Εισαγωγή στα Ιταλικά Πανεπιστήμια

Σχολές Καπάτου Εισαγωγή στα Ιταλικά Πανεπιστήμια

Ανακοινώθηκαν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ιταλικά Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, καθορίστηκαν οι ημερομηνίες για τα τεστ εισαγωγής 2019 στα Κρατικά Ιταλικά Πανεπιστήμια.

Το Υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας MIUR (Ministero dell’istruzione, dell’università e della ricerca) δημοσίευσε πρόσφατα το υπουργικό διάταγμα. Συγκεκριμένα, μέσα στον μήνα Μάρτιο,  ανακοινώθηκε το υπουργικό διάταγμα για την εισαγωγή των «υποψήφιων λευκών ποδιών» (gli aspiranti camici bianchi) στην Σχολή της Ιατρικής (Facoltà di medicina e chirurgia).

Είναι αρκετά χρόνια που συζητιέται η πιθανή κατάργηση του κλειστού αριθμού εισακτέων (numero chiuso) που αφορά στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα ιταλικά πανεπιστήμια. Ανακοινώθηκε λοιπόν από τον υπουργό Παιδείας Marco Bussetti  ότι οι διαθέσιμες θέσεις για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα αυξηθούν κατά 20%. Επιπλέον, το υπουργικό διάταγμα αναφέρει ότι θα υπάρξουν αλλαγές και στη δομή των εξετάσεων. Είναι γεγονός ότι θα αυξηθούν οι ερωτήσεις γενικής κουλτούρας (cultura generale) και θα ελαττωθούν οι ερωτήσεις λογικής (logica).

Φέτος οι εγγραφές συμμετοχής στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα ιταλικά πανεπιστήμια θα γίνονται on line από 17 Ιουνίου 2019 έως  9 Ιουλίου 2019 και έως τις 15.00 ώρα Ιταλίας. Οι ημερομηνίες για τις εξετάσεις στα ιταλικά πανεπιστήμια είναι οι εξής:

  • Test medicina 2019: 3 settembre  – Εξετάσεις Ιατρικής: 3 Σεπτεμβρίου
  • Test veterinaria 2019: 4 settembre  – Εξετάσεις Κτηνιατρικής: 4 Σεπτεμβρίου
  • Test architettura 2019: 5 settembre – Εξετάσεις Αρχιτεκτονικής: 5 Σεπτεμβρίου
  • Test professioni sanitarie 2019: 11 settembre – Εξετάσεις Επαγγελμάτων Υγείας: 11 Σεπτεμβρίου
  • Test medicina in inglese IMAT 2019: 12 settembre – Εξετάσεις Ιατρικής στα Αγγλικά IMAT
  • Test scienze della formazione primaria 2019: 13 settembre – Εξετάσεις Παιδαγωγικών: 13 Σεπτεμβρίου
  • Test laurea magistrale professioni sanitarie: 25 settembre – Εξετάσεις για διδακτορικό στα επαγγέλματα υγείας: 25 Σεπτεμβρίου

Σπουδές στην Ιταλία και εισαγωγή στα Ιταλικά Πανεπιστήμια

Ο δρόμος για σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου στη γειτονική μας Ιταλία, περνά μέσα από τις Σχολές Καπάτου.

Ο σπουδαστής, έχει μία εκτενή συμβουλευτική επικοινωνία με τον υπεύθυνο σπουδών.

Μπορεί να λάβει ακριβείς πληροφορίες για τη σχολή της επιλογής του και να επιλέξει την κατάλληλη πόλη.

Στις Σχολές μας γίνεται ποιοτικό μάθημα. Τόσο για την εκμάθηση της γλώσσας, όσο και για την αφομοίωση της απαραίτητης ειδικής ορολογίας, ανάλογα με τον επιλεγμένο τομέα φοίτησης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Για πληροφορίες, καλέστε στα κεντρικά των Σχολών μας, στο 210 38 033 55.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.