Το τρενάκι bernina express είναι γνωστό ως το πιο ωραίο τρένο του κόσμου ή σαν το τρένο που σκαρφαλώνει στα βουνά των Άλπεων .

Συνδέει την Ιταλία με την Ελβετία , ανεβαίνει σε ύψος 2.253 μέτρων και είναι το πιο ψηλό σημείο της Ευρώπης.

Βασικά βλέπει κανείς το τρενάκι bernina express να περνά από κάτασπρα ψηλά βουνά αψηφώντας την βαρύτητα της Γης.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Λίγα μόλις μέτρα από την εκκίνηση του δηλαδή από την αφετηρία, που βρίσκεται στην πόλη

Tiranno της Ιταλίας, συναντά, συναντά την ελικοειδή περιφερειακή γέφυρα Brusio στην Ελβετία.

Το χωριό Brusio ειναι ένα παραδοσιακό χωριουδάκι της Ελβετίας όπου οι κάτοικοι του μιλούν ιταλικά.

Η περιφερειακή γέφυρα είναι μια κατασκευή που επιτρέπει στο τρενάκι να ξεπεράσει εύκολα το ανισόπεδο επίπεδο του εδάφους. Παλιά αυτή περιοχή ήταν γεμάτη καλλιέργειες καπνών .

Τώρα μπορεί κανείς να δει τις καλλιέργειες φρούτων.

Το τρενάκι bernina express προσφέρει την πιο θεαματική διαδρομή των Άλπεων , πρόκειται για ένα παραμυθένιο τοπίο που αξίζει τον κόπο  να ζήσει κανείς.

Συνδέει το νότιο με το βόρειο τμήμα της Ευρώπης.

Η διαδρομή περιλαμβάνει 55 γαλαρίες ,196 περιφερειακές γέφυρες. Το τρενάκι bernina express είναι εξοπλισμένο με πολύ μοντέρνα βαγόνια που παρέχουν άπλετη θέα 360 μοιρών. Όλη αυτή η περιοχή έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους λάτρεις της φωτογραφίας. Ανήκει δε στην Εθνική Περιουσία της Unesco.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355