Επιστημονικοί λόγοι για να μάθεις μια ξένη γλώσσα

Σχολές Καπάτου Επιστημονικοί λόγοι για να μάθεις μια ξένη γλώσσα

Δε χωράει αμφιβολία ότι το να είσαι δίγλωσσος ή πολύγλωσσος είναι σίγουρα κάτι θετικό. Μπορείς να επικοινωνείς με περισσότερους ανθρώπους, να ταξιδέψεις σε άλλες χώρες όχι απλώς ως τουρίστας αλλά ανακαλύπτοντας τον πολιτισμό τους, καθώς και να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου. Πέρα όμως από αυτούς τους λόγους, υπάρχουν πολλές έρευνες, οι οποίες δείχνουν ότι το να μιλάς παραπάνω από μία γλώσσες είναι επίσης καλό για την υγεία σου, συγκεκριμένα για την υγεία του εγκεφάλου σου.

  1. Καλύτερη γνωστική ευελιξία

Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που μιλούν καλά περισσότερες από μία γλώσσες  έχουν καλύτερη γνωστική ευελιξία, μπορούν δηλαδή να προσαρμόζουν καλύτερα τη σκέψη και τη συμπεριφορά τους σε νέες ή απρόβλεπτες καταστάσεις.

  1. Καλύτερες γνωστικές λειτουργίες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι ηλικιωμένοι που μιλούν περισσότερες από μία γλώσσες διατηρούν σε καλύτερα επίπεδα τις γνωστικές τους λειτουργίες όπως τη μνήμη, τη λογική, τη συγκέντρωση και το συλλογισμό από εκείνους που μιλούν μόνο τη μητρική τους γλώσσα.

  1. Καθυστέρηση της νόσου Αλτσχάιμερ

Δυστυχώς, οποιοσδήποτε μπορεί να πληγεί από τη νόσο Αλτσχάιμερ,  όμως μια έρευνα από του Αμερικανικού Συνδέσμου για την Πρόοδο τής Επιστήμης (AAAS) απέδειξε ότι στα άτομα που μιλούν δύο ή περισσότερες γλώσσες, η ασθένεια μπορεί να καθυστερήσει 4 με 5 χρόνια να εμφανιστεί.

  1. Λήψη πιο λογικών αποφάσεων

Μια έρευνα του περιοδικού Psychological Studies έδειξε ότι όταν κάποιος σκέφτεται σε άλλη γλώσσα έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει μια λογική απόφαση. Οι άνθρωποι, εκ φύσεως, έχουμε την τάση να παίρνουμε αποφάσεις που ελαχιστοποιούν την απώλεια. Το να σκεφτόμαστε στη μητρική μας γλώσσα δημιουργεί μια μεγάλη συναισθηματική εμπλοκή, η οποία συχνά δε μας επιτρέπει να δούμε τα πράγματα καθαρά. Όταν σκεφτόμαστε σε μια άλλη γλώσσα, αυτό μας βοηθά να διατηρούμε κάποια απόσταση από τις καταστάσεις, να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα πιο λογικά και να εξαρτόμαστε λιγότερο από συναισθήματα όπως ο φόβος.

Κάνε λοιπόν ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό σου. Έλα κοντά μας, μάθε τη γλώσσα που αγαπάς, επιλέγοντας ανάμεσα σε Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Κινέζικα, Ρώσικα, Τούρκικα, Γερμανικά και Σουηδικά,  και απόλαυσε όλα αυτά τα οφέλη.

Πηγή: Huffington Post

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.