Η αρχιτεκτονική υψηλών κτιρίων

Σχολές Καπάτου Η αρχιτεκτονική υψηλών κτιρίων

Στην Ιταλία, η αρχιτεκτονική υψηλών κτιρίων είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική στο Μιλάνο. Πράγματι, η θέα της μεγαλούπολης από ψηλά είναι συναρπαστική.

Γενικά, στην Ιταλία είμαστε συνηθισμένοι να ανεβαίνουμε στα καμπαναριά (campanili) και να βλέπουμε τους ψηλούς θόλους (cupole) των ναών.

Πιο συγκεκριμένα, η αρχιτεκτονική υψηλών κτιρίων χαρίζει μια πανοραμική θέα όλης της πόλης του Μιλάνου, καθώς και των περιχώρων της. Φυσικά, μιλώντας για αρχιτεκτονική υψηλών κτιρίων, αναφερόμαστε στους ουρανοξύστες (grattacieli) του Μιλάνου.

Βασικά, αυτοί οι ουρανοξύστες αντιπροσωπεύουν το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της πρωτεύουσας του Βορρά. Πράγματι, εκεί στεγάζονται πολλές πολυεθνικές εταιρείες που απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

Η αρχιτεκτονική υψηλών κτιρίων εμφανίζεται στο Μιλάνο με τον πύργο Breda (la torre Breda). Ήταν ο πρώτος πύργος που κατασκευάστηκε το 1954, με ύψος 116 μέτρων και με 31 ορόφους. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε 68 μόνο ημέρες.

Μέχρι τότε, το πιο ψηλό κτίριο της πόλης ήταν ο καθεδρικός ναός Duomo, με τη Madonnina να ίσταται του κτιρίου. Κατόπιν ειδικής ρύθμισης, δόθηκε η άδεια να υψωθεί ο συγκεκριμένος ουρανοξύστης. Βασικά, τότε, η αρχιτεκτονική υψηλών κτιρίων ήταν μια αλλαγή στην πολεοδομία της πόλης που έβγαινε από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις μέρες μας, με τους ανελκυστήρες του ουρανοξύστη, ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ανεβεί στην κορυφή μέσα σε ένα μόλις λεπτό και να θαυμάσει τη θέα. Συγκεκριμένα, εκτός από μια πανοραμική άποψη της πόλης, θα αντικρίσει όλο τον ορίζοντα, όπου δεσπόζουν τα βουνά «le Alpi» καθώς και «gli Appennini».

Ο πύργος βρίσκεται στη via Vittor Pisani, λίγα μόλις μέτρα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου (Stazione Milano Centrale). Οι πρώτοι οκτώ όροφοι στεγάζουν αποκλειστικά γραφεία. Από τον 9ο μέχρι τον 29ο όροφο, φιλοξενεί κατοικίες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.