Το χωριό Trosa στη Σουηδία

Η Σουηδία είναι μια μεγάλη χώρα και διακρίνεται για τα παραδοσιακά χωριά της. Ένα από αυτά είναι και το χωριό Trosa. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ιδρύθηκε το 610, από τον βασιλιά της Σουηδίας Κάρολο ΙΧ.

Βασικά, βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας. Συγκεκριμένα, η περιοχή απέχει 70 χιλιόμετρα από τη σουηδική πρωτεύουσα Στοκχόλμη. Επίσης, μπορεί κανείς να φτάσει εκεί εύκολα, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το λεωφορείο Trosabussen κινείται πολύ γρήγορα. Έτσι, η απόσταση από τη Στοκχόλμη έως το χωριό Trosa διανύεται μέσα σε 55 λεπτά.

Το χωριό Trosa εξυμνεί την σουηδική αρχιτεκτονική

Το χωριό Trosa είναι ένα ρομαντικό χωριό, που παραμένει πιστό στην παράδοση της σουηδικής αρχιτεκτονικής. Πράγματι, έχει ξύλινα σπιτάκια και τα παράθυρά τους είναι πάντα στολισμένα με ανθισμένα λουλούδια.

Η περιοχή γύρω από το χωριό είναι καταπράσινη. Επίσης,  βρέχεται από ένα κανάλι και το λιμανάκι του αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες. Είναι δε πάντα γεμάτο με βάρκες. Στο μόλο, υπάρχουν πολλές μπυραρίες καθώς και καφέ.

Όπως είναι γνωστό, οι Σουηδοί αγαπούν το πράσινο και γενικά τη φύση. Έτσι, κάνουν πολλές εκδρομές. Ένας χώρος που αξίζει να επισκεφτεί κανείς είναι το κάστρο Tullgarn Slots. Μάλιστα, εδώ ήταν η κατοικία των καλοκαιρινών διακοπών της βασιλικής οικογένειας. Πρόκειται για ένα κάστρο με μεγάλους και ωραίους κήπους, κτισμένο σύμφωνα με τους κανόνες της σουηδικής αρχιτεκτονικής.

Έξω από το χωριό Trosa, οι κάτοικοι έχουν εγκαταστήσει τις αγροικίες τους, με τα παραδοσιακά κόκκινα σπιτάκια.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=kWX1C4OXV10