Για μια χούφτα βιβλία

Σχολές Καπάτου Για μια χούφτα βιβλία

Το πρόγραμμα “Per un pugno di libri” (για μια χούφτα βιβλία) μεταδίδεται από το studio της ιταλικής τηλεόρασης RAI.

Κάθε Σάββατο απόγευμα, στις 6 ώρα Ιταλίας, και συγκεκριμένα από το κανάλι RAI 3.

Πρόκειται για μια επιμορφωτική εκπομπή αφιερωμένη στα βιβλία. Ο μαθητόκοσμος της ιταλικής χερσονήσου μπορεί να ακονίσει τις γνώσεις του μέσω αυτού του προγράμματος.

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό γνώσεων μεταξύ δυο σχολικών ομάδων. Οι συμμετέχοντες είναι μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου.

Η επιλογή της συμμετοχής γίνεται από τα λύκεια όλης της Ιταλίας.

Το πρόγραμμα «Per un pugno di libri» (για μια χούφτα βιβλία) είναι ένα ακόνισμα γνώσεων και μνήμης.

Ένα πρόγραμμα με γρήγορο ρυθμό, που επιλέγουν να παρακολουθήσουν όσοι αγαπούν το διάβασμα της ιταλικής, καθώς, και της ξένης λογοτεχνίας.

Όποια ομάδα απαντήσει στις περισσότερες ερωτήσεις κερδίζει βιβλία, γι’ αυτό και η εκπομπή φέρει τον τίτλο «για μια χούφτα βιβλία».

Οι ομάδες έχουν ασχοληθεί επισταμένως, έχουν διαβάσει, μελετήσει, ανταλλάξει απόψεις. Είναι ένα πρόγραμμα cult.

Κάθε Σάββατο, οι παρουσιαστές της εκπομπής περιμένουν να αναδείξουν το νικητή των δυο ομάδων. Οι συμμετέχοντες διασκεδάζουν και γελούν όταν κερδίζουν.

Ωστόσο, βλέπουμε αρκετές φορές και το αντίθετο, να ζωγραφίζεται η λύπη στα πρόσωπά τους, όταν δε δίνουν τη σωστή απάντηση.

Η Ιταλίδα τηλεπαρουσιάστρια Geppi Cucciari συντονίζει το πρόγραμμα και συνεργάζεται με επιτυχία με τους μαθητές.

Η παρουσία της είναι χαρισματική, έχει το δικό της τρόπο, μέσα από αστεία σε συνδυασμό με κάποιο είδος ειρωνείας, να πλησιάζει τους μαθητές.

Αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε ότι, εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία του δημοσιογράφου κριτικού Ιταλικής Λογοτεχνίας Piero Dorfies. Εκείνος με τη σειρά του κρατάει ψηλά το επίπεδο της εκπομπής της Letteratura, με L κεφαλαίο.

Μέσα από αυτή την εκπομπή, η ιταλική νεολαία δίνει την παρουσία της και είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους μαθητές του σχολείου.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε τα ιταλικά και την αγάπη για τη μάθηση. Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα, καλώντας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.