση συνδέεται στις 12 παρά τέταρτο με την Puerta del Sol της Μαδρίτης. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το ρολόι της πλατείας αρχίζει να χτυπά αντίστροφα. Αντηχεί συνολικά 12 φορές.

Σε κάθε χτύπο του ρολογιού, οι χιλιάδες παρευρισκόμενοι στην πλατεία, Ισπανοί και μη, αλλά και στους γύρω δρόμους του ιστορικού κέντρου της Μαδρίτης, καταπίνουν μια ρόγα από σταφύλι. Περιττό δε να αναφερθεί, ότι, εκείνη τη βραδιά, υπάρχουν δεκάδες πλανόδιοι πωλητές που προμηθεύουν επί τόπου τους ενδιαφερόμενους με το σχετικό σακουλάκι που εμπεριέχει τις δώδεκα ρόγες από σταφύλι.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Encuentros και Enpractica.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=kD-BYCXKaiQ