Επιδόρπια της Βραζιλίας

Σχολές Καπάτου Επιδόρπια της Βραζιλίας

Τα επιδόρπια της Βραζιλίας και το δημοφιλές «manjar branco»

Ένα από τα πιο δημοφιλή επιδόρπια της Βραζιλίας είναι το γλυκό «manjar branco». Πρόκειται για μια κλασσική, παραδοσιακή πουτίγκα. Συγκεκριμένα, το βλέπουμε να κοσμεί κάθε πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Το manjar branco, είναι μία πουτίγκα με γεύση καρύδα που έχει άσπρο χρώμα. Βασικά, στη Βραζιλία, το λευκό χρώμα είναι το σύμβολο της αφρικανικής κουλτούρας. Μάλιστα, θεωρείται ότι φέρνει πάντα ευτυχία και τύχη.

Το manjar branco είναι ένα τέλειο επιδόρπιο, κυρίως μετά από γεύματα πλούσια σε θερμίδες. Γεύματα όπως η feijoada και το churrasco. Πράγματι, είναι ένα γλυκό πολύ φρέσκο και ελαφρύ. Επίσης, είναι ιδιαίτερα γευστικό και θυμίζει αρκετά την κρέμα καραμελέ. Πολλές φορές μάλιστα, σερβίρεται με ένα σιρόπι από αποξηραμένα δαμάσκηνα. Βασικά, η συνταγή του είναι πολύ εύκολη και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Τα αγαπημένα των παιδιών επιδόρπια της Βραζιλίας

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, ένα παρόμοιο επιδόρπιο με το manjar branco συναντάται και στην πόλη Alghero. Στη Σαρδηνία της Ιταλίας. Ονομάζεται «menjar blanc» και είναι ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά. Έφτασε εκεί γύρω στα 1300, όταν το νησί κατακτήθηκε από τους Καταλανούς. Παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος, πάστα αμυγδάλου και λεμονιού, γάλα πλήρες, γάλα καρύδας, ζάχαρη και άνθος αραβοσίτου. Μάλιστα, το menjar blanc θεωρείται πια παραδοσιακό γλυκό της Σαρδηνίας.

Από τα επιδόρπια της Βραζιλίας, ξεχωρίζει επίσης η «mousse de maracuja», που σερβίρεται συνήθως με παγωτό ή σοκολάτα. Αγαπημένη λιχουδιά των παιδιών, αποκαλείται επίσης το γλυκό του καλοκαιρινού κουταλιού, ή το γλυκό με φρούτο του πάθους.

Πράγματι, το maracuja είναι ονομαστό στη Βραζιλία σαν το φρούτο του πάθους. Πρόκειται για ένα ευεργετικό φρούτο, πολύ πλούσιο σε βιταμίνες. Επίσης, έχει καταπραϋντικές ιδιότητες. Η ονομασία του έχει πορτογαλική προέλευση. Φημολογείται, δε, ότι το δέντρο που το καρποφορεί είναι η πασιφλόρα. Στη Βραζιλία είναι γνωστή ως «passiflora edulis».

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=FrCYWt3RtsA

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.