Αλληλεγγύη στις μέρες του κορωνοϊού

Αλληλεγγύη στις μέρες του κορωνοϊου

Ιταλία: αλληλεγγύη στις μέρες του κορωνοϊού

Αλληλεγγύη στις μέρες του κορωνοϊού ένωσαν δυο ιταλικές πόλεις: το Palermo και το Bergamo. Συγκεκριμένα, οι μαθητές της περιοχής Zen του Palermo δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα εξ’αποστάσεως. Δεν διέθεταν tablet, υπολογιστές και γενικότερα τεχνολογική υποστήριξη. Η περιοχή Zen του Palermo έχει 16.000 κατοίκους. Η επίσημη ονομασία της είναι «San Filippo Neri». Πρόκειται για μια λαϊκή συνοικία, υποβαθμισμένη και με αρκετή εγκληματικότητα. Θέλοντας να βοηθήσει, ένας δημοσιογράφος από το Palermo έκανε μια ανάρτηση, ζητώντας να βρεθεί μια λύση. Αυτό έφτασε ως το γραφείο του Δημάρχου της πόλης Bergamo, Giorgio Gori. Όπως είναι γνωστό, η πόλη αυτή επλήγη σφοδρά από τον κορωνοϊό. Το νοσοκομείο Papa Giovanni XXIII δίνει μάχες για να σώσει ανθρώπινες ζωές. Αλληλεγγύη στις μέρες του κορωνοϊού σημαίνει βοήθεια και συμπαράσταση. Έτσι, το νοσοκομείο του Palermo δέχθηκε ασθενείς από το Bergamo. Μάλιστα, οι γιατροί κατάφεραν και τους έσωσαν. Γύρισαν γεροί πίσω στην πόλη τους, το Bergamo. Ο Δήμαρχος της πόλης δεν ξέχασε αυτή τη γενναιόδωρη πράξη των Palermitani, όπως ονομάζονται στην ιταλική γλώσσα. Έτσι λοιπόν, για τους κατοίκους του Bergamo, τους Bergamaschi, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των παιδιών.

Συμμετέχοντες στην προσπάθεια αλληλεγγύης

Στην προσπάθεια αλληλεγγύης συμμετείχαν επιχειρηματίες, φοιτητές, χειροτέχνες και η τοπική πολιτική προστασία. Σε χρόνο ρεκόρ γέμισαν μία νταλίκα με tablet, pc, smartphone και ό,τι άλλο θεωρούσαν χρήσιμο για τα παιδιά και τα έστειλαν στο Palermo. H αλληλεγγύη στις μέρες του κορωνοϊού  έδειξε μια ενωμένη Ιταλία, από το Βορρά μέχρι το Νότο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.