Ένα ταξίδι στη Λισαβόνα

Σχολές Καπάτου Ένα ταξίδι στη Λισαβόνα

Ένα ταξίδι στη Λισαβόνα, ταξίδι σε ένα τουριστικό προορισμό

Ένα ταξίδι στη Λισαβόνα και γενικότερα Πορτογαλία, από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο δέχεται πολύ τουρισμό από όλα τα μέρη του κόσμου. Έτσι, δεν είναι παράξενο στους κεντρικούς δρόμους της να ακούς να ομιλούνται διάφορες γλώσσες από όλο τον κόσμο.

Εάν μιλάμε για το πρώτο ταξίδι στη Λισαβόνα που κάνει κάποιος, καλό θα είναι να μείνει στο ιστορικό κέντρο της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Δηλαδή στις συνοικίες Baixa Chiado, Bairro Alto, Alfama, ή και κατά μήκος της λεωφόρου Avenida da Liberdade. Ουσιαστικά, είναι από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της Λισαβόνας. Και βέβαια δεν απέχουν πολύ από τα κεντρικά αξιοθέατα της περιοχής.

Όσο για τη νυχτερινή ζωή, άξιες λόγου είναι οι περιοχές Bairro Alto και Cais do Sodré. Ο περιοχές αυτές, φημίζονται για τη νυχτερινή τους διασκέδαση. Επίσης, όμορφη είναι και η παλιά ονομαστή περιοχή Alfama. Όμως, για να ανέβει κάποιος τα στενά δρομάκια της, είναι αρκετά κουραστικό. Ειδικά το καλοκαίρι που κάνει πολλή ζέστη.

Για όσους βρίσκονται στη Λισαβόνα για δουλειές μία καλή ιδέα, ως προς την παραμονή, είναι η συνοικία Parque das Naçoes όπου υπάρχουν μοντέρνα ξενοδοχεία «Business». Αυτά βρίσκονται αρκετά κοντά στο αεροδρόμιο.

Ο τρόπος ζωής, η κουλτούρα κι ο πολιτισμός, η προσιτή οικονομική ζωή και τα αξιοθέατα της Πορτογαλίας προσελκύουν κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστών. Έτσι, ο μελλοντικός τουρίστας πρέπει να διοργανώσει εγκαίρως το ταξίδι στη Λισαβόνα και την παραμονή του εκεί.

Ένα ταξίδι στη Λισαβόνα και στις παραλίες της 

Φυσικά και το ταξίδι στη Λισαβόνα πρέπει να περιλαμβάνει και τις παραλίες της. Είναι όλες ωραίες και ξεχωριστές, όπως η παραλία Cascais και Estoril στο δυτικό κομμάτι της πόλης, καθώς και η ακτή Costa da Caparica στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας. Ακόμα πιο μακριά βρίσκονται οι άγριες ακτές της παραλίας της Serra de Sintra, καθώς και ο παράδεισος όλων των παραλιών η Serra da Arrábida. Όμως, για να φτάσει κανείς εκεί χρειάζεται να έχει αυτοκίνητο, γιατί δεν εξυπηρετούν τα μεταφορικά μέσα.

Αξίζει να αναφερθούμε και στο κλίμα της περιοχής. Το κλίμα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στη Λισαβόνα, είναι ξηρό και κάνει αρκετή ζέστη. Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι δύο καλές εποχές για τη Λισαβόνα. Ο χειμώνας, δε, είναι ήπιος, αλλά έχει πολλές βροχές. Η καλύτερη περίοδος για να κάνει κανείς ένα ταξίδι στη Λισαβόνα είναι κατά τα τέλη της άνοιξης κοντά στους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Τότε η θερμοκρασία δεν έχει ανέβει ακόμα αλλά οι μέρες είναι ηλιόλουστες και φωτεινές.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=M8R1GS-d6zI

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.