Η ανακάλυψη της μάσκας

Η ανακάλυψη της μάσκας

Η ανακάλυψη της ιστορικής μάσκας

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως και άλλα ευρήματα. Πράγματι, εκτός από την ανακάλυψη της ιστορικής μάσκας,  βρέθηκαν επίσης και 6 τάφοι, σε έναν από τους οποίους υπήρχε η συγκεκριμένη μάσκα. Ακόμη ευρέθησαν στο φως 500 πολύτιμα ευρήματα και μερικά από αυτά είναι από χρυσό. Επιπλέον, ανάμεσά τους υπήρχαν αντικείμενα από ορείχαλκο, από ελεφαντοστό, καθώς και  διάφορα οστά και πέτρες νεφρίτης. Στην Κίνα ο νεφρίτης  θεωρείται ότι φέρνει τύχη σε όσους τον έχουν. Η ανασκαφή αυτή βοηθά τους μελετητές να εμβαθύνουν στην ιστορία του κράτους Shu 蜀 που κυριάρχησε για 2000 έτη και έχει ζωή 4800 χρόνων.  Συγκεκριμένα, η ιστορία αναφέρει ότι πρόκειται για ένα βασίλειο που κυβερνούσε στη δυτική περιοχή Sichuan 四川της Κίνας μέχρι και το 361π.Χ .

Το 1986 ανακαλύφθηκαν 2 τάφοι με 1000 ευρήματα περίπου, ανάμεσά τους χάλκινες μάσκες καλά διατηρημένες. Αυτά τα ευρήματα φυλάσσονται στο μουσείο Chengdu 天府之国 της πόλης. Μια πόλη που έχει τις ρίζες της στην εποχή του χαλκού.

Ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος

Η περιοχή Sanxingdui 三星堆 θεωρείται ως ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος του 20ου αιώνα. Η περιοχή του αρχαιολογικού χώρου ανακαλύφθηκε το 1929 από έναν χωρικό ο οποίος προσπαθούσε να ανοίξει ένα κανάλι ύδρευσης. Για όλη αυτή , την μεγάλη σε έκταση περιοχή, οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν λίγα πράγματα, επειδή δεν υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.