Ένα ταξίδι στην Ισπανία

Ένα ταξίδι στην Ισπανία

Oι λόγοι για ένα ταξίδι στην Ισπανία

Στο σημερινό μας άρθρο που αφορά στην ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, θα κάνουμε ένα ταξίδι στην Ισπανία μέσα από τις σελίδες λογοτεχνικών βιβλίων.

Όσοι επιθυμούν να γυρίσουν τον κόσμο βάζουν στα μελλοντικά τους σχέδια και ένα ταξίδι στην Ισπανία. Πράγματι, πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως  για τους λάτρεις των ταξιδιών.

Συγκεκριμένα, είναι πολλοί οι λόγοι οι οποίοι οδηγούν τους ταξιδιώτες στο να επιλέξουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ισπανία. Σχετικοί λόγοι είναι οι εξής:

Η γλώσσα, η οποία ομιλείται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αλλά και η ομορφιά του τοπίου, με τις διάφορες εναλλαγές που παρουσιάζει από μέρος σε μέρος , μεταξύ Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Ισπανίας. Ένας επίσης σημαντικός λόγος είναι και η ισπανική κουζίνα με την παραδοσιακή παέγια (paella) και τη μεγάλη ποικιλία κρασιών καθώς  και η διασκεδαστική  μουσική με τα χαρακτηριστικά τραγούδια που γίνονται οι επιτυχίες κάθε  καλοκαιριού.  Ακόμη ο τρόπος ζωής , που κυλά ήρεμα και χαλαρά και γενικά η κουλτούρα των Ισπανών. Επιπλέον, ένας σημαντικός λόγος είναι και η ισπανική λογοτεχνία που έχει χαρίσει τόση γνώση σχετικά με αυτόν τον πολιτισμό.

Πριν από ένα ταξίδι στην Ισπανία αξίζει τον κόπο να διαβάσει κανείς κάποιο βιβλίο σχετικά με τη χώρα. Αυτό θα βοηθήσει τον ταξιδιώτη να διεισδύσει στην ισπανική ατμόσφαιρα των καιρών όπου οι διαφορές του πολιτισμού από περιοχή σε περιοχή ποικίλουν.

Ένα ταξίδι την Ισπανία μέσα από τις σελίδες λογοτεχνικών βιβλίων.

Ο συγγραφέας Carlos Luis Zafon με το έργο του La sombra del Viento περιγράφει τη Βαρκελώνη, την πρωτεύουσα της Καταλονίας. Αναφέρεται στην πλούσια ιστορία της και τους κατοίκους της που είναι πολύ υπερήφανοι για τις ρίζες τους και τον πολιτισμό τους. Μια Βαρκελώνη, η οποία είναι πάντα σε αντιπαράθεση με την υπόλοιπη Ισπανία.

Ένας άλλος συγγραφέας που θα μας κάνει να αγαπήσουμε τη Βαρκελώνη είναι ο Manuel Vasquez Montalbàn με το βιβλίο του Tatuaje. Η πλοκή του έργου του διαδραματίζεται στη Βαρκελώνη.  Τέλος, ένας άλλος συγγραφέας είναι ο George Orwell που περιγράφει την Καταλονία στο έργο του Homage to Catalonia.

Επίσης, υπάρχει μια ποικιλία ταξιδιωτικών οδηγών για την Ισπανία που μέσα από τις σελίδες τους μπορούν οι ταξιδιώτες να γνωρίσουν πόλεις όπως η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Βαλένθια.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.