Η άγνωστη Παραγουάη

Σχολές Καπάτου Σχολές Καπάτου Σχολές Καπάτου Η άγνωστη Παραγουάη...

Η άγνωστη Παραγουάη μας μαγεύει με το φυσικό της περιβάλλον.

Ο Augusto Roa Bastos, ο διάσημος συγγραφέας από την Παραγουάη, περιέγραψε τη χώρα του ως ένα «νησί περιτριγυρισμένο από γη». Πρόκειται, για μια περίκλειστη χώρα, που δεν έχει καμιά διέξοδο στη θάλασσα, η οποία βίωσε τη μακροβιότερη δικτατορία στη Νότια Αμερική, από το 1954 έως το 1989. Η χώρα, η οποία πήρε το όνομά της από τον ποταμό Παραγουάη, χαρακτηρίζεται από μια πλούσια υποτροπική φύση και έναν πολιτισμικό πλούτο, καρπό της ανάμειξης των αυτοχθόνων κατοίκων με αφρικανούς και ευρωπαίους.

Επίσημες γλώσσες της Παραγουάης είναι τα ισπανικά και τα γουαρανί, η πρώτη γλώσσα αυτοχθόνων της Λατινικής Αμερικής, η οποία κατάφερε να αποτελέσει την επίσημη γλώσσα του κράτους.

Η θέση της μακριά από τη θάλασσα και οι εξαιρετικά αντίξοες πολιτικές συνθήκες κράτησαν την Παραγουάη για πολλά χρόνια απρόσιτη για τον περισσότερο κόσμο και ιδιαίτερα για τον τουρισμό. Όμως τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν τη γοητεία αυτής της χώρας. Και βέβαια, το επίκεντρο της προσοχής δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την πρωτεύουσα Asunción (Ασουνσιόν).

Η Ασουνσιόν ιδρύθηκε το 1537 από τον ισπανό Juan de Salazar. Είναι γνωστή ως Madre de Ciudades (Μητέρα Πόλεων), μιας και είναι από τις παλαιότερες πόλεις της Νότιας Αμερικής. Συγκεκριμένα, από αυτήν ξεκίνησαν πολλές αποικιακές αποστολές για να ιδρύσουν νέες πόλεις.

Σήμερα η Ασουνσιόν είναι μια ζωντανή πόλη που συνδυάζει παραδοσιακά ορόσημα όπως ο Μητροπολιτικός Καθεδρικός ναός της ή το Πάνθεον, με σύγχρονες δομές και μοντέρνα κτήρια. Είναι μια πολυπολιτισμική πρωτεύουσα. Ο κάθε επισκέπτης μπορεί να απολαύσει υπαίθριες αγορές, μια πλούσια γαστρονομία που συνδυάζει στοιχεία και γεύσεις από διάφορες παραδόσεις. Επίσης, μπορεί να κάνει όμορφες βόλτες πλάι στο ποτάμι και διασκεδάσει μέχρι το πρωί.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua españolaA conjugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.