Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018

Σχολές Καπάτου Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018

Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018

Ο τίτλος της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου απονέμεται από τον γνωστό σε όλους Διεθνή οργανισμό του ΟΗΕ (Εκπαιδευτικός Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών) την UNESCO.

Η διεθνής του ονομασία United Nations Educational Scientific and Cultural Organization, δημιουργήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1947, στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι.

Στόχος της είναι η θεμελίωση της παγκόσμιας ειρήνης μέσα από την επικοινωνία των λαών. Μέσω του πολιτισμού, των φυσικών και κοινωνικών επιστημών και της εκπαίδευσης. Η  UNESCO είναι ένας οργανισμός διακίνησης ιδεών, που οραματίστηκε και καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων, το 1996.

Η πρώτη πρωτεύουσα που είχε την τιμή να της αποδοθεί αυτός ο τίτλος ήταν η Μαδρίτη, η πρωτεύουσα της Ισπανίας. Ο θεσμός ξεκίνησε το 2001 από τη Μαδρίτη και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Έτσι λοιπόν, από τις 23 Απριλίου 2018 μέχρι τις 22 Απριλίου 2019 η Αθήνα, η πρωτεύουσα της χώρας μας, είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Η Αθήνα διεκδίκησε αυτόν τον τίτλο από την UNESCO και τον κατέκτησε.

Με το σλόγκαν «Βιβλία Παντού», η ελληνική πρωτεύουσα προωθεί το βιβλίο στη χώρα μας.

Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018: στοχεύει στη διάδοση της ανάγνωσης σε μικρούς και μεγάλους, στη δημιουργία χώρων βιβλίου (βιβλιοθήκες). Σε μία εύκολη πρόσβαση, σε κάθε μορφή γνώσης και πληροφόρησης του κοινού.

Ένας σημαντικός στόχος, επίσης, είναι να μεταφραστούν όσο το δυνατόν περισσότερα έργα Ελλήνων συγγραφέων σε ξένες γλώσσες. Γλώσσες όπως αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ρώσικα, σουηδικά κ.τ.λ.

Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018: αποσκοπεί στην προσέλευση τουριστών από διάφορα μέρη του κόσμου, καθώς επίσης και στο συνεδριακό τουρισμό. Η προώθηση αυτή θα γίνει σε διάφορα επώνυμα ιδρύματα, ινστιτούτα, βιβλιοθήκες, χώρους πολιτισμού. Ακόμα, στις γειτονιές της πόλης μας, σε ευάλωτες ομάδες κοινωνικού πληθυσμού.

Σκοπός είναι να δυναμώσει η αγάπη και το πάθος για την ανάγνωση του βιβλίου, είτε είναι λογοτεχνικό, επιστημονικό, ξενόγλωσσο κ.α.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, σε παιδιά, μαθητές, μετανάστες, ξένους επισκέπτες. Οι γιορτές ανάγνωσης έχουν στόχο να αποδώσουν καρπούς για το τώρα και το μέλλον της Αθήνας και της Ελλάδας γενικότερα.

Στις Σχολές Καπάτου οι καθηγητές έχουν εμπειρία και ιδιαίτερη κατάρτιση στη διδασκαλία. Στις σχολές μας διδάσκουμε με πολύ αγάπη ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά. Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών και τουρκικών, που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.