Το ροδάκινο της Κίνας

Σχολές Καπάτου Το ροδάκινο της Κίνας

Το ροδάκινο της Κίνας, το φρούτο της ευημερίας και της αθανασίας

Κάθε δέντρο στον κινέζικο κήπο έχει τη δικιά του προσωπική σημασία για τους μελετητές της χώρας. Όμως το ροδάκινο θεωρείται από αυτούς ευλογημένος καρπός.

Το ροδάκινο της Κίνας, στα κινέζικα tào, είναι το φρούτο της αθανασίας. Στη Κίνα πιστεύεται ότι όποιος έτρωγε ένα ώριμο ροδάκινο διατηρούσε το σώμα του άφθαρτο. Τα πρώτα απολιθωμένα ροδάκινα που βρέθηκαν χρονολογούνται ότι είναι 8.000 ετών.

Η ροδακινιά είναι ένα δέντρο χωρίς μεγάλη διάρκεια ζωής ευδοκιμεί το πολύ 20 χρόνια. Όμως, ο καρπός της συμβολίζει την ευημερία, την ευτυχία, τη μακροζωία και την αιωνιότητα. Γι’ αυτό τον λόγο οι Κινέζοι τρώνε ροδάκινα την Πρωτοχρονιά.
Συγκεκριμένα, ακόμα και σήμερα σε πολλά σπίτια, φυτεύουν ροδακινιές ή βάζουν κλαδιά ροδακινιάς μπροστά από την εξώπορτα για να διώξουν τα κακά πνεύματα. Όποιος προσφέρει το ροδάκινο της Κίνας σημαίνει ότι εύχεται στον άλλον μακροζωία.

Βέβαια και τα λουλούδια τους είναι συμβολικά. Πολλές φορές καλλιεργούν ροδακινιές μόνο και μόνο για τα λουλούδια τους, επειδή συμβολίζουν τη γονιμότητα. Συνήθως στολίζουν τους γάμους με αυτά. Επίσης, στις μέρες μας συνηθίζουν οι νέοι να έχουν τατουάζ με λουλούδια ροδακινιάς με αποχρώσεις άσπρες, ροζ και με ενδιάμεσους χρωματισμούς. Το τατουάζ αυτό συμβολίζει τη γέννηση μιας νέας ζωής μιας νέας οικογένειας.

Το ροδάκινο της Κίνας, η διάδοσή του

Η Κίνα είναι η κυρίαρχη χώρα παραγωγής ροδάκινου, με τη παραγωγή της να φτάνει περίπου στους 10 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

Στη χώρα έχουν καταγραφεί πολύ παλιά δέντρα ροδακινιάς όπως αυτό που βρέθηκε στο Θιβέτ. Το συγκεκριμένο δέντρο φέρει ιστορία 1.000 χρόνων και ως προς τις διαστάσεις, έχει 21 μέτρα ύψος και περίμετρο 10 μέτρων.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το ροδάκινο της Κίνας ταξίδεψε στην Περσία. Εκεί, αναπτύχθηκε εύκολα επειδή το κλίμα είναι πιο ήπιο και ζεστό και έτσι εξαπλώθηκε σε όλα τα εύκρατα κλίματα του κόσμου. Πιθανολογείται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έφερε το Ρόδο της Κίνας και το έκανε γνωστό σε Έλληνες και Ρωμαίους κατά τους χρόνους κατάκτησης της Ανατολής.

Σύμφωνα με τη παράδοση το ροδάκινο της Κίνας ευδοκιμούσε στον κήπο της Βασίλισσας Μητέρας της Δύσης, Xi Wangmu 西王母 . Στον κήπο αυτόν υπήρχαν 3.600 δέντρα ροδακινιάς και διοργάνωναν γιορτές με τα ροδάκινα της αθανασίας.

Έτσι το Ρόδο της Κίνας αποτέλεσε κοινό σύμβολο στην κινεζική τέχνη. Επίσης, εμφανίζεται σε απεικονίσεις ή περιγραφές, σε μύθους και πίνακες ζωγραφικής.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=8mRPZXPYR2U

 

 

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.