Γιορτές στην Κίνα

Σχολές Καπάτου Γιορτές στην Κίνα

Γιορτές στην Κίνα και τα έθιμα

Οι γιορτές στην Κίνα παρουσιάζουν κάποιες διαφορές σε σχέση με τις γιορτές στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο. Πράγματι, ο τρόπος εορτασμού και τα έθιμα των γιορτών τους, δε μας θυμίζουν τίποτα, αλλά είναι πραγματικά ενδιαφέρον να αναφερθούμε στις γιορτές στην Κίνα.

Οι Κινέζοι γιορτάζουν τα γενέθλια τους με διαφορετικό τρόπο από τους άλλους λαούς. Γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια όταν είναι ακόμα βρέφη 30 ημερών και τα επόμενα όταν γίνονται ενός έτους. Μετά τα γιορτάζουν στα έξι τους χρόνια και από εκεί και πέρα τα γιορτάζουν κάθε 10 χρόνια. Στα 60 και στα 80 χρόνια τους κάνουν μεγάλες γιορτές. Λόγω προκαταλήψεων δεν γιορτάζουν οι άνδρες τα γενέθλιά τους στα 40 και αντίστοιχα οι γυναίκες στα 30, στα 33 και στα 66 τους. Κι αυτό συμβαίνει γιατί φοβούνται ότι θα έχουν κακή τύχη.

Το παραδοσιακό γλυκό που προσφέρουν στους γάμους, στα γενέθλια αλλά και στις γιορτές τους είναι τα ρυζομακάρονα. Όσο μακρύτερα είναι τα ζυμαρικά τόσο μεγαλύτερη θα είναι η  ζωή αυτού που τα τρώει.

Οι γιορτές στην Κίνα και τα δώρα

Σίγουρα μας κάνει εντύπωση στις γιορτές στην Κίνα, ότι όταν σου προσφέρει κάποιος ένα δώρο θα πρέπει πρώτα να το αρνηθείς 3 φορές πριν το δεχτείς. Ακόμα και αν θέλεις να το πάρεις.

Η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη γιορτή τους είναι το νέο έτος. Όλοι κάνουν διακοπές διάρκειας 15 ημερών και, μάλιστα είναι οι μοναδικές ετήσιες διακοπές τους.

Τέλος, τα δημοφιλή «τυχερά μπισκότα» με τις ευχές υπάρχουν ακόμα και στα μενού των εστιατορίων τους.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.