Ελιξήριο της αιώνιας ζωής

Σχολές Καπάτου Ελιξήριο της αιώνιας ζωής

Το ελιξήριο της αιώνιας ζωής κι η ιστορία του

Το ελιξήριο της αιώνιας ζωής ανακαλύφθηκε σε έναν τάφο που έχει ιστορία 2000 χρόνων. Συγκεκριμένα, ανακαλύφθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της πόλης Luòyáng, στην επαρχία Henan της Κίνας, ένα απίστευτο μυστικό.

Οι ειδικοί έψαχναν σε έναν χώρο ταφής όταν έφεραν στο φως ένα αρκετά σεβαστό νούμερο από μπρούτζινα βάζα ζωγραφισμένα από τερακότα. Το ελιξήριο της αιώνιας ζωής ήταν κρυμμένο μέσα σε ένα μπρούτζινο βάζο της δυναστείας Han.

Το ελιξήριο της αιώνιας ζωής κι η σύστασή του

Παρά το γεγονός ότι πέρασαν τόσα χρόνια το ελιξήριο δεν έχασε το αλκοολούχο άρωμά του. Το περιεχόμενο των βάζων ήταν ένα διαφανές υγρό. Προφανώς, ήταν το ελιξήριο της αιώνιας ζωής που χρησιμοποιούσαν οι πλούσιοι Κινέζοι για να μπορούν να ξεγελούν τον θάνατο. Πρόκειται για μυθικά φάρμακα αθανασίας, ένα μείγμα με άλατα ποτασίου, γεγονός που αναφέρεται σε αρχαία κινεζικά κείμενα.

Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν εάν η οικογένεια η οποία βρέθηκε στον τάφο είχε πιει το ελιξήριο ή όχι. Αυτές οι δόσεις υγρού θεωρούνταν πολύτιμες για τους Κινέζους εκείνης της εποχής. Ήταν κάτι για το οποίο άξιζε τον κόπο να πεθάνει κανείς. Το υγρό είναι σημαντικό εύρημα γα την μελέτη της αρχαίας κινεζικής σκέψης για την αθανασία και την εξέλιξη του κινεζικού πολιτισμού.

Η αρχαία τάξη των Κινέζων ευγενών και αυτοκρατόρων αναζητούσαν επίμονα να βρουν το ελιξήριο της αιώνιας ζωής. Ο αυτοκράτορας που έδωσε όλες του τις δυνάμεις για να το πετύχει αυτό ήταν σίγουρα ο Qin Shi Huang (秦始皇). Πέθανε δηλητηριασμένος από υπερβολική δόση υδραργύρου.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.