Ανάλυση ειδικού μαθήματος γερμανικών

Σχολές Καπάτου Ανάλυση ειδικού μαθήματος γερμανικών

Ανάλυση ειδικού μαθήματος γερμανικών στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020

Η ανάλυση ειδικού μαθήματος γερμανικών που πραγματοποιήθηκε είναι το θέμα του σημερινού μας άρθρου. Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, διεξήχθη η εξέταση του ειδικού μαθήματος γερμανικών. Οι απόφοιτοι λυκείου που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν γερμανική φιλολογία εξετάστηκαν στο ειδικό μάθημα της γερμανικής γλώσσας.  Η δομή της εξέτασης είχε την ακόλουθη μορφή:

Το κείμενο για την Κατανόηση Γραπτού Λόγου περιστρεφόταν γύρω από τις σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές και την οικολογική αποκομιδή τους.  Σύμφωνα με το κείμενο, οι συσκευές αυτές, όταν ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους, πρέπει αποσυναρμολογούνται. Δεδομένου ότι εμπεριέχουν πολλά επαναχρησιμοποιούμενα υλικά.

Στη σχετική άσκηση που ακολουθούσε, οι υποψήφιοι έπρεπε να απαντήσουν σε τρεις ερωτήσεις, περιοριζόμενοι στις είκοσι (20) λέξεις ανά απάντηση.  Τέλος, υπήρχαν έξι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής επί του κειμένου.

Στην επόμενη δοκιμασία της Γλωσσικής Επίγνωσης, υπήρχαν τρεις τύποι γραμματικών ασκήσεων. Στην πρώτη, δόθηκαν επτά απαρέμφατα, τα πέντε από τα οποία αντιστοιχούσαν στις προτάσεις που ακολουθούσαν, ενώ δύο περίσσευαν. Στη δεύτερη, οι υποψήφιοι έπρεπε να συμπληρώσουν την πρόθεση που έλειπε. Στη τρίτη άσκηση, δε, οι έξι προτάσεις που υπήρχαν, έπρεπε να μπουν στη σωστή σειρά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα κείμενο με λογική συνέχεια.

Ανάλυση ειδικού μαθήματος γερμανικών το τελευταίο θέμα (Β3)

Στην Παραγωγή Γραπτού Λόγου, δηλαδή στην έκθεση, οι υποψήφιοι έπρεπε να γράψουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στη σύνταξη ενός περιοδικού για νέους.  Σε 180-200 λέξεις, έπρεπε να εκφράσουν την άποψή τους για τη σχέση των νέων με το διαδίκτυο και να δώσουν τρία παραδείγματα. Έπρεπε επίσης να περιγράψουν και τρία μειονεκτήματα αυτής της σχέσης.

Τα φετινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, για όσους είχαν κάνει σωστή προετοιμασία.

Στις Σχολές Καπάτου, δίνουμε πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα, τόσο στην εκμάθηση της γλώσσας, όσο και την σωστή προετοιμασία για τις εξετάσεις οποιασδήποτε μορφής.  Ευχόμαστε σε όλους του υποψήφιους “viel Erfolg!”

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα γερμανικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online και ιδιαίτερα μαθήματα γερμανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.