Ένα ιταλικό έθιμο η λεμβοδρομία II

Σχολές Καπάτου Ένα ιταλικό έθιμο η λεμβοδρομία II

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, που αφορούσε στη λεμβοδρομία των τεσσάρων δημοκρατιών Venezia-Genova-Amalfi-Pisa, σημαντικό θέαμα είναι το Corteo Storico, το οποίο διεξήχθη στις 2 Ιουνίου στη Genova.

Η χορογραφία (Corteo Storico) παρουσιάζει και αναπλάθει μνήμες προσωπικοτήτων κι επεισόδια εκείνης της εποχής.

Σχετικά:

Η δημοκρατία της Venezia τιμά την αριστοκράτισσα από την Κύπρο (patrizia) Caterina Cornaro. Η παράδοση τη θέλει το 1489 να καταφθάνει στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, όπου και την υποδέχεται ο Δόγης (Doge).

Η δημοκρατία της Genova αναπλάθει την προσωπικότητα του σταυροφόρου Guglielmo Embriaco. Το Corteo πέρασε μέσα από τα στενά δρομάκια του ιστορικού κέντρου.

Η δημοκρατία του Amalfi παρουσίασε τους γάμους που τελέστηκαν ανάμεσα στο Sergio, πρωτότοκο γιο του Giovanni I και της Maria κόρη του Principe di Capua e Benevento.

Η δημοκρατία της Pisa τιμά την Kinzica de’ Sismondi, που το 1904 έσωσε την πόλη από την επίθεση των Σαρακηνών.

Οι λέμβοι των τεσσάρων δημοκρατιών ποικίλουν στα εμβλήματα και στους χρωματισμούς. Πράσινο φτερωτό λιοντάρι της δημοκρατίας της Venezia, που παραπέμπει στον Ευαγγελιστή προστάτη της πόλης, San Marco. Λευκός δράκος της δημοκρατίας της Genova. Ο δράκος παραπέμπει στον προστάτη αυτής της πόλης. Γαλάζιο φτερωτό άλογο είναι το έμβλημα της δημοκρατίας Amalfi. Κόκκινος αετός της δημοκρατίας της Pisa που συμβολίζει το δέσιμό της με την ιερά ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Σχετικά με τη λεμβοδρομία που διεξήχθη στις 3 Ιουνίου στη Genova η διαδρομή είναι 2 χιλιομέτρων κι όπως κάθε χρόνο διαφοροποιείται ανάλογα με την πόλη στην οποία διεξάγεται ο αθλητικός αγώνας.

Φετινός νικητής ανεδείχθη η δημοκρατία του Amalfi, ακολουθούμενη από αυτήν της Genova.

Το βραβείο της λεμβοδρομίας είναι μία γαλέρα (galeone) με κουπιά από χρυσό κι ασήμι παρόμοιο με το πρώτο δείγμα που παρασκευάστηκε το 1956 στο ναυπηγείο «Cooperativa Gondolieri» της Βενετίας. Είχε μήκος 15 μέτρα και 1,70 μέτρα φάρδος.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών και ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών και ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών και ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

http://www.ilsecoloxix.it/p/multimedia/genova/2018/06/04/ACPKvKHE-repubbliche_marinare_rammarico.shtml?code=5793088171001&pag=1

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.