Ήθη και έθιμα της κινεζικής πρωτοχρονιάς

Σχολές Καπάτου Ήθη και έθιμα της κινεζικής πρωτοχρονιάς

Ήθη και έθιμα της κινεζικής πρωτοχρονιάς και οι εορτασμοί

Τα ήθη και τα έθιμα της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς είναι πολλά και ο ερχομός του νέου έτους διαρκεί δεκαπέντε μέρες. Παρά το γεγονός ότι το κινεζικό νέο έτος έχει τις ρίζες του σε θρησκευτικές παραδόσεις, τις τελευταίες δεκαετίες έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη πολιτιστική γιορτή.

Φέτος, οι Κινέζοι υποδέχθηκαν τη χρονιά του αρουραίου το Σάββατο 25 Ιανουαρίου. Το 2020 θεωρούν ότι είναι μια χρονιά καλοτυχίας και παγκόσμιας οικονομικής ευημερίας και γι’ αυτό το λόγο είναι όλοι πολύ αισιόδοξοι και η ατμόσφαιρα στην Κίνα είναι άκρως εορταστική.

Τι συμβαίνει μέσα στο δεκαπενθήμερο της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς;

Αυτό το δεκαπενθήμερο της γιορτής , οι Κινέζοι θεωρούν ότι βάζουν τις ρίζες της καλοτυχίας για το υπόλοιπο έτος. Έτσι, αποφεύγουν να κάνουν πολλά πράγματα στο διάστημα αυτό για να μην τους βγει σε κακό το υπόλοιπο έτος!

Δε φορούν παλιά, κατεστραμμένα ρούχα για να μην τους φέρουν κακή τύχη. Το κόκκινο είναι το χρώμα που κυριαρχεί παντού. Στα ρούχα, στη διακόσμηση και στα δώρα, καθώς συμβολίζει τη φωτιά που φέρνει επιτυχία και διώχνει την κακοτυχία.

Μάλιστα οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους κόκκινους φακέλους με χρήματα, ως δώρο.

Για τον ίδιο λόγο οι Κινέζοι ρίχνουν αμέτρητα πυροτεχνήματα αυτές τις μέρες για να διώξουν τα κακά πνεύματα και διακοσμούν τα σπίτια τους με φανάρια και δράκους.

Στο τραπέζι τους υπάρχει κοτόπουλο ή ψάρι και ζυμαρικά που συμβολίζουν μια νέα χρονιά γεμάτη πλούτη. Και για γλυκό έχουν κέικ, που συμβολίζει την πρόοδο. Την πρώτη μέρα του νέου έτους απαγορεύεται να κάνουν καθαριότητα στο σπίτι, να λουστούν και να κουρευτούν γιατί έτσι διώχνουν την καλή τύχη (fu 福) και ξεπλένουν την περιουσία τους. Τέλος, τις 15 αυτές μέρες δεν αγοράζουν ποτέ βιβλία, γιατί η κινεζική λέξη για το βιβλίο είναι shū, η οποία προφέρεται το ίδιο με τη λέξη που χρησιμοποιούν για το ρήμα χάνω.

Οι εορτασμοί ολοκληρώνονται την 15η ημέρα με το Φεστιβάλ των Φαναριών, την οποία οι Κινέζοι πιστεύουν ότι είναι τα γενέθλια του Tianguan, του ταοϊστικού θεού της καλής τύχης.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.