Η βίλα του Alberto Sordi

Σχολές Καπάτου Η βίλα του Alberto Sordi

Από τις 7 Μαρτίου μέχρι τις 29 Ιουνίου του 2020, η βίλα του Alberto Sordi θα παρουσιάσει μια έκθεση. Πρόκειται για ένα γεγονός που θα προβάλλει την καριέρα του διάσημου ηθοποιού, με ντοκουμέντα που γίνονται γνωστά στο κοινό για πρώτη φορά.

Η βίλα του Alberto Sordi ήταν αρχικά ένα legnaia. Στη συνέχεια όμως, ο ηθοποιός τη διαμόρφωσε όπως εκείνος επιθυμούσε. Μάλιστα, αγάπησε πολύ τη βίλα αυτή και την φρόντιζε. Έζησε εκεί από το 1958. Η βίλα του Alberto Sordi έλκυε πολλούς κατοίκους της Ρώμης. Πράγματι, τριγύριζαν στη γύρω περιοχή, με την ελπίδα να τον συναντήσουν και να τον θαυμάσουν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η βίλα του Alberto Sordi συντηρήθηκε και διαφυλάχθηκε με επιμέλεια. Πράγματι, παραμένει ακόμη στις μέρες μας, όπως μας την άφησε ο ίδιος πριν από χρόνια.

Ανοίγεται στο κοινό που τον αγάπησε και τον λάτρεψε, για πρώτη φορά, για να τιμήσουν τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Μάλιστα, οι συμμετοχές που έχουν ήδη δηλωθεί είναι πάρα πολλές. Συγκεκριμένα, δεν πρόκειται μόνο για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, αλλά και για επισκέπτες που προέρχονται από όλες τις περιοχές της χερσονήσου. Από τη Brescia και το Trento, μέχρι το νότο, τη Σικελία.

Η βίλα του Alberto Sordi διατίθεται στο κοινό, σύμφωνα με την επιθυμία της αδερφής του, Aurelia Sordi, η οποία πέθανε το 2014.

Μάλιστα, η κορύφωση της έκθεσης θα λάβει χώρα στις 15 Ιουνίου, με τον εορτασμό της επετείου της γέννησης του μεγάλου Albertone, όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του. Πράγματι, εκείνη την ημέρα, θα παραστούν διάφοροι συνάδελφοί του από τον χώρο του θεάματος και της τέχνης γενικότερα.

Η έκθεση αυτή είναι ένα μεγάλο δώρο για τους θαυμαστές του μεγάλου ηθοποιού και σίγουρα αξίζει τον κόπο να την επισκεφτεί κανείς.

Ο Alberto Sordi υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του ιταλικού κινηματογράφου. Ένας σπουδαίος ερμηνευτής της ιταλικής κωμωδίας, που γύρισε περίπου 200 ταινίες. Παρουσίασε την εικόνα της εποχής του, δίνοντας την ιστορία του τόπου του. Συγκεκριμένα, την περίοδο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μέχρι την άνθηση της δεκαετίας του ’60. Τα έργα του ήταν ο καθρέφτης της κοινωνίας στην εποχή του, με επίκεντρο το μέσο Ιταλό. Μάλιστα, διακρίνονταν από μια λεπτή ειρωνεία.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.